Bebek Beslenmesi bebeğimin gazı yok diyenler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim bebeğimin gaz problemi yok diyenlerin demek istediği: kendiçıkarıyo. benim kızım da örneğin ekstra çaba gerektirmeksizin kendi alttan rahat rahat pırtlatıyo. midesindekini de ben hafif eğik şekilde yüzükoyun tutunca geğirerek hallediyo.bazen kendi emerken de geğirerek çıkarıyo. gazı yok diyenler uğraşmadıklarını söylemek istiyolar , yani öyle saatlerce gaz derdinden bebek ağlamıyo. bu benim durumum, muhtemelen gazı yok diyen arkadaşların da aynı şekildedir. tabi hiç gaz yapmıyo olabilirler mi bilmiyorum :26:

aynen dediğiniz gibi...gazsız bebek diye bir şey yok..gazını rahat çıkaran var bunun çok sebepleri var..bebeği doğru emzirmek önemli..bebek en çok ağlarken sallandığında ve emerken gaz yutuyor..bir de anneden geçme olayı var onu da bilmeyen kalmadı tabi...
bebek emerken sadece ucu değil geniş çevresini de alacak ağzı tam kapanacak ve cok cok sesi gelmeyecek tabi bebişin burnu tıkalıysa bu biraz zor önce burnunu temizlemek lazım...

bebek ağlarken sussun diye sallamak büyük hata feci gaz oluyor....pışpışlamak ve okşamak da yetiyor....

anne üşütmeyecek olayına katılıyorum bende gaz varsa kesin bebişte de vardır.bebişi de üşütmemek lazım çorap patik olayına dikkat..

emdikten sonra mutlaka kısa süre bile olsa dik tutmak lazım...

yediklerimizden kurufasulye süt kola vs ilk anda aklıma gelenler....geniş listeler halinde forumda var...

ekstra olarak rezene ben iki üç günde bir mutlaka veriyorum 30 cc kadar..

bebişimin gazı var ama sancısı fazla olmaz çok şükür.kendisi pırtlar alttan emdikten sonra dik tutunca da ağızdan çıkarır....
gazsız bebek diye buna diyoruz yani bebeğin gazı çok aşırı derecede olmasa da var ama kendi çıkarabiliyor....

Back
X