bebeğimin eli hep ağzında yardım lütfen :(

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
mrb 2.5 aylık bebeğim var ve 2 haftadır elini ağzına götürmeyi ve avcunun içini emmeyi öğrendi.Sürekli emme refleksi içerisinde.Emzik veriyorum emiyor ama düşürünce elini ağzına sokuyor ve avcunu,elini emiyor. Bende artık eldiven taktım gece gündüz eldivenli duruyor fakat nezaman bitecek bu durum?eldiven olduğu halde bu sseferde eldivenini emiyor. Benim sorum şu bu eldiven olayı hep devam edecek mi? ne yapabilirim?teşekkürler

mrb 2.5 aylık bebeğim var ve 2 haftadır elini ağzına götürmeyi ve avcunun içini emmeyi öğrendi.Sürekli emme refleksi içerisinde.Emzik veriyorum emiyor ama düşürünce elini ağzına sokuyor ve avcunu,elini emiyor. Bende artık eldiven taktım gece gündüz eldivenli duruyor fakat nezaman bitecek bu durum?eldiven olduğu halde bu sseferde eldivenini emiyor. Benim sorum şu bu eldiven olayı hep devam edecek mi? ne yapabilirim?teşekkürler

Benim bebegimin 3 ayi bitti. O da hep emiyor. Ellerini yikiyorum. Goxum de bebegimin uzerinde oluyor. Ellerini goturdugunde ciss elleri emmek yok diyorum ve ellerini indiriyorum. Care yok emecek biz de engelleyecez. Damagi kasiniyordur. Ya da acikmistir.

Hiç endişenme canım bu geçici bir durum emme refleksi çok güçlü olduğu için emmesi normal.Üstelik 3. aya doğru damaklar kaşınmaya başlıyor o yüzden eli ağzında.Eldiven takma onuda emer ama hijyen açısındanda sıkıntılı olur.Benim bebişimde 3 aylıkken aynen böyle emmeye başlamıştı bende parmak emmeye alışır diye korktum eldiven taktım ama sonra çocuk dr muz eldivene gerek yok dedi ve sonra bıraktı zaten elini emmeyi

merhaba,

bebegin hayirli ugurlu olsun gule gule buyut :16:

neden garipsedinizki bebeginin elini agzina almasini?? bebek bu ya elini emer ya emzik emer (ilerki aylardada ayagini) :1:

eldiven kesinlikle takma derim, ozellikle kendini tirmalamiyorsa...ben tirmaladigi icin takiyordum ama cok fazlada takmadim..hala arada bir tirmaliyor gerci...hele ilk dogdugunda kesinlikle takmadim...anne rahmindeki koku olurmus ellerinde ve bu onlari rahatlatirmis...zaten onlarin elinde ne pislik olacakki? asil eldiveni emerse o daha kotu.

buarada bebegim 7 aylik benim ve hala elleri agzinda :1: bu durumu ben garipsemedim..cocuktur eli agzinda gezecek tabii ne olacak
:9:

buarada arada emzikte veriyorum ben ama emzigi hic bir zaman severek emmedi benim yavru...parmaginida emer ara sira...bi sakincasi yok suanda bana gore...oyle surekli yapmadigi surece cok normaldir diye dusunuyorum.

bebeğim yok,senin bebeğin niye böyle yapıyor ona da cevap veremicem ama elini ayağını yiyen bebek görüntüsü kadar şahane bir şey olamaz bence :9::emir_bebek:

Ne dert ama size malasef bebeğimi kaybettim bölümünü okumanızı tavsiye ederim ayrıca çok normal bi durum hepimizin bebeği yaptı bunu ben hiç dert olarak görmedim ayrıca eldivenini cikarinki elini kullanmayı öğrensin

Ne dert ama size malasef bebeğimi kaybettim bölümünü okumanızı tavsiye ederim ayrıca çok normal bi durum hepimizin bebeği yaptı bunu ben hiç dert olarak görmedim ayrıca eldivenini cikarinki elini kullanmayı öğrensin

Niye çocuğu ile bir sorunu yada derdi olan kişilere ''aman ne dert yada ay bu muydu sorunun '' gibi şeyler söylendıkten sonra '' maalesef bebeğimi kaybettim '' bölümü okunması tavsiye ediliyor? Suan için o kişiye dert olmuş bu sorun o anneye ne yapsın kadın bi bılenden akıl alayım demiş. Bu sizin yazdığınız bence yalnış bir karşılaştırma.

Benim kuzende bi kac aylik bebeken alirdi elini agzina hatta bazen yumrugu agzina sigmadigi icin sinirlenirdi :)) merak etme her bebek elini ayagini agzina alir, büyüdükce birakir :)

emme refleksi doğal canım bu bi sorun değilki hem havalarda sıcak artık takma eldiven emsin elini nolucak bzimkide eldivenlerini sırılsıklam yapardı o rahatlama yolu onlar için. sorun değil yani takma kafanı eli temizdir zaten ama salya olduğu için çabuk bakteri toplar arada ılık ıslak bezle sil ellerini okadar.

Niye çocuğu ile bir sorunu yada derdi olan kişilere ''aman ne dert yada ay bu muydu sorunun '' gibi şeyler söylendıkten sonra '' maalesef bebeğimi kaybettim '' bölümü okunması tavsiye ediliyor? Suan için o kişiye dert olmuş bu sorun o anneye ne yapsın kadın bi bılenden akıl alayım demiş. Bu sizin yazdığınız bence yalnış bir karşılaştırma.

yazdığınız şeilde söylenmesi evet sert omuş bende şahsen bir dert olmadığını yazdım ama yanlış anlaşılmasın dememdeki maksat bu doğal bir durum bebeğin gelişiminde var bu durum bebek gelişimi sayfalarında bebeklerin bunu yapabileceği yazıyo. bende dert olmadığını yazdımda yanlış anlaşılmasın maksadım rahatlatmaktı anneyi

ya şu tarz yorumları da ben hiç anlamıyorum yani başkaları daha ağır şeyler yaşıyor , yada hiç bebekleri olmuyor diye bebeği olan insanlar hiçbirşeye dertlenmesin mi ? Siz her konuda böyle şükürvari olabiliyormusunuz ? Her daim bizden daha ağır şeyler yaşayan insanlar olacak ama bu bizim dertlerimizi hafifletmeyecek . Bende sözlümü trafik kazasında kaybetmiştim , evli çocuklu olupta eşini kaybeden var diyip rahatlayamıyorum yada BDVde derdini açıp sevgilisiyle tartışan ondan yakınan insanlara sen şükret benimkini kazada kaybettim mi demem gerekiyor ?

Son düzenleme:
Buraya her konu açan dert sahibi olduğu için mi açıyor? bir bilenden fikir almak için açılan çok başlık var.Derdimin olmaması sizin hoşunuza gitmediyse okumayın olsun bitsin. Elini ağzına almasının şu açıdan rahatsızlığını yaşıyorum ya parmak emmeyi öğrenirse? ben 10yaşına kadar parmak emdim ve zor bıraktım. Parmak emmeye başlayan çocuk zor bırakır. İnş parmak emmeyi öğrenmez

Endiselenecek bir durum yok hatta cok normal. Elini keşfediyor doktorumuz oyle demisti bırakın keşfetsin. Sonra sıra ayaklara da geliyor:)

Gelip ısırmak istedim o minik elleri yazdıklarınızı okurken.
Çok normal bir hareket yaptığı.
Hem ellerine gece gündüz eldiven takarak kendini, nesneleri, dokuları, dünyayı tanımasına engel olmuş oluyorsunuz.
Arkadaşların dediği gibi elleri, ayakları, oyuncakları, yerde bulduğu her şeyi kaşla göz arasında ilerleyen aylarda ağzına alacak.
Gelişimi için yapmak zorunda.
Siz öpün onun o ellerini sonra emziği verin ağzına.
Allah bağışlasın.

Bu benim düşüncem yani bence bu dert edilicek bişey değil bana göre geçen bi konu acmistim nefessiz kalan bi çocukla ilgili çocuk hastanede ve yaşam savaşı veriyor onun annesi ne yapsın tamam belki ilk bebegidir ve tecrubesizdir yanlış anlaşılmak istemem

ya şu tarz yorumları da ben hiç anlamıyorum yani başkaları daha ağır şeyler yaşıyor , yada hiç bebekleri olmuyor diye bebeği olan insanlar hiçbirşeye dertlenmesin mi ? Siz her konuda böyle şükürvari olabiliyormusunuz ? Her daim bizden daha ağır şeyler yaşayan insanlar olacak ama bu bizim dertlerimizi hafifletmeyecek . Bende sözlümü trafik kazasında kaybetmiştim , evli çocuklu olupta eşini kaybeden var diyip rahatlayamıyorum yada BDVde derdini açıp sevgilisiyle tartışan ondan yakınan insanlara sen şükret benimkini kazada kaybettim mi demem gerekiyor ?

Bakın benim demek istediğim sağlıklı bi bebeği var ve bu dert değil biliyorum bende bir anneyim ve bebeğim düşse yüreğim oynar beni soğuk kanlı zannetmeyin aşırı pimpirikliyimdir çocuk konusunda sadece bu bir dert değil tamam endişe olabilir bence konunun açıldığı yer yanlış çocuğum büyürken olmalıydı bir derdim var değil

Bakın benim demek istediğim sağlıklı bi bebeği var ve bu dert değil biliyorum bende bir anneyim ve bebeğim düşse yüreğim oynar beni soğuk kanlı zannetmeyin aşırı pimpirikliyimdir çocuk konusunda sadece bu bir dert değil tamam endişe olabilir bence konunun açıldığı yer yanlış çocuğum büyürken olmalıydı bir derdim var değil

ya bize göre dert olmasada konu sahibi endişelenmiş dert edinmiş bunu en nihayetinde admin felan değiliz herhangi bir yanlışlık varsa elmeyra taşır zaten , bunu düşünmek irdelemek bizim görevimiz değil ki ..

Bende içini ferahlatiyim emme refleksiyle olan şeyler bebeginiz elinide emicek hatta ilerleyen aylarda ayagını bıle emme doyumunu saglaması gerekıyor yoksa bunu tam olarak karsılamayan ınsanlar ılerıde sıgara ıcme oranı daha fazla bıreyler oluyormus eldıven konusunuda gelınce bence yuzunu cızmıyorsa gıydırmeyın cunku ellerınıde boylece tanıyıp kullanmasını ogrenır benden bu kadar bebısınızıde optum :16::16:

ya bize göre dert olmasada konu sahibi endişelenmiş dert edinmiş bunu en nihayetinde admin felan değiliz herhangi bir yanlışlık varsa elmeyra taşır zaten , bunu düşünmek irdelemek bizim görevimiz değil ki ..

Konu sahibinden başka herkes rahatsız olmuş yorumumdan ben kendisine teselli vermeye çalıştım sadece valla ben felsefe olarak hep kendimden kötü durumdakilere bakarım ve teselli bulurum şükür ederim yine arkasındayım bu dert mi yani bir derdim var köşesine yazicak kadar birinizde bunu söyleyin ne dertler var konu açılmak için açılmış arkadaşlar

Back
X