Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çocuk HastalıklarıBebegimin gözüne ne olmus olabilir yardim :(
3,5 aylik bebegimin gözü bu gün capaklanmaya basladi yüksek ihtimalle sabah acamicak gözüyü yapismis olucak Neden olabilir ilaci varmidir? cani yanarmi? Fikri olan varmi?
Dayımın kızında da vardı böyle bir sorun, ama doktora gitmeden tam sebebi anlaşılmaz tabi. İstersen bu gece belli aralıklarla ıslak pamukla bastırmadan silip temizle çapakları, sabaha açmakta zorlanmasın, yarın da doktora gidersin a.s Geçmiş olsun bebişine :1hug:
canım bişey dicem ama ben süt verirken biraz gözüne sıkar silerdin tülbent gibi sargı bezi gibi temiz bişeyle iyi gelirdi anne sütü geçmiş olsun doktora sor ama çok evham etme bebeklerde olur sıksık en azından benimkinde olmuştu
geçmiş olsun canım bebeklerde çok sık rastlanır çapaklanmaya benim bildiğim kadarıyla açık havaya falan çıkarttıysan göz mikrop kapmış olabilir yada üşütmüşte olabilir kızımı özellikle yıkadıktan sonra başına mutlaka bere-şapka giydirirdim üşümesin diye çünkü giydirmediğim zaman sabah gözleri çapaklanırdı. doğduğundan beri göz yaşarması ve hafif çapaklanma varsa göz yaşı kanalları tıkalı olabilir. en kısa zaman da bir doktora git derim. temizlemek için kaynamış soğuğa yakın ılık suyla sil yada çayın demiyle acil şifalar...
benimde 1 aylık bebeğimin gözünde çok çapak oluyordu aynen dediğin gibi gözünü açamıyordu.sütle silmek anlık geçiriyordu.doktorumuz damla ve krem verdi. 2 günde hiçbirşeyi kalmadı.
benim bebişimdede çapaklanma oluyodu,biz cok gec kaldık doktora götürmek için,6.ayında gittik kanalları tıkalıymış.2 kere sonda yapıldı yazık yawruma,şimdi iii sadece üşüttüğü zamanlarda sulanıyo birazda capak oluyo sen ihmal etme bence bi doktora götür geçmiş olsun.
canım çok geçmiş olsun tabiki en başta dra götürmekte yarar var benim kardeşime olmuştu göz nezlesi kaynaklı pamukla sıcak (çok aşırı deil) çay sürerdi annem ve hemen açılırdı acil şifalar :teselli:
telaş etmenıze gerek yok benım 2 çocugum 2sındede yenı dogduklarında olmuştu. dr bazı bebeklerde olabılecegını gayet normal oldugunu söylemıştı. sıze ılk önce dalın şampuanını pamukla köpürtüp bebegınızın gözune masaj yaparak temızlemenızı önerırım. geçmezse bana dr tobrex damla ve terramycın göz pomadı vermıştı geçtı.tabı yınede dr.unuza sorun ama endışe etmeyınız gayet normal ve olası bışey .
arkadaslar bu temizleme isini yaparken ister kaynamis su ,ister anne sutu ,ister cay kullanin ama pamugu bir kez icten disa dogru silin ve atin yeni pamuk kullanin yani pamukla gozun uzerinde sag sol gitmeyin ,gecmis olsun
canım çok geçmiş olsun benimde oğlumun gözü doğduğundan beri çapaklanır şişerdi dr.muz göz yaşı kanalı tıkalı olduğunu söylemişti ve emzirirken ben gözünün kenarına masaj yapardım minik dairesel hareketlerle.ayrıca damla vermişti ve geçti.şimdi 4 yaşında yinede rüzgarda kalınca tekrarlıyabiliyo.kaynatılmış ılınmış suya batırılmış pamukla silerdim.a.s.çok geçmiş olsun tekrardan