bebeğimin gazı bir türlü çıkmıyor...

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
arkadaşlar tam 1 saattir bebeğimin gazını çıkartmaya çalışıyorum ama nafile. zınco kullanıyorum .sürekli kendimde kimyon kaynatıp içiyorum. gaz yapan şeyler yiyip içmiyorum. of ya ellerim koptu sırtını sıvazlamaktan.rezene çayınında yan etkileri çokmuş diyorlarne yapcam ben ya :çok üzgünüm:lütfen akıl verin

tatlım en acil olanı şu anda yapman gereken bebeğin karnını omuzuna ver ve hafifçe sırtına vur .
rezene çayı ver bebeğe gerçekten çok rahatlatıyor.bende verdim bir yan etkisini görmedim birde panik yapma sakin ol .
bebeğin kaç aylık ?

bebeğim daha 29 günlük. yazdığınız gibi midesini omzuma verip sırtını sıvazlıyorum ama yok çıkmıyo

tatlım çok küçükmüş henüz yere çok yüksek olmayan bir yastık koy ve karnının üzerine yatır birde böyle dene inş. işe yarar.

ay nihayet gazı çıktı.öyle rahatladı ki uyudu kaldı. hepinize çok teşekkür ederim.

ohhh çok şükür .
bilirim çok zor oluyor bazı bebeklerin yapısı bu sen istediğin kadar dikkat et yediğine içtiğine yinede oluyor ve çok zor çıkıyor.
neyse geçmiş olsun... :)
öpt. bebişini.

arkadaşlar tam 1 saattir bebeğimin gazını çıkartmaya çalışıyorum ama nafile. zınco kullanıyorum .sürekli kendimde kimyon kaynatıp içiyorum. gaz yapan şeyler yiyip içmiyorum. of ya ellerim koptu sırtını sıvazlamaktan.rezene çayınında yan etkileri çokmuş diyorlarne yapcam ben ya :çok üzgünüm:lütfen akıl verin

arkadasım benımde bebısım 10 gunluk oldu.benımde sorunum aynı gece gunduz aglıyor bebegım gaz yuzunden.zınco verıyorum mılupanın karısık bıtkı cayından verıyorum yınede cok gazı var.o agladıkca ıcım parcalanıyor

arkadasım benımde bebısım 10 gunluk oldu.benımde sorunum aynı gece gunduz aglıyor bebegım gaz yuzunden.zınco verıyorum mılupanın karısık bıtkı cayından verıyorum yınede cok gazı var.o agladıkca ıcım parcalanıyor

arkadaşlar birde ithal bir gaz ilacı var ismini hatırlamıyorum biraz pahalı ama oda çok güzel ve gerçekten işe yarıyor eczanelere sorarsanız verirler .

bebeklerin bağışıklık sistemi gelişmeden ve guçlenmeden gazlarını çıkartmaları zor oluyor.bu donemde bebekleri rahatlatmak için bacaklarını zorlamadan karnına dogru hafıfçe bastırmak ve ılık duş aldırmak iyi gelir.zınco,sab simpleks,nurse harveys,metsıl bunlar kullanılabılır(1 aydan sonra).ancak bunun yanı sıra bebegın ayaklarını sıcak tutmak gerekır.gazlı bebek çok zor iyi bılırım,benim kızım yaklaşık iki ay gaz yuzunden gece gündüz agladı:1no2:tatlicadiarzu.

canım bebeklrin bu gaz problemi onların canını yaktığı kadar bizimde canımızı çok yakıyor.BEnim bebeğimde çok gazlı ve hiçbirşeyfayda etmedi bir dönem.Doktorumuz günde bir iki kere özellikle geceleri milupanın conformil maması var bebeğin sindirim sistemini rahatlatıyor ve gazını çok rahat çıkarmasını sağlıyor.ilk bir iki kullanımda bağırsakları hızlı çalıştırıyor ishal olabilir.Ama düzenli kullanıma geçince herşey normale dönüyor dene istersen...

biryerde okudum annenin yediği gaz yapıcı besinler bebeği etkilemez diyordu gaz bağırsaklarda birikir ve kana geçmez dolayısıyla sütede geçmez yazıyordu işin açıkçası banada mantıklı geldi

canım boyle durumlarda ben ayaklarından tutup karnına dızlerıyle bastırır bagırsaklarını hareketlendırırdım.ıyı gelır.dzlerını bastır karnına dogru.bırde kakasını ne zaman yaptıgını kontrol et.bazen gaz sanıyoruz kaka problemıde yasıyorlar.doktorlar fıtıl onerıyorlar kabız olabılır dıyerekten.ben kıyamadım fıtıl kullanmaya.dereceyle poposuna zeytınyagı suruyorum.oda cok ıyı gelıyor.elınle karnını ıyıce ovustur.rahatlayıp ıkındıgını goreceksın.
ıkısındede boyle yaptın.ıkıncı kımda hıc sorun yasamadan atlattım bu sorunu
kolay gelsın.ALLAH yardımcın olsun canım.

canım bende çok çektim geceleri hastaneye taşındığımız bile oldu çocuk doktorumuz rezene çayı önerdi milupanın aldım bebeğim rahat etti...hiç bi sakıncası yok inan bana o kadar çok rahatlıyor ki bebişim anlatamam....15 günlükten itibaren kullanmaya başladım 5 aylık oldu hala kullanıyorum

Önce ilaç alamıyorsanız kucanıza koyun sırtını düzenleyin eliniz iyi kaysın çok hızlıca sürtün aşağı yukarı ısıtıyor gibi hızlı hızlı bir iki kerede vurun pat pat çıkmayan gaz tanımam üsten. Altan olan kısım içinde sab simplex çaykaşğna 20 damla üstüne zinco 10 damla yatmadan 1 saat önce tuvaleti gazı kayıp gidecek iyi uykular

Arkadaşlar benim kızım 5 aylık . İki hafta önce dr a aldım . Kakası aşırı sulu ama çok zorlanıyor yaparken bazen üç dört gün yapamıyor ve gerçekten hiç susmuyor hep ağlıyor. Dr kaka tahlili ve idrar tahlili istedi çok şükür temiz çıktı. Bize mide ve bağırsak sorunlarını düzenlemesi için bir şurup yazdı. Bir hafta içirdim çok şükür iyiydik . Bir hafta sonra kontrole çağırmıştı gittik rotarix aşısının ikinci dozunu da yaptırdık o günü . Ertesi gün kızıma ne oldu anlamadım . Tekrar aynı sorun hiç susmaz oldu . Dr u aradım durumu anlattım ve aşıdan olabilir mi diye sordum . Bana söylediği olabilir maflor kullanabilirsin. Bebeğim ishal değil ki çok sulu yapıyor ama çok zorlanıyor. Gaz da çıkaramıyor. Bağırsaklarından sürekli bişey akıyormuş gibi sesler geliyor. Uyku düzenimiz de mahv oldu. Lütfen bi fikri olan varsa bana yardımcı olabilir mi ???

bebegı kolunun ustune yatırıp yürü onunla en ıyı böyle cıkıyor

Back
X