arkadaşım ankaradasınız madem çocuk nöroloğu olan Kıvılcım gücüyenerede bir götürün derim bebeğinizi. Benim kızımın nörolojik sorunları var ve bu nedenle 6. ayından sonra takip etmeye başladımerhabalar
arkadaşlar benim 4 aylık bir oğlum var.gözünde takipsizlik tespit ettik.oğluma ne gösterirsek gösterelim takip etmiyor.güneş ışığı alan yere çıktımı gözünü kısıyor ,biraz karanlıkta kalıp ışığı yaktığımızda da gözünü kısıyor (anlıycağınız ışığa tepki veriyor) ama hiç bir nesneyi takip etmiyor.
eşimin işi dolayısıyla şanlıurfa'da kalıyoruz.şansımıza annemler bize ziyarete gelmişlerdi ve onlarla ankara'ya geldim.
işin garibi üç gündür hastane hastane dolaşıyoruz bi teşhis koyamadılar.sorunun ne olduğunu anlıyamadık.
sinirleri sağlammış ve ağ tabakasında belki yırtılma olabilir diye tahmin yürüttü.net birşey söylemedi.
özetle sizin bebeklerinizde de böyle bir sorun varmı.varsa lütfen yazarmısınız.nette araştırma yapmaktan gınağ geldi.hiçbir bilgiye ulaşamadım.
umarım başınıza gelmemiştir ama bilginiz vardır.şimdiden teşekkürler
merhabalar
arkadaşlar benim 4 aylık bir oğlum var.gözünde takipsizlik tespit ettik.oğluma ne gösterirsek gösterelim takip etmiyor.güneş ışığı alan yere çıktımı gözünü kısıyor ,biraz karanlıkta kalıp ışığı yaktığımızda da gözünü kısıyor (anlıycağınız ışığa tepki veriyor) ama hiç bir nesneyi takip etmiyor.
eşimin işi dolayısıyla şanlıurfa'da kalıyoruz.şansımıza annemler bize ziyarete gelmişlerdi ve onlarla ankara'ya geldim.
işin garibi üç gündür hastane hastane dolaşıyoruz bi teşhis koyamadılar.sorunun ne olduğunu anlıyamadık.
sinirleri sağlammış ve ağ tabakasında belki yırtılma olabilir diye tahmin yürüttü.net birşey söylemedi.
özetle sizin bebeklerinizde de böyle bir sorun varmı.varsa lütfen yazarmısınız.nette araştırma yapmaktan gınağ geldi.hiçbir bilgiye ulaşamadım.umarım başınıza gelmemiştir ama bilginiz vardır.şimdiden teşekkürler
nihalemre
sen bu problemi 2009 da yasamissin,insallah hersey duzelmistir.simdi bende ayni sorunlari yasiyrm.bebegim bir hafta sonra 3.ayini dolduracak.bendede aynen senin sikyetlerin oldugu icin tekrar olarak yazmadim,ama sunu ekleyeyim oglumun gozkapaklari (kirpiklerinin hemen ust kismi) kizariyor.zaman zaman geciyor ama sonra tekrar kizariyor..peki bana sonucu yazabilirsin suan ne durumda bebegin.bilgilendirirsen sevinirim.
kirgizistanda yasiyrm.
bugun norologa gosterdim beyin ultrasonuna bakacagiz carsamba gunu. birde goz doktoruna goturecegim.ama burada teknoloji bu konuda ne derece yeterli bilemiyrm.eger ciddi bi problem varsa turkiyeye gelecegim.
bilgisi olan arkadaslar beni bilgilendirirseniz cok mutlu olacagim
Merhaba
ayni sorun bizde de bebegim 2.5 aylikken farkettik yaklasik 1 ay önce. Ilk gitigmz goz doktoru vep ve erg testleri yaptirdi daha sonra sonuçların Pek ic acici olmadigini ve b3b3gimizin suan gormedigini soyledi. Daha sonra ayni sonuclari prof.dr cumhur sener e gosterdik oglumu muayene etti ve görme organlarinda herseyin normal oldugunu soyledi ve bu bebek buyuk ihtimalle gorur, bazi bebeklerin gormesi gec gelisiyor tabi beyinden kaynakli bir problemi yoksa dedu.1aydir neler yasiyoruz bir biz bir de allah biliyor hayat zindan oldu bize.dun icimiz rahat etsin diye çocuk nörolojisi prof.serap uysal gittk.bebegimizn birkac gundur az da olsa yüzüme baktığını hissediyordum ve serap hanim da bebegi muayene edince bu görmeye baslamis ama henuz kisa kisa odakliyo beklemeye devam dedi.okadar mutlu olduk ki anlatamam 1 aylik o kabus günlerden sonra biraz kendinize geldik.simdi oglumun daha da gelismesini bekliyoruz.demem o ki gözün de problem yoksa sizin bebeginizin gozleri de gec gelisiyor olabilir.sabirla bekleyin neler yaşadığınızi tahmin edebiliyorum
gecmis olsun
Merhaba, 6 ay oldu ama hala aynı beyin emar ı isteniyorne yapacağımı bilemiyorum
Merhaba geçmiş olsun.
Mr istendiğine göre bir cocuk norologuna gittiniz sanırım. Onun bu konudaki yorumu nedir. Bir de tek sorun goz takipsizliği mi? Kaslarda gevseklik, sertlik kafasını tutmamak Vs sorunlarının da var mı. Benim oglum da 5.5 aylık mr çekildi. İnsanın içi acıyor illaki anestezi li oluyor cunku ama korkacak birşey yok. Benim de oglumun odaklanma sorunu var dedi doktor sonra hipertonik oldugu ortaya çıktı. Mr ı temiz çıktı çok şükür ama yogun fizik tedavi alması gerekiyor. İçinizi ferah tutun inşallah birşey çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?