Bebeğimin kalbinde parlaklık

esende

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
57
13
8
Arkadaşlar ben 21+4 günlük hamileyim, dün ayrıntılı ultrasona girdim ve doktor bebeğimin kalbinde parlaklık olduğunu söyledi, başka bir anormallik olmadığını da soyledi, kalpte parlaklık down sendromlu bebeklerde daha çok görülen bir şeymiş ve internetten araştırmaya başladım hemen. Genelde sol tarafta oluyormuş benimki sağ tarafta ve sağ tarafta olması daha kötüymüş internette okuduklarıma göre. Doktor böyle birşey söylemedi. Dün çok ağladım ve korktum. Böyle birşey yaşayan var mı, ya da bilginiz var mı lütfen bana yardımcı olun dünya başıma yıkıldı sanki hiç uyuyamadım sürekli ağlamak istiyorum.

Tarama testlerini yaptirmis miydin ?

Tarama testlerini yaptirmis miydin ?

İkili test yaptırdım sadece, yaş riskim çıkmıştı 1/219. Ama doktor kombine riske baktıklarını söyledi ben de önemsemedim. Kombine riskim 1/4849 cikmisti düşük risk dedi doktorum. Her şey iyi gidiyordu, organlarinda kalpte parlaklık dışında bir şey saptanmadı bu saate kadar. İlk bebeğimi 14. Haftamda kaybettiğim için şu an korkuyorum. Peritonoloji uzmanı yaptı ayrıntılı ultrasonu ve amniosentez yapacak kadar riskli bir durum yok ama fetal DNA testi yaptırmani öneririm dedi bu parlaklık için. O da çok pahalı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

canım yakın zamanda banada aynı söyledi . Bana fetal eko önerdi. bebeğin başka hiç bir yerinde sorun yok . Doktorum tek başına yeterli değil down sendromu diemek için dedi. Yani kalpte parlaklık ile daha bikaç şey olması gerekiyormuş. Şahsen ben korkmadım . Eğer garanti olsun dersen o testlerden yaptırabilirsin. ama destekleyen birşey yoksa korkma. Bana bide beyinde kist var dedi mesela . Ama oda önemli değilmiş . Bitek fetal eko çektircem . Diğer kistte takip edilecek.

Yasin kac ? 35 ustuyse ztn riskli cikar sonucun ama kombinen cok iyi.
amniosenteze gerek gormemis bak kalbini ferah tut Allahin izniyle saglikli dogar ins.
Benim ablama da neler neler soylendi cok sukur saglikli dogdu bebegi.
Cvs den bahsetti mi dr ? Onu yapsa

Bana fetal ekodan da bahsetmedi kendi doktoruma söylesem yaptırabilir miyim acaba. Peritonoloji uzmanı geçebilir parlaklık sorun olmaz dedi ama ikili testi görünce fetal DNA testini önerdi sanirim yaş riskini görünce öyle dedi. Ocak ayında ölen bebeğim için yaptırmıştım fetal DNA testi 2 bindi. Şimdi dolar artışı ile 3.600 olmuş moralim bozuldu. Yaptırmak da istemiyorum aslında ama içim içimi yiyor. Elim ayağım kesildi sanki içimden kolumu kaldırmak gelmiyor. Hafta içi bir doktora daha gidecegim , o ne diyecek bakalım.

Yaşım 36. O nedenle riskli çıktı ikili testte yaş riski. Evet kalpte parlaklık amniosentez için yeterli bir risk değil dedi hatta yaş riskini gördüğünde de amniosentez onermedi. Bir tarafım bebeğimin sağlıklı olduğunu söylüyor ama bir acayip korku gelip yerleşti ya anormali varsa. Her varsa ne olacak onu da bilmiyorum

CVS den de bahsetmedi hic sanırim CVS ve amniosentezdeki riskleri daha yüksek görüyor

Doktor mu bahsetti down ihtimalinden?

Evet doktor down ihtimalini biraz artırır dedi parlaklık için. Tek başına anlamı olmayabilir dedi , birkaç haftaya geçer dedi ama işte ikili testi görünce fetal DNA yaptırmani öneririm bu durumda dedi. Ben ilk o zaman tedirgin oldum, sonra internette parlakligin yüzde95 solda oldugunu sağda olunca anormali ihtimalinin biraz daha arttığını okuyunca ağlamaya başladım iyice korktum. Doktora bu sağ sol meselesini de sorucam gerçekten öyle mi bilmiyorum

CVS den de bahsetmedi hic sanırim CVS ve amniosentezdeki riskleri daha yüksek görüyor
Cocuk kardiyolojiye de muayene ol fetal eko yaptir perinatologlarda anliyor ama isin ehline git.
Hakkinda hayirlisi olsun
Rabbim yardim etsin
İns sagliklidir.
Gelismeleri yazarsiniz

Benim bebegime fetal eko yapilmisti hamilelikte (parlaiklik degil baska bir durum vardi) orda epey anlsiliyor kalbin durumu tavsiye ederim bence de fetal eko cektir. Hatta istanbuldaysan sana doktor onerebilirim fetal eko icin ben kendisinden cok cok memnjn kalmistim

İstanbul'da değilim , ben de yaptırıcam fetal eko. Şu an elimde olan tek şey o zaten. Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…