Tarama testlerini yaptirmis miydin ?
canım yakın zamanda banada aynı söyledi . Bana fetal eko önerdi. bebeğin başka hiç bir yerinde sorun yok . Doktorum tek başına yeterli değil down sendromu diemek için dedi. Yani kalpte parlaklık ile daha bikaç şey olması gerekiyormuş. Şahsen ben korkmadım . Eğer garanti olsun dersen o testlerden yaptırabilirsin. ama destekleyen birşey yoksa korkma. Bana bide beyinde kist var dedi mesela . Ama oda önemli değilmiş . Bitek fetal eko çektircem . Diğer kistte takip edilecek.İkili test yaptırdım sadece, yaş riskim çıkmıştı 1/219. Ama doktor kombine riske baktıklarını söyledi ben de önemsemedim. Kombine riskim 1/4849 cikmisti düşük risk dedi doktorum. Her şey iyi gidiyordu, organlarinda kalpte parlaklık dışında bir şey saptanmadı bu saate kadar. İlk bebeğimi 14. Haftamda kaybettiğim için şu an korkuyorum. Peritonoloji uzmanı yaptı ayrıntılı ultrasonu ve amniosentez yapacak kadar riskli bir durum yok ama fetal DNA testi yaptırmani öneririm dedi bu parlaklık için. O da çok pahalı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
canım yakın zamanda banada aynı söyledi . Bana fetal eko önerdi. bebeğin başka hiç bir yerinde sorun yok . Doktorum tek başına yeterli değil down sendromu diemek için dedi. Yani kalpte parlaklık ile daha bikaç şey olması gerekiyormuş. Şahsen ben korkmadım . Eğer garanti olsun dersen o testlerden yaptırabilirsin. ama destekleyen birşey yoksa korkma. Bana bide beyinde kist var dedi mesela . Ama oda önemli değilmiş . Bitek fetal eko çektircem . Diğer kistte takip edilecek.
Yasin kac ? 35 ustuyse ztn riskli cikar sonucun ama kombinen cok iyi.
amniosenteze gerek gormemis bak kalbini ferah tut Allahin izniyle saglikli dogar ins.
Benim ablama da neler neler soylendi cok sukur saglikli dogdu bebegi.
Cvs den bahsetti mi dr ? Onu yapsa
Yasin kac ? 35 ustuyse ztn riskli cikar sonucun ama kombinen cok iyi.
amniosenteze gerek gormemis bak kalbini ferah tut Allahin izniyle saglikli dogar ins.
Benim ablama da neler neler soylendi cok sukur saglikli dogdu bebegi.
Cvs den bahsetti mi dr ? Onu yapsa
Doktor mu bahsetti down ihtimalinden?
Cocuk kardiyolojiye de muayene ol fetal eko yaptir perinatologlarda anliyor ama isin ehline git.CVS den de bahsetmedi hic sanırim CVS ve amniosentezdeki riskleri daha yüksek görüyor
Cocuk kardiyolojiye de muayene ol fetal eko yaptir perinatologlarda anliyor ama isin ehline git.
Hakkinda hayirlisi olsun
Rabbim yardim etsin
İns sagliklidir.
Gelismeleri yazarsiniz[/QUO
Evet yaptırıcam fetal eko, inşallah sağlıklıdır bebeğim inşallah çok teşekkür ederim
Benim bebegime fetal eko yapilmisti hamilelikte (parlaiklik degil baska bir durum vardi) orda epey anlsiliyor kalbin durumu tavsiye ederim bence de fetal eko cektir. Hatta istanbuldaysan sana doktor onerebilirim fetal eko icin ben kendisinden cok cok memnjn kalmistimEvet doktor down ihtimalini biraz artırır dedi parlaklık için. Tek başına anlamı olmayabilir dedi , birkaç haftaya geçer dedi ama işte ikili testi görünce fetal DNA yaptırmani öneririm bu durumda dedi. Ben ilk o zaman tedirgin oldum, sonra internette parlakligin yüzde95 solda oldugunu sağda olunca anormali ihtimalinin biraz daha arttığını okuyunca ağlamaya başladım iyice korktum. Doktora bu sağ sol meselesini de sorucam gerçekten öyle mi bilmiyorum
Benim bebegime fetal eko yapilmisti hamilelikte (parlaiklik degil baska bir durum vardi) orda epey anlsiliyor kalbin durumu tavsiye ederim bence de fetal eko cektir. Hatta istanbuldaysan sana doktor onerebilirim fetal eko icin ben kendisinden cok cok memnjn kalmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?