:(( bebeğimin kafası 10 gun geriden geliyormuş bu durumda olan varmı kızlar ???

*SeA*

30.11.2012Kızıma Kavuştum
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
2.015
5
116
İstanbul
26 hafatalık hamıleyım ve bu aykı kontrolumde bebegımın kafasının 10 gun gerıden geldiğini söledim dr um yuzde 95 yapısaldır ama yınede tedbırlı olalım ust duzey usg yapalım dedi ptesi randevum var lutfen dua edın kızlar bebegımın saglıgı yerınde olsun bunun gibi bır sorun yaşayıpta bebegınde hıc bışı olmayan varmı ...

ya cevremden böyle bişi hiç duymadım ama bu satte yazmışsın fark edince bende bişiler yazmak istedim gönlünü ferah tut kalbini hiç ikiletme .. ne kendinin ne de bebişinin moralini bozma rabbim ikinziinde yardımcısı olsun ...

inş cnm içimi ferah tutmaya çalışıorum ama yinede korkuyorum gelişimi falan cok guzel 26 haftalıgız haftasına gore cok ıyı gelişimi sadece kafa çapı gerıden gelıyor muş buda bu ayki kontrolumde cıktı Allahım yardımcımız olsun yazdgn için saol cnm

Bence bebeğin çok sağlıklı Allahın izniyle.Abimin bebeğinde önce 2li testi kötü çıktı amniyosentezi kabul etmediler.Sonra ayrıntılı usg de kalbinde damar sorunu çıktı.Down sendromunun büyük belirtisi dediler.Sonra fl boyu,kafa boyu, bdp önce 1 hafta sonra 2 hafta derken doğumda 1 aya çıkmıştı geriden gelmeye başladı.Bu kadar şey üst üste olunca kesin bi rahatsızlık var dediler çok şükür kızımız doğdu 20 günlük oldu sapasağlam.Abim bebek doğunca sağlıklı olduğuna inanamadı başka doktorlara filan gösterdi.Böyle sorunlar çok oluyo ama hamileliktede anneyi yiyip bitiriyor.İnş.senin bebeğinde sağlıklıdır.

biir tane perinotologa git icin rahat etsin de ben buyuk olanin sorun olabilecegini duydum. gec dollenme olabilir, kafasi biraz kucuk olabilir. her kafa birbirini tutar mi. kizim icin de hep kafasi buyuk dendi. buyuk dogdu. ablamin kizlerin kafalari bir gorsen minnacik. dogmadan oyledydi, dogdu oyle, hala oyle. herkesin kafasi birmi canim.
sen gene onlemni al tabi. 2'li 3'lu niye yaptiriyoruz. detayliya niye giriyoruz. bunu da oyle dusun. icini ferah tut kendini uzme.10 gunluk oynama bu haftada normal. en dogru olcumu detayli ultrasonda verecekler. kmden aldin randevuyu?

cnm benım ıkılı testım normal çıktı bu aya kadarda bı problem yoktu bu aykı kontrolumde dr um soledi ama yuzde 95 yapısal ama bız ust duzey usg ıle bakalım dedi bende kanunı den randevu aldım gttıgım hastane özel ve fıyatı cok yuksek devlette aynı dr yapıo ona gdıcem ıns yarın allah kısmet ederse allahın izniylede ıyı haberler alıcam cok korkuorum ıcım kıpır kıpır dualarınızı beklıorum arkadaşlar....

evet cnm bu gıbı durumlar cok oluyormuş ama işte insan korkuyor içimde kıpğır kıpır hareketlerını hıssedıorum ve ona bışey olacak dıye odum patlıo inş kızımda birşey yoktur ve sağ salim kucagıma alırım...

Allah yardımcın olsun muhakkak yapısaldır herkesin kafa yapısı çapı aynımı sanki kendinide bebeğinide üzme canım

canım bizimde aynı sorunumuz.dün doktordaydık.22 haftalık olması gereken bebeğim 20 hafta çıktı.geç döllenmeden dolayı1 hafta zaten gerideydik 1 hafta daha eklendi.doktorum çok rahattı.doğru düzgün beslenemediğm için protein eksikliğine bağladı.bir sürü liste verdi.ama benim içim hiç rahat değil.çok kötüyüm.allah yardımcımız olsun.

benimde kızıma hamileyken hep iki hafta geriden geldi bize hep bebeğimizin engelli olabileceğini soylediler........hamileliğimi bana zehir ettiler ama çok şükür kızım sağlıklı doğdu şu anda 2 buçuk yaşında maşallahı hiç kafaya takıp hamileliğini benim gibi berbat etme canım

Boyu uzun dense takacak durumdayiz zaten. İcinizi ferah tutun.Her ailenin genetigi farkli. cocuk da bizlere cekecek: Buyuk kafaysa oyle olacak bir ihtimal, kucukse kucuk. Bende plesanta previa var. Dogumuma 9 gun kaldi. Doktora tek bir soru sormuyorum. Artık o kadar sıkıldım ki. Sezeryan sirasinda gorucem ne komplikasyon olursa artik.

allah yardımcın olsun muhakkak yapısaldır herkesin kafa yapısı çapı aynımı sanki kendinide bebeğinide üzme canım

walla allah hepimizin yardımcıısı olsun kızlar sağ salım sağlıklı bır şeklde alalım bebeklerimizi kucagımıza sanırım genelde kız cocuklarda oluo bu durum kız zaten narın olur dımı ama :) benım usg yarına kaldı cok heyecanlıyım kızımda kıpır kıpır şuan karnmda ben onla konuşuorum o bana vuruo yavrum benım çok ssevıorum meleğimi inş bişisi yoktur yavrumun

cnm özelden yazamıyorum henüz oyüzden burdan cvp veriyim dedim yazdığın msj için çok sağol gerçekten biraz olsun içim rahatladı umarım benimde bebeğim iyidir insan kafasına takıyo işte ister istemez tekrar sağol...

banada bebegimin başının önde gittigini söylediler devlet hast.dr rezil etti beni sen riski gebelige git normal gebellikte ne işin var diye riskli gebelige gittim ultrasyona girdim dr gayet normal yapısal dedi ve öylede oldu takma kafana canım seninkide öyledir

merhaba cnm.eminimki ciddi bir sorun yoktur.ama ben sadece bir örnek olsun diye vermek istedim sayfaya bakanlara çünkü bir zamanlar bende bu konuyla ilgili çok yere yazmıştım.benim kızım karnımdayken kafası on gün geriden geliyordu.doç.a gidiyordun o zamanlar.ben endişelendim .adam bana kızıyordu çok şüphecisiniz sizin kafanızda küçük felan diyor bana kızıyor soru bile sordurmuyordu.zaten diğer bütün herşeyi normaldi.çok hareketliydi.doğduğunda başı küçük doğdu32.5 cm.ben yine endişeli bulunduğum şehirde götürmediğim dr kalmadı.sonrası karışık ama kısacası kızımda nilyonda bir rastlanabilecek bir genetik hastalık var.şu an çok çok iyi gelişimi yaşıtlarından çook önde sadece mikrosefali var.ama hastalığın diğer belirtileri yıllar sonra çıkabiliyormuş.böyle işte cnm.ama bu ççok düşük bir ihtimlal bize denk geldi.kaderimize razı olduk.zaten ben her halükarda doüğuracaktım .bunu kesinlikle senin moralini bozmak için yazmadım.buraya daha birçok anneler bakacak .bilgi amaçlı yazdım .sonuçta ben bu kadar üstüne gitmeseydim.başka bebeğimde olacaktı ve bu hastalığı taşıyacaktı büyük ihtimalle

yanlız dediğim gibi cnm benimki çoook çok uzak bir ihtimaldi gerçek oldu.bu durumda olup sağlıklı doğan çooook çok çocukvar ki dsr larda ondan önemsemiyorlar.genelde anne babaya çekiyorlar ondan oluyor önemli olan doğduğunda ki baş çevresi 32.33. cm küçük sayılıyor bide yüzünde ve başka bir fiziksel sorun varmı hareketlerinde doğunca anlaşılıyor anne babaların bazen endişelenmeli iyi oluyor yoksa çocuk dr ları bile butür hastalıklardan bi haber

bnm dr umda mıkrosefalıden şüphelendı ama detaylı usg ile bakıldıgında beyın de bır anormallık gorulmedı yuzde 95 yapısal dendı yarın araştrma hastanesınde tastlerımz yapılacak inş sonuçlarımız çok iiy çıkar ve kızım saglıklıdır çok üzülüyorum eşiminde kafa yapısı küçük dr da bu sebepten yuzde 95 babaya benzıyor dedı inş öledir cevabn için tşkler sizin durumunuz ne dir şuan inş iyidir kızınız ...

kafası gerıden gelıyor fakat duzenlı bır şekılde buyuyormuş kızımın bu ıyı anlamına gelıyormuş ama ben duydugumdan berı cok tedrgınım bu gbı bır sey duyan varmı aranzda kzlar ....(((

ayni sorun bizde de var canim 20 haftalik ultrasonda bebegin kafasi normalden kucuk dendi baska bi doktora yonlendirdik o doktorda turlu turlu anormallikler buldu bebegimde ayaginin biri carpik dedi down sendromu dedi kafasi normal ama ensesi kalin alabiliriz dedi ucuncu bi doktorda extra extra kontrol etti ayagindaki carpikligin cok hafif oldugunu ama yatis poziyonundan da boyle gorunebildigini tedavisi olldugunu soyledi down sendromu riski gormedigini kafasi da normalden cok az kucuk oldugunu ama beyin yapisinin normal oldugunu genetik olabilecegini soyledi......son bi kontrole daha gidecegim 31 haftalikken o zaman bebek daha da buyudugu icin daha kesin bilgiler edinecegim.....tecrubeli doktorlar gitmeni tavsiye ederim bide oyle herseyi arastirma derim cunku herkesinki farkli uzmemeye calis kendini mevlam neyler neylerse guzel eyler insallah:).....su anda ayagi icin doktorlarla gorusmelerimiz var tedavi surecinde neler yapilacak onun haricinde pek fazla bisey dusunmuyorum bebegimi de icerde slkmak istemiyorum ben ne yasarsam o da yasiyor cunku ....onun hareketleri zaten beni butun kotu dusuncelerden alikoyuyor hamileligin tadini cikar

gecmş olsun cnm sizede evet her dr farklı şeyler soluyor bızede beyınde bırsey olmadı 31 haftada solendı araştrma hastanesnde genetık aileden bırısıne benzıyor buyuk ıhtıml dedı dr um inş hepimiz bebeklerımızı ssaglklı bir şeklde kucagımıza alırız ben yarın bır dr a daha gorunucem ve bu son artık Allaha emanetız bundan snra bugun mutluyum bebegımın hastane cantasını hazrlıorum yavaş yavaş bole şeylrle kndımı motıve edıorum kotu birşey duşunmek ıstemıyorum hakkımızda hyrlısı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…