Bebeğimin ismine alışamadım :(

Ben de alısamadim aslinda cok bilindik bir ismi var . Birine soyleyince bana bile tuhaf geliyor . Bence normal bir durum 2 isim koyduk 2. ismini pek soylemesemde ben 2. ismini daha cok seviyorum . 2 isim koymakta dogduktan sonra zor geldi . Ama kendi ismiyle ilgilenmeye baslayinca iki isimden birini kendi secme hakki olacak bunun icin sevincliyim .

Affınıza sığınarak ismini paylaşmasam olur mu? Açıkcası ileride konuya denk gelsin istemiyorum, internet alemi
Sıkıntım isminde değil, isim hem modern hem eskilerde kullanırdı. ismi seviyorum ama oğluma hitap edemiyorum o yüzden danışmak istedim aynı durumda olan var mı

İleride denk gelme ihtimali olan bir isim derken?

Umarim zamanla alışırsiniz.

Çocuğunuzun büyüdüğünde ismimle ilgili Kadınlar Kulübü’nde neler yazılmış bir bakayım diyeceğini sanmıyorum ama inşallah alışırsınız

Ben de alisamamistim başlarda ama 1 sene de değil.1 sene çok fazla .Demek icinize sinmemis hiç .Değiştirebiliyorsaniz değiştirin ,çocuk daha kucuk.Ya da yanına bir isim daha ekleyin onunla seslenin.

Bu yüzden doğumdan önce ismin kesinleşmesi yanlış bence. Seçenekleri en aza indirip doğduktan sonra ismini alsa daha iyi olur. Kediye bile görmeden isim vermek yanlış, mesela Şila diye heveslenirsin, tasmasına ismini yazdirirsin, ama alınca Şila'lık zarafeti onda göremez pırtık koyarsın.
Benim de çok sevdiğim kedi isimleri vardı mesela, kendi kedim amca suratlı, hiç yakıştıramadım. O yüzden bambaşka - dusunmedigim bir isim koydum. Sizi anlıyorum, zor bir durum vallahi. Bence hala alisamadiysaniz size özel bir lakap bulun. Mesela batuhansa butik, ömer'se ömüş... Gibi gibi... Bu saatten sonra isim degistirmek bence doğru bir davranış olmaz, sonuçta çocuk o ismiyle yaşıyor,herkes onu o isimle biliyor, doğum kağıdında o isim yaşıyor. Hani haklı bir sebep olsa - ileride kendisi istese/ ismini verdiğiniz kisi yüz kizartici suçtan tutuklansa falan uğraşmaya değer diyeceğim ama bence hiç ilismeyin. Elbet alışırsıniz

Ön yRhinizi kirin bence ve sürekli oglum canim yerine, Alicim,Ömerciğim,Mehmetçigim diye hitap edip kendinizide dilinizide alistirmaya calisin siz tekrar ettikce beyninizin kabul etmeside daha kolay olucaktir.

evlenmeden önce çok begendiğim ismi koyduk eşimle , ( tesadüfen o da bekarken bu kız ismini çok begenırmıiş )

kızım 14 yaşında halaa acaba bu ismimi koysaydım diyorum sonra yok yaaa en güzel isim kızımın ismi diyorum ,

ona başka isim olmazdı diyorum , sakin sessiz akıllı benım kızım diyorum ,

Hiç böyle birşey hissetmedim doğduğu gün sanki bin yıldır o isimle çağrılıyor gibi ismiyle seslendim. Bahsederken ya da oğluma seslenirken hiç zorlanmadık ismi üstüne tam oturdu gibi.
Diğer çocuklarda da olmadı.
Zamanla alışırsınız artık yapacak birşey yok daha çok söyleyin ismini ağzınız da alışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…