Herkese iyi gunler gebeligimin 24. Haftasinda detayli ultrasyona girdim ve bebegimin kalbinin bi tarafi gelismemis,kalbi delik, akcigere giden damari goremediler.dogumu sonlandirin dedi doktorlar ama kiyamadik 3 tane farkli prf. Doktora gittik hepsi ayni teshisi koydukonu hakkinda bilgisi olan var mi lutfen yardimci olun
Herkese iyi gunler gebeligimin 24. Haftasinda detayli ultrasyona girdim ve bebegimin kalbinin bi tarafi gelismemis,kalbi delik, akcigere giden damari goremediler.dogumu sonlandirin dedi doktorlar ama kiyamadik 3 tane farkli prf. Doktora gittik hepsi ayni teshisi koydukonu hakkinda bilgisi olan var mi lutfen yardimci olun
geçmiş olsun .
cok zor bir durum
benim oglum icin de kulakciklar arasi bosluk var demislerdi dogar dogmaz ameliyat olabilir demislerdi . dr dr gezdik . en son gezmeyi biraktik. dogdu sapasaglam . cocuk kardiyoloji bakti bisi yok gayet saglikli dedi .
Canim allah tan umut kesilmez bence kesinlikle gebeligi sonlandirmayinn tedavi olur dogun ca hem duzelir insallah daha 3 ayin var Allah yardimciniz olsunn
Bir arkadasimin bebegi icin de ayrintili ultrasonda bobreklerinde ve kalbinde problem oldugunu soylediler. Bobreklerindeki problem dogumdan once kendiliginden gecti kalbindeki problem icin de dogumdan sonra ameliyat dendi ilk, sonra izlemeye biraktilar bir sure o da kendiliginden gecti. Caninizi sıkmayın insanligi guclu olan bir doktor bulun cunku doktorlarin %90i bicak parasi icin saglam insani bile ölüme götürebiliyor.
Kıyma sakın yavruna Allah ne isterse o olur bunu sonlandırsan Allah bunu başına getirecekse yine getirir.. Allah a sığın dua et..doktorlar abartmayı ve bıcak parasını severler! Bunu sonlandırsan resmen bi cana kıyılmış olcak ve Allah sana saglıklısını verip doğduktan sonra başına daha büyük bi acı verir,verdiğim cana kıydın die.. en doğrusu dua et sürekli Allah şifasını verir içini ferah tut
kesinlikle sonlandırma derim bak başkalarınada böyle söylemişler ama sapasağlam doğmuş. zaten kıyamamışsınız da buyolda gidin derim Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla doğum yaparsınız.
geçmiş olsun, doğumdan sonra ameliyat olur iyileşir ama tabi sizin çok sabırlı ve güçlü olmanız gerekiyor. bebeğin en çok sizin ondan vazgeçmemenize ihtiyacı var.
bu doktorları da anlayamıyorum kolay mı 24 haftalık bebekten vazgeçmek...kalp hastası her insanı öldürelim o zaman, kalp damar cerrahisi doktorları ne diye var?
Allah sifa versin insallah.dogumdan sonra ameliyat vs ile duzeliyor diye biliyorum.
Akrabamiz suan 40 yasinda dogunca hemen ameliyat olmus ve iyilesmis.40 sene oncesinin teknolojisiyle suankinin arasinda daglar kadar fark var.
Insallah saglikla kucagina alirsin canim.Allah yar ve yardimciniz olsun.
kesinlikle sonlandirmayin bizim akrabamiza bebegin beyninde kocaman baloncuk var zeka engelli olabilir dendi bebek dogduki hicbiseyi yok doktor biz ufak gormusuz demekki oda gecti demis simdi banada kalbonde 4 tane bosluk var deniyo ama insallah gecer sagkikla gelir bebisler
Ben de yorum yapmak istedim bu konuda çünkü hamileyken ben de yaşadım buna benzer bi durumu ama seni yönlendirmek ya da vereceğin karar konusunda vebal almak istemem.
Benim oğlum şuan 13 aylık, hamileyken ayrıntılı ultrasonda doktor bebeğimin kalbinde hiperekojenik odak noktası olduğunu söyledi bizim bildiğimiz tabirle söyleyeyim üfürüm yani bi anlamda delik olduğunu; sağ böbreğinde de büyüme olduğunu, perinatolojiye gitmemi hatta artık riskli gebelik bölümünde kontrol olmamı söyledi. Ben gitmedim. Bi kaç hafta geçti normal rutin kontrol sırasında doktorun söylediği şeyden bahsettim, bebeğin sırtı dönük göremiyorum dedi bakan doktor. Sonraki ay yine benzer şeyler oldu biz ayrıntı göremedik, bi muammaydı yani durum. Ve ben de kararımı verdim ben bu çocuğu aldırmıcam ne olursa olsun benim kabulüm rabbimin bize lütfu dedim ve o konuyu kapattım. Doğduğunda kalp ve böbrek kontrolleri yapıldı herşey şükür ki normaldi.
Kuzenim aynı hastanede sezeryan ameliyatı hemşiresi ve ben hamileyken ona bundan bahsettiğimde bana doktorlarda gezip de kendimi yormamamı eğitim araştırma hastanelerinin böyle bi uygulaması olduğunu söyledi. Yani "küçücük bi ihtimal de olsa sana abartarak anlatırlar ki bebek doğunca bi sıkıntı olursa hastanın dava açıp dava kazanma durumu var diye" dedi.
Ama senin durumun da biraz kafamı karıştırmadı değil açıkçası. Konunun uzmanı bi doktor bulup kontrol olmanı tavsiye ederim. He öyle bi durum varsa da sadece mantıklı düşün biliyorum çok zor ama inan bana onun yaşayacağı hayatı zindan etmek de var işin ucunda..
Hakkınızda hayırlısı olsun. İnşallah hiçbir problem yoktur da sağ salim alırsın kuzunu kollarına...