Çocuk Hastalıkları bebeğimin kafası yamuk:(düzelirmi sizce?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

rehbermelek60

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
320
4
26
Kayseri
merhaba arkadaşlar.bebeğim şuan 2.5 aylık.sezeryanla doğum yaptım.ilk doğduğu zamanlar kafasında şekilbozukluğu yoktu hatta oldukça düzgündü.fakat uyurken kustuğu boğazına kaçarsa Allah korusun boğulabilir diye yan yatırdık çoğu zaman daha çokda sağ tarafına doğru yatırdık 4 hafta falan geçince sol tafafın biraz daha sivrileştiğini bebeğinde kafasını sürekli sağ tarafa çevirdiğini fark ettik şimdi.kendi tercihine kalınca hep sağ tarafa dönük tutyo boynunu acaba düzelirmi bunla ilgili bilgisi olan varmı?

canım 3 aylıkken falan bizdede vardı sağa yatmaktan.şimdi 7 aylık ve düzeldi.sen sağına pek yatırmamaya çalış sola ve kafası yukarı bakacak şekilde yatır düzelir

Aynı problem kuzenimin oğlunda da oldu,doktoru sürekli aynı yöne yatırmaktan olduğunu,aslında bir sefer sağa yatırdılarsa diğer sefer sola yatırmaları gerektiğini söylemişti.Bi süre sürekli yatırdıkları yönün tersine yani mesela hep sağa yatırmışlardı,bi süre hep sola yatırmalarını daha sonra bi sağa sola yatırmaya devam etmelerini söylemişti.ama ne kadar süreydi onu hatırlayamıyorum.Ama kesinlikle korkacak bişey yok,kuzenimin oğlu şuan 3 yaşına geldi ve kafası gayet düzegün,ilk doğduğundaki gibi

Aynı problem kuzenimin oğlunda da oldu,doktoru sürekli aynı yöne yatırmaktan olduğunu,aslında bir sefer sağa yatırdılarsa diğer sefer sola yatırmaları gerektiğini söylemişti.Bi süre sürekli yatırdıkları yönün tersine yani mesela hep sağa yatırmışlardı,bi süre hep sola yatırmalarını daha sonra bi sağa sola yatırmaya devam etmelerini söylemişti.ama ne kadar süreydi onu hatırlayamıyorum.Ama kesinlikle korkacak bişey yok,kuzenimin oğlu şuan 3 yaşına geldi ve kafası gayet düzgün,ilk doğduğundaki gibi

benım kızım da 2,5 aylık o da ürekli sağa yatırıyor basını bunun sorun olabileceğini hiç düşünmemiştm,sola yatırayım ben de ara sıra ,konuyu gördüğüm ıyı oldu,sizinki düzelmiştir umarım,
tesekkurler

Merak etmeyin düzelir.Herkes yazmış zaten ,her iki tarafa da yatırın uyurken.bir de gözünüzün önünde uyuduğu zamanlar sırt üstü yatırmayı da ihmal etmeyin.

bizde bi sağa bi sola yatırıyoduk yamuk olmasın kuzumun kafası diye ama bişiyi hesaplayamamış bu seferde sivri oldu :) doktor düz yatırın dedi. tabi geceleri yine sağ sol şeklinde yatırdık ama gündüzleri biz başıdnayken düz yatırdık çok şükür düzeldi. şu an gayet dzgün yavrumun kafası..

benim oğlumda hep sola dönük uyuyor ne yaparsak yapalım o kafayı bir şekilde sola çeviriyor yastık koyuyorum arkasına ozamanda gene yastığa dayıyor başını ve kafası yamuk inşallah düzelir ama düzelmezsede o sağlıklı olsun azcık yamuk olsun kusuruda o olsun napalım.

Merhaba benim oğlum normal doğumla dünyaya geldi.Doğumda vakum uygulandı ve ilk doğduğunda kafasının şekli upuzun yamuk yumuktu.Sürekli sağına yatmak istiyordu çoğu zamanda geriye.yani çevirerek uyutma şansımda pek olmadı.Şu an 1 yaşında %90 düzeldi yuvarlak hale geldi.Bir doktor nekadar yatırırsan yatır sonunda yine genetik şeklini alacaktır demişti.1 yaşına kadar d vitamini damlasını kullanmakta çok yardımcı oluyor düzelmesine.Okadar yamuktuki şu hale geleceğini hayal bile edemezdim.o yüzden kafanıza takmayın.Bıngıldak kapanana kadar kafa şekillenmeye devam edermiş.

Benim oğlum 9,5 aylık ve kafasındaki yamukluk hala düzelmedi, hep diğer taraf yatırın diyorlar Yapıyoruz ama kendi kafasını bir müddet sonra çeviriyor , kulağıda diğerindne küçük gibi.Bu konuda uzamn bir doktor var mıdır.Nasıl masaj yapmak gerekiyor

Canım merhaba konunun üzerinden baya bir zaman geçmiş ama benimde 3 aylık bir bebeğim var tamamaen aynı dertten muzdaribim. Boğulma riskine karşı hep sırt üstü yatırın dediler öyle yaptık oda yatarken kafasını hafif sağa çeviriyormuş farketmedik 2,5 aylıkken farkettimki sağ taraf düzleşmiş sol normal yuvarlak yani yamuk bir kafa 15 gündür dikkatini sola çekmeye çalıştım şimdi sürekli sola yatırmaya çalışıyorum ama bir şekilde sırt üstü pozisyona çeviriyor kafasını. Sen neler yaptın ve nasıl sonuç aldın çok merak ettim. Paylaşırsan çok sevinirim. Sevgiler.

Benim oglumunda bir aylikti farkettiginde sag tarafi daha ezik ve o taraftaki kulagi daha buyuk simdi 3 aylik tek kulagi icin sordum normal dedi bu kontrolde basini niye oyle oldugunu #sorucam acaba kafa yapisi oyle diyw mi kulak boyut farki var.sizinki nasil simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…