Bebeğimin gelişmiş geri mi

Geçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.

Yani bir tip tuhaf hava atma konusuydu, tipki simdiki gibi.

Ayirten 5.5 aylik bir çoçugun 7.5 kilo olmasi sadece banami anormal geldi? Kizim 2.5 yasinda ve 12.5-13 kilo arasinda.
6 aylıkken kızım 8050 kilo falandi şimdi baktım da her ay kontrole götürdüm bu zamana kadar Dr normal dedi zaten 500 Gr alıyordu aydan aya daha sonra bu gram 300/200 oldu şu an 13 aylik ve 10 kilo.

Kilolu olduğu için donemiyor olabilir benim kızımda tamamen dönmeye 7 aylık başladı.

Son düzenleme:
Bacım 5.5 aylık bebe nasıl anne diyor? Bizimki şuan 16 aylık, ilk hecelerine başladığında 7-8 aylıktı galiba babıldamalar başladı. Babababba gibi duysan baba der zannederdin ama baba demiyordu ve evet ilk önce baba dedi. 1 yaş civarı anne demeye başladı, o da uykudan uyandığında ağlarken falan onun dışında asla anne yok. Şimdi de anne anne diye paçalarımda dolanıyor. Kimi çocuk dört ve altıncı ayında diş çıkarırken büyüğü de 16 aylık olanı da 9. ayda patlattılar ilk dişlerini. Milletin çocuğu 6 aylık emeklemeye 9 aylık yürümeye başlıyor ama küçüğüm 10-11 ay civarı çekilip emeklemeye başladı. 13 aylıkken de yürüdü. Bunları bu kadar geç yapmasına rağmen algılaması da gayet normal.

Geçenlerdede öyle bir konu vardi. Konu sahibi tüm çoçuklarin en iyi becerilerini sayiyip (ki yasindan çok üstün beceriler) ve "acaba çoçugum otizmmi" diye soru sormustu.

Ayirten 5.5 aylik bir çoçugun 7.5 kilo olmasi sadece banami anormal geldi? Kizim 2.5 yasinda ve 12.5-13 kilo arasinda.
Benim kızım şuan 4 aylık dolu dolu ve 6,5 kiloydu geçen hafta hatta 2,5 kilo doğdu. Bana kilosu normal geliyor 5. 5 Ayı doldurduğunda büyük ihtimal 7 buçuk civarı olacak çok da kilolu durmuyor aslında boyu da öyle uzun değil.

Çocuk gelişimiyle ilgili bir iki kitap okuyup, aylık kontrolünde doktoruna da sorsanız böyle gereksiz endişeye kapılıp çocuğu nöroloğa götürme düşüncesinde olmazsınız.

5 buçuk aylık bebekten daha ne bekliyorsunuz anne bile diyormuş!

Toplu bi bebek mi acaba...
Benim küçük kız 10 aylık döndü ama 1 yaşında yürüdü..
Büyük kız 6 aylık döndü ama 1.5 yaşında yürüdü. Her bebeğin gelişimi farklı oluyor.

O ayda bebek anne diyemez😂😂 Anneye benzer sesleri çıkarabilir ancak.
Kilosu fazlaysa dönmesi gecikebilir. Ama aylık kontrole götürmeniz gerekiyor, aylık kontrolde doktor bir sıkıntı olsa söylerdi.
Benim oğlumda baba dede diyordu 6 aylikken ben cici diodum cici diyordu ama doktor bunun ard arda denilen hecelerden olduğu icin dediğini dedi :) haklıymış 5 yaşında zekasi normal gibi

Nasıl tatlılar değil mi yaa hangi odadaysam gelip kapıya vuruyor inni diye :))) 14 aylık oldu artık baba dede diyor, gırgır bile diyor ama anne diyemedi daha tam :KK70:
Coook tatlilar 😂 Benimki de 2 gundur anni diye aglamayo ogrendi. Uykudan bile oyle uyaniyo. Anniii annii diye aglayinca bende yataktan fuze gibi firlayip yarim göz kucakliyorum cocugu, anan ölsün sana kuzuumm uyandin mi sen diyorum 😂 Agzini burnunu yediklerim 🥰

Benim bebeğim de 5,5 aylık ve o da dönemiyor , el de sallamıyor anne de demiyor . Ben nerelere gideyim 🙄
5,5 aylık bebek daha yahu normal değil mi zaten ? İnternette okuduklarımla bebeğim 2 aylıkken ona hastalık teşhisi koymuş sonra kendime gelmiştim . Sonra da her bebeğin ayrı olduğuna ikna oldum . Doktoru herşeyi normal görüyorsa endişelenmeye gerek yok bence .

yaa kilosu tamam benım kızımda yiğenlerimde tombalaklar dı

ama 5,5 aylık bebek anne demez yanii ,

o otizimli mi acaba çocugum diye soran konuyuda hatırlıyorum ,

hiçbir çocuk hasta rahatsız olmasın allahım :dua:

Benim oğlumda baba dede diyordu 6 aylikken ben cici diodum cici diyordu ama doktor bunun ard arda denilen hecelerden olduğu icin dediğini dedi :) haklıymış 5 yaşında zekasi normal gibi

Babıldama deniyor ona😄 bilerek yapmıyorlar kuş gibi cıvıldıyor minişler ama ah biz anneler çocuklarımıza aşkımızdan her şeyi farklı görüyoruz❤️

Benim ki hiç donemiyordu sonra birden yürüdü. Yurudugunde emeklemeyi bilmiyordu yani o kadar. Kıyas yapmayin. Her çocuk kendine ozeldir. Kilosu normal.