• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sallanma sersemlik bas donmesi hissi /Teshis

Bende hollandadayim canim bu yaz turkiyede mr cektirdim cunku cok fazla bas donmesi boyun kasilmasi ve bir cok yerimde uyusma vardi. Ve boyun duzlesmesi var dendi . Birde c4 ve c5 kaslari omurilige baski yapiyormus. Su an acayip basim donuyo heran ve cok yorgun hissediyorum . Bir an önce iyi bir fizyoterapist bulmaliyim. Cok moralim bozuk ama insallah eksersizler ise yarar. Sen umit kaynagi oldun bana . Baska eklemek istedigin biseyler varmidir benim icin?
Hollandada mutlaka kayroprakti uzmani vardir ben 8 seans gitmistim oda cok iyi geldi kayan omurlari discleri yerine geri getirmeye calisiyorlar bunu mutlaka arastirin cunku sizin somut bir etkende var gorunuyor. Ben once kayropraktiye gittim duzeltebildikleri kadar duzelttiler sonra fiziktedaviye basladim boyun duzlesmesi icin kaslarin kuvvetlenmesi sart ancak iste ozaman benimki azalmaya baslamisti

Boyun ağrınızda oluyor muydu ?
Hem de cook gece agriyla uyaniyordum surekli trapez kaslarim, kulunclarim boynum hatta boynumdan basima vuran agri hepsi oluyordu ama gercekten bir butun olarak yaklasmak gerekiyor tek bir seyle gecmedi benim
. 8 seans kayroprakti uzmanina gittim kayroprakti omurlari tekrar duzenledi ve manuel terapi ile hemen agrilarim gecti yastigimi boyun duzlesmesine ozel olanlardan kullanmaya basladim fizik tedavi ile kaslarim kuvvetlendikce agrilar geri gelmemeye basladi suan bile cok yorulsam hafif agrim olur ama hemen boyun sirt egzersizlerimi yaparim gecer mutlaka orada ki kaslarin hepsini kuvvetlendirmeniz gerekiyor

Yapı olarak biraz kaygılı bir yapınız var mı acaba ? Sanki böyle olanlarda (ben öyleyim) beyin savaş kaç modunda bırakıyor

Merhabalar,

Bu konu hakkinda 2 yildir bazi acilan basliklarda birlikte konustuk yalniz olmadigimi anlayinca cok mutlu olmustum.
Simdi size de eger benim teshise sahipseniz umut olmak icin yazmak istedim.
2 yildir Almanya ve Turkiyede olmak uzere bir cok KBB , norolog , beyin sinir cerrahina gittim .
Sirasiyla once vertigo kristal kaymasi olabilir mi ? Vestibuler migren olabilir mi ? Stresten olabilir mi ? Asidan mi covidden mi gibi gibi maalesef kesin tani ve cozum bulunamadan deneme yanilma ve ilaclar recete edilerek gonderildim.

Bunlardan hic biri olmadigini biliyordum cunku meslegim geregi konuyu nasil arastirip degerlendirmem gerektigini farkindaydim bu yuzden o teklif edilen ne epilepsi ilacini ne de vertigo ilacini icmedim cok sukur bugun ki tanim (PPPD) gosteriyor ki iyi ki icmemisim oldugumdan daha kotu yapabilecekti.

Bir sabah ciddi bir bas donmesi ile uyandim , basim bir daha dönmedi ama ogunden sonra sersemlik , sallanma hissi ve hatta ilerleyip disaridan gorunen sallanmalarim basladi.

Suan yuzde 80 iyilesmis haldeyim bazi durumlarda denge bozuklugu hissediyordum bununda sebebini son teshisim ile kesinlestirdik.

Tani:
1) İç kulakta yapısal bozukluk yok. ( Kulak kristali oynamasi)
2) Beyin sapı ve damar sistemi normal.
3) Baş dönmesini açıklayacak organik patoloji saptanmamış.
4) Vestibuler Migren tamamen dislandi

Semptomlarim ve Teshisim,
1) ileri seviye boyun duzlesmem varmis bas donmem o gece muhtemelen ondan yasandi bu yasaninca beyin denge merkezi hassaslasiyor kendini toparlamasi gerekiyor ben kizimi emzirdigim icin geceleri uykum duzenli degildi 2 yasina yakindi kizim denge sistemi en clk uykuda onariliyor ben yasantima boyle devam ettigim icin beyin tehlike sisteminde kalabiliyormus.

Doktor soyle acikladi ;
PPPD’yi şu şekilde düşünebilirsin:
Beynin denge merkezi (vestibüler çekirdekler) bir gün ani bir travma (o sabahki baş dönmesi atağın) yaşadı.
Normalde beyin bu travmadan sonra “Hah tamam geçti” deyip sistemi sıfırlardı.

O sırada muhtemelen çok yorgun, stresli, uykusuz, savunmasız bir dönem vardı.

Beynin “denge sistemini” aşırı alarmda bıraktı.
Böylece denge bilgileriyle ilgili hatalı bir öğrenme başladı:
  • Görsel uyarana aşırı hassasiyet
  • Boyundan gelen sinyallere aşırı dikkat
  • Kafanda sürekli “bir sorun var mı?” sorusu
  • Bu yanlış öğrenme, her seferinde yeni bir tetikleyiciyle daha da pekişti.
  • Eğilip kalkarken
  • Yorgunken
  • Stresliyken
  • Gözlerini oynatırken
Buna “kronik sensitize olmuş denge ağı” deniyor.

Yani sistemin:
Denge bilgilerini 5 kat büyütüp tehlike gibi hissettirmeye başladı.
Once hemen kayroprakti doktoruna gittim 8 seans hem omurlarimi tekrar hizalamaya calistilar hem manuel terapi yaptilar.
Sonrasinda fizik tedaviye basladim, yastigimi degsitirdim emzirmeyi biraktim geceleri uyumaya basladigimin 4. Gunu cok ciddi oranda duzelmeya basladim.

Sonraki 1.5 yil boyunca boynuma cok iyi baktim haftada 3 fizik tedavi ile kombine tum vucut ve boyun kaslarimi guclendirdik ve sukurler olsun yine ciddi oranda duzelme basladi.

Yuzde 90-100 iyilesebilir miyim acaba diye tekrar pesine dustum kombine degerlendiren bir doktor bulmak sart. Buldugum doktorun bu uzmanlik alani sadece Istanbulda ve Ankarada olmak uzere 1 er doktorda vardi.

Ve tanim daha once hic yapilmamis testler sonucunda
Persistent Postural Perceptual Dizziness (PPPD)
ve
Servikojenik Vestibüler Disfonksiyon..
(Kronik boyun kaynaklı denge algısı bozukluğu)

Iyilesme sansimin Allahin izniyle yuzde 90-100 oldugunu artik biliyorum cok korkuyordum tedavisi yok ilaci yok tam teshisi bile yok yaslaninca peki ne yapacagim diye .. Simdi vestibuler rehabilitasyona basliyorum bu dertten muzdarip migren ilaclari epilepsi ilaclari vs kullanip fayda gormeyenler var ise lutfen bu taniyi koyabilecek bir doktora muayene olsun .
Ve mutlaka vagus siniri sakinlestirici egzersizleri deneyin arastirin yerli yabanci youtube de gir cok bilgi var aninda sallanmam ve dengem duzeliyor çok kiymetli
Allah sifa versin hepimize .
Merhaba. bende 3 ay önce baş ağrısı ve baş dönmesi başladı. Fakat bu durumdan bir kaç gün önce yavaştan kendini belli etmeye başlamıştı. Gelip geçici diye düşündüm. Fakat, 2 3 gün sonra ilk yaşadığım şiddetteki baş ağrısı ve baş dönmesi yerini sersemliğe bıraktı. 3 aydır sol tarafımda geçmeyen sersemlik var. Hiç bir şekilde geçmiyor. Azalıyor çoğalıyor ama hiç bir zaman sıfıra inmiyor. Sayısız Nöroloji, Kbb ye gittim. Sonuç sıfır. Bu süreçte Mr, Tomografi denge testi, işitme testi vb. yaptırdım. Hiç bir sonuç yok. Sersemliğin yanında ara ara gene sol tarafımda baş ağrılarımda oluyor. Belirttiğim gibi oda sol tarafta ne varsa sol tarafımda tek taraflı. Son bir aydır gene sol tarafımda boynumun yukarısından başlayıp başımın sol tarafına devam eden ağrıyla birlikte sersemlik devam ediyor. bazen bayılacak konuma kadar geldiğimi hatırlıyorum. Sonuç olarak Vasoserc ve nootropil kullanıyorum 3 aydır. Bir nebze şikayetlerimi hafif azaltıyor. Ama çokta bir etkisi olmuyor. Yabancı forum siteleri ve buradaki forum sitelerinde yaptığım araştırmaya göre Vestibüler Migrene şikayetlerimin çok benzediğini fark ettim. Sizin konuyada bakınca boynumla alakalıda olabilirmi acaba diyorum. Bu hastalık yüzünden hayatım mahvoldu. Bir önerisi olan varmı ?

Merhaba. bende 3 ay önce baş ağrısı ve baş dönmesi başladı. Fakat bu durumdan bir kaç gün önce yavaştan kendini belli etmeye başlamıştı. Gelip geçici diye düşündüm. Fakat, 2 3 gün sonra ilk yaşadığım şiddetteki baş ağrısı ve baş dönmesi yerini sersemliğe bıraktı. 3 aydır sol tarafımda geçmeyen sersemlik var. Hiç bir şekilde geçmiyor. Azalıyor çoğalıyor ama hiç bir zaman sıfıra inmiyor. Sayısız Nöroloji, Kbb ye gittim. Sonuç sıfır. Bu süreçte Mr, Tomografi denge testi, işitme testi vb. yaptırdım. Hiç bir sonuç yok. Sersemliğin yanında ara ara gene sol tarafımda baş ağrılarımda oluyor. Belirttiğim gibi oda sol tarafta ne varsa sol tarafımda tek taraflı. Son bir aydır gene sol tarafımda boynumun yukarısından başlayıp başımın sol tarafına devam eden ağrıyla birlikte sersemlik devam ediyor. bazen bayılacak konuma kadar geldiğimi hatırlıyorum. Sonuç olarak Vasoserc ve nootropil kullanıyorum 3 aydır. Bir nebze şikayetlerimi hafif azaltıyor. Ama çokta bir etkisi olmuyor. Yabancı forum siteleri ve buradaki forum sitelerinde yaptığım araştırmaya göre Vestibüler Migrene şikayetlerimin çok benzediğini fark ettim. Sizin konuyada bakınca boynumla alakalıda olabilirmi acaba diyorum. Bu hastalık yüzünden hayatım mahvoldu. Bir önerisi olan varmı ?
Ayni sikayetler iki aydirda bende var bende zor yuruyorum bayilacak gibi oluyorum. Hayatim alt ust oldu. Su an arastirilma asamasindayim turkiyede kontrol oldum simdi hollandada kontrol altindayim. Vestubuter vertigo demisti turkiyede emarda boyun duzlesmesi cikmisti. Bu cok igrenc bisey gercekten cok uzucu

Mr da boyun duzlesmesi felan cikmadimi

Merhaba sizin agriniz oldugu icin vestibuler migrene benziyor benim onun üzerinde de cok duruldu ve burada cok Ünlu bir doktora gittim 400 mg citrate formda magnezyum baslatti bas agrim hic olmadigi icin hu tani sana uzak ama yine de magnezyum icmeni istiyorum demisti sizde bunu deneyebilirsiniz eger gercekten oysa magnezyum cok etkili ama mutlaka guzel marka solgar mesela terciy edin ve dozu 400 olmali bilimsel olarak uzerinde calisilmis magnezyum tedavi edici migreni.

Ama boynunuz eger benimki gibi problemliyse oda bas agrisi yapar oyuzden mutlaka boyun emari hatta ilacli Bt cektirmenizi tavsiye ederim

Ayni sikayetler iki aydirda bende var bende zor yuruyorum bayilacak gibi oluyorum. Hayatim alt ust oldu. Su an arastirilma asamasindayim turkiyede kontrol oldum simdi hollandada kontrol altindayim. Vestubuter vertigo demisti turkiyede emarda boyun duzlesmesi cikmisti. Bu cok igrenc bisey gercekten cok uzucu
Hepimizin nerdeyse ortak tanisi hep Boyun Duzlesmesi ben kiminle konussam hep bu vardi. Ben hala boynuma cok dikkat ediyorum hayatim boyun kaslarimi kuvvetlendirmek , durusuma dikkat etmek uzerine yasiyorum

Mr da boyun duzlesmesi felan cikmadimi
Boynunla alakali hicbirsey yaptirmadim. Beyinle alakali yaptirdim hep. Boyuna cok odaklanmadim acikcasi. Cunku cok boyun agrim yok. En buyum sikayetim sersemlik daha sonra bas agrisi. Bu konuyada bakinca acaba boyun yapabilirmi diye dusundum. Beyin cerrahina sira aldim. 2 hafta icinde gozukecegim

Boynunla alakali hicbirsey yaptirmadim. Beyinle alakali yaptirdim hep. Boyuna cok odaklanmadim acikcasi. Cunku cok boyun agrim yok. En buyum sikayetim sersemlik daha sonra bas agrisi. Bu konuyada bakinca acaba boyun yapabilirmi diye dusundum. Beyin cerrahina sira aldim. 2 hafta icinde gozukecegim
Yüzünüzde uyuşma
Aşagı doğru başını egdiğinizde baş dönmesi de mevcut mu

Merhaba sizin agriniz oldugu icin vestibuler migrene benziyor benim onun üzerinde de cok duruldu ve burada cok Ünlu bir doktora gittim 400 mg citrate formda magnezyum baslatti bas agrim hic olmadigi icin hu tani sana uzak ama yine de magnezyum icmeni istiyorum demisti sizde bunu deneyebilirsiniz eger gercekten oysa magnezyum cok etkili ama mutlaka guzel marka solgar mesela terciy edin ve dozu 400 olmali bilimsel olarak uzerinde calisilmis magnezyum tedavi edici migreni.

Ama boynunuz eger benimki gibi problemliyse oda bas agrisi yapar oyuzden mutlaka boyun emari hatta ilacli Bt cektirmenizi tavsiye ederim
Dedigim gibi boyuna cok odaklanmadim. Ama son zamanlarda hafifte olsa rahatsiz ediyor boyun beni. Hep beyin odakli gittim bu zamana kadar. Daha cok vestubiler migren gibi geliyor ama işimden kaynakli surekli bilgisayar basindayim. O yuzden boyundanda olabilir mi acaba.En buyuk sikayetim sersemlik. Cunku hic gecmiyor. Nootropil ve vasoserc biraz iyi geliyor ama hic bir zaman sikayetim sifira inmiyor

Hepimizin nerdeyse ortak tanisi hep Boyun Duzlesmesi ben kiminle konussam hep bu vardi. Ben hala boynuma cok dikkat ediyorum hayatim boyun kaslarimi kuvvetlendirmek , durusuma dikkat etmek uzerine yasiyorum
Siz lutfen hep burda kalin ve bizi bilgilendirin 😔

Solgar marka demi dediginiz?

Eklentiler

• IMG_2452.webp
    IMG_2452.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 8
Dedigim gibi boyuna cok odaklanmadim. Ama son zamanlarda hafifte olsa rahatsiz ediyor boyun beni. Hep beyin odakli gittim bu zamana kadar. Daha cok vestubiler migren gibi geliyor ama işimden kaynakli surekli bilgisayar basindayim. O yuzden boyundanda olabilir mi acaba.En buyuk sikayetim sersemlik. Cunku hic gecmiyor. Nootropil ve vasoserc biraz iyi geliyor ama hic bir zaman sikayetim sifira inmiyor
Eger beyin emarlariniz temizse mutlaka boynunuza odaklanin ben beyin emarimi en unlu doktorlara gosterdim 3-4 doktora gittim ama buna sebep olacak bir sey yoktu. Ve aylarca arastirdim
Okudum birilerine ulastim youtubede binlerce video izledim yorumlara kadar ver orda da bir suru insan ayni bu problemleri soyleyip tek tanilarinin boyuz duzlesmesi oldugunu soylemisler. Boyun duzlesmesi buna sebep oluyor ama sersemlik olarak bizde kalmasi pppd oluyor yani beynin denge sisteminin alarmda kalmasi kendini onaramamasi

Siz lutfen hep burda kalin ve bizi bilgilendirin 😔
Tabikii insallah hepimiz sifa buluruz butun deneyimlerimi anlatmak istedim. Ben de cok kotu oldugum zamanlar gecirdim cok korktum
Bitane kucuk kizim var ona bakamayacağım sandim yemek yaparken bile, sabit dururken sallanmaya baslamistim ve giderek artiyordu deprem oluyor gibi olmaya baslamisti hayatimi sanki hep gemide yolculuk yapiyo gibi hissediyordum disarida market, magaza gezemez olmustum ama sukurler olsun cok yol kattettim suan kalan kucuk semptomlarim var bende yogun sekilde pppd exerciselerine devam ediyorum yere egilip kalkinca ve cok hizli sag sola kafami cevirirsem ozaman sersemligim oluyor

Back
X