• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin kalp atışı çok yavaş!

Belki geç cevap veriyorum ama kalp atışlarında bi sorun varsa özellikle yavaşsa bi problem var demektir. Düşük oluyo genelde:( Maalesef ama eğer sağlıksız olacaksa en hayırlısı bu.Özellikle deforme keselerde yüzde yüz düşük.İlk zamanlarda bebekteki regl zamanına göre gelişim en fazla 3 gün sapar, daha ilerde sapmalar artar ama 3-4 günden sonraki gelişim geriliği problem demektir..Hayırlısı olsun herkes için.

Bebeğimin kalp atışını angel sounds cihaz aldım dinleyebiliyorum kayıt özelliğide var

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah Acıbadem Hastanesine gittim kontrole.. Bebeğin kalp atışlarını dinledik ilk kez duydum..Ama sevinemedim. Çünkü olması gerekenden çok daha yavaş atıyor. Tıpkı büyük bir insan kalbi kadar seyrek hızda atıyor. Doktor haftaya yine bakalım dedi. Zaten doktorun yüz ifadesini görünce hiçbirşey soramadım.. Her hafta stress dolu bir bekleyiş..Gerçekten çok üzülüyorum. Sonradan hızlanır mı acaba? neden yavaş atıyor olabilir.?Zaten bebek çok yavaş gelişiyor.baş popo mesafesi de çok küçük.Neden böyle acaba? fikri olan var mı arkadaşlar? Tşk.

merhaba canım bende seninle aynı durumu yaşıyorum son adet tarihine göre 8 haftalığım ama ultrasona girdim 5+5 çıktı bebeğim sevinemedim çünkü radyoloji uzmanı kalp atışları yavaş ve düzensiz dedi.sonuç doktoruma göre daha küçük old. için olabilir düzensiz kalp atışı dedi. 1 hafta sonra tekrar gel dedi. bebeğimi kaybedersem gerçekten çok üzülecem. aynı şeyeri yaşadığımız için senin sonucun ne oldu bana yazarmısın?

18/3/11 'de transfer yapıldı. Son adet tarihim 4/3/11
27/4/11 'de yani 7+5 'de kalp atışları için doktoruma gittim. Kalp atışı yavaş dedi.
1 hafta sonra tekrar gel dedi. Bebek strese girmiş olabilir dedi. Bazen bizde de olur ya dedi.
aynı gün başka bir hastaneye gittim. Ordada görmekte zorlandı dr.
düzelirmi arkadaşlar başına gelen varmı? acil yardım lütfen:59:

aysem ne oldu durumun bende aynı durumdayım şuanda ve çok endişeliyim bilgilendirimisin

Arkadaşlar Merhaba,

Bu sabah Acıbadem Hastanesine gittim kontrole.. Bebeğin kalp atışlarını dinledik ilk kez duydum..Ama sevinemedim. Çünkü olması gerekenden çok daha yavaş atıyor. Tıpkı büyük bir insan kalbi kadar seyrek hızda atıyor. Doktor haftaya yine bakalım dedi. Zaten doktorun yüz ifadesini görünce hiçbirşey soramadım.. Her hafta stress dolu bir bekleyiş..Gerçekten çok üzülüyorum. Sonradan hızlanır mı acaba? neden yavaş atıyor olabilir.?Zaten bebek çok yavaş gelişiyor.baş popo mesafesi de çok küçük.Neden böyle acaba? fikri olan var mı arkadaşlar? Tşk.

canım bana da aynı şey oldu.5 haftalıkken doktora gittim yeni öğrendim hamile olduğumu bütün testlerimi yaptı 10 gün sonra tekrar gel kalp atışlarına bakalım dedi.10 gün sonra tekrar gittim dr.a bebeğinin kalp atışları çok düşük bu kötü bir şey her an durabilir dedi ve kesesi çok küçük bu normal bir gebelik değil dedi bana.3 gün sonra tekrar gel bir bakalım dedi.tabi ben durur muyum hastaneden hemen çıktıktan sonra başka özel hastanede bir doktora gittim.önceki gittiğim doktorun söylediklerini söyledim.ultrasonla baktı ve bebeğinde hiçbir problem yok gayet sağlıklı dedi.aralık sonuna tekrar gel bakalım dedi.şu anda 7 haftalık hamileyim.aralık sonuna gittiğimde de başka bir özel doktora gidecem bakalım o ne diyecek?

arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum. ben de aynı sorunları yaşadım fakat maaşallah görüyorum ki siz bu sorunları atlatmışsınız ve bebeklerinizi kucaklarınıza almışsınız Allah onları yanınızdan asla ayırmasın... uzun zamandır girilmemi topice ama inşaallah yazımı görür ve cevaplarsınız

benim ilk gebeliğimdi, dr a gittiğimde sat ıma göre 8 haftalık olması gerekirken 6+3 günlük olarak görüldü...kesesini kendisini gördük. kalp atışı yavaş dedi dr biz dinleyebiliyormuyuz diyince ben dinletmiyorum bebek için zararlı dedi zararlı diyince ısrar edemedim tabi ( şimdi düşündümde acaba o gün yoktu kalp atışı beni telaşlandırmamak için mi yok demedi. biraz bekleyip ona göre mi bişey demek istedi acaba) fakat kalp atışı yavaş diyince ben endiliydim. geç döllenme olabilir bir hafta sonra gel gelişimini takip edelim dedi fakat sonraki hafta normal testlerimi yaptırmaya gidip geldikten sonra wc ye gittiğimde çamaşırımada değil peçeteye kahverengimsi bi leke (pıhtı gibi) geldi. dr u aradım hemen gel dedi. ben hazırlanırken kötü birşey düşündürmez ama bakalım dedi. uzun süre bişey söylemeyince ters giden bişeyler olduğnu anladım. hala ilk kontrol günümdeki gibi 6+3 günlük olduğnu, kalbinin durduğunu atmadığını söyledi, bişey yapılamayacağını alınması gerektiğini söyledi. o anki durumumu anlatıp sıkmak istemiyorum... bi başk adr dah agittik, kalp atışı için hiç bişey söylemedi ama bir haftaki gibi 6+3 günlük yani ilerleme olmadığını söyledi... en büyük umutsuzluğumuz bu oldu. haftası ya da günü bir gün bile ilerlemiş olsa belki de sizler gibi beklemeyi düşünürdüm heralde...

sizleri okudukça kendimi kötü hissettim bugün 36. gün bebeğimden ayrılalı... biliyorum bir çoğunuz olacağı varmış diceksiniz ama ben hala acabalarla savaşıyorum... kahverengi leke yorumlarını okuyunca hep progestan verildiğinden kullanınca da sorunun ortadan kalktığını yapmışlar, bu durumda bana neden progestan vermedi dedim... sonra durumun farklı olabileceğiöni düşünerek kalp atışı yavaşladığında... diye bakmaya karar verdim yorumlara ve sizlerinkini okudum... acaba diyorum aynı sorunu yaşayan sizler gibi ben de bekleseydim ya da dr um bekleseydi bebeğim benle olurmuydu hala...dr um bulunduğum yerin en iyi kadın doğumcularından ama sizleri okuyunca acaba ihmal varmı demeden edemiyorum...biraz daha bekleseydik ya da bir ilaç verilseydi belki de çok farklı olacaktı herşey... çok üzgünüm...

arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum. ben de aynı sorunları yaşadım fakat maaşallah görüyorum ki siz bu sorunları atlatmışsınız ve bebeklerinizi kucaklarınıza almışsınız Allah onları yanınızdan asla ayırmasın... uzun zamandır girilmemi topice ama inşaallah yazımı görür ve cevaplarsınız

benim ilk gebeliğimdi, dr a gittiğimde sat ıma göre 8 haftalık olması gerekirken 6+3 günlük olarak görüldü...kesesini kendisini gördük. kalp atışı yavaş dedi dr biz dinleyebiliyormuyuz diyince ben dinletmiyorum bebek için zararlı dedi zararlı diyince ısrar edemedim tabi ( şimdi düşündümde acaba o gün yoktu kalp atışı beni telaşlandırmamak için mi yok demedi. biraz bekleyip ona göre mi bişey demek istedi acaba) fakat kalp atışı yavaş diyince ben endiliydim. geç döllenme olabilir bir hafta sonra gel gelişimini takip edelim dedi fakat sonraki hafta normal testlerimi yaptırmaya gidip geldikten sonra wc ye gittiğimde çamaşırımada değil peçeteye kahverengimsi bi leke (pıhtı gibi) geldi. dr u aradım hemen gel dedi. ben hazırlanırken kötü birşey düşündürmez ama bakalım dedi. uzun süre bişey söylemeyince ters giden bişeyler olduğnu anladım. hala ilk kontrol günümdeki gibi 6+3 günlük olduğnu, kalbinin durduğunu atmadığını söyledi, bişey yapılamayacağını alınması gerektiğini söyledi. o anki durumumu anlatıp sıkmak istemiyorum... bi başk adr dah agittik, kalp atışı için hiç bişey söylemedi ama bir haftaki gibi 6+3 günlük yani ilerleme olmadığını söyledi... en büyük umutsuzluğumuz bu oldu. haftası ya da günü bir gün bile ilerlemiş olsa belki de sizler gibi beklemeyi düşünürdüm heralde...

sizleri okudukça kendimi kötü hissettim bugün 36. gün bebeğimden ayrılalı... biliyorum bir çoğunuz olacağı varmış diceksiniz ama ben hala acabalarla savaşıyorum... kahverengi leke yorumlarını okuyunca hep progestan verildiğinden kullanınca da sorunun ortadan kalktığını yapmışlar, bu durumda bana neden progestan vermedi dedim... sonra durumun farklı olabileceğiöni düşünerek kalp atışı yavaşladığında... diye bakmaya karar verdim yorumlara ve sizlerinkini okudum... acaba diyorum aynı sorunu yaşayan sizler gibi ben de bekleseydim ya da dr um bekleseydi bebeğim benle olurmuydu hala...dr um bulunduğum yerin en iyi kadın doğumcularından ama sizleri okuyunca acaba ihmal varmı demeden edemiyorum...biraz daha bekleseydik ya da bir ilaç verilseydi belki de çok farklı olacaktı herşey... çok üzgünüm...

Ayni seyi ben de yasadigim icin kendini sorgulaman garip gelmedi canim. Ama progestani kalbi atan bebekler icin veriyolar. Biraz daha dursaydin kese deforme olup dagilacakti ve kanamayla atilacakti.kendini uzme artik. Ben de aylarca atlatamadim ama simdi yeniden hamileyim

Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba, aradan coook uzunca zaman geçmış, bende bugun bebegimin kalp atislarini dinledim. ancak doktor yavaş oldugunu söyledi ritimlerin, siz sonrasinda sorun yaşadiniz mi? saglikla aldınız mi bebeginizi kucaginiza? umarim mesajimi görürsunuz

Merhaba, aradan coook uzunca zaman geçmış, bende bugun bebegimin kalp atislarini dinledim. ancak doktor yavaş oldugunu söyledi ritimlerin, siz sonrasinda sorun yaşadiniz mi? saglikla aldınız mi bebeginizi kucaginiza? umarim mesajimi görürsunuz

Canim kac haftalikti ve kalp atimi kacti bebeginin?

Canim bende ikizlere gebeyim ilk ogrendigimde ikiz olddugunu sevinemedim bille dr size bi iyi bi kotu haberim var dedi iyisi ikizler ama birinin kalbi cok yavas dedi 3 gun sonra kahverengi lekeler gelmeye basladi cok korktum hemen dr gitigimde iki bebegimde gayet iyilerdi ve digerinin kalbide normla hizina ulasmisti sters yapma cnm iyi olcaktir insaAllah...

Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba canım konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama bende şuan senşn durumundayım kalp atışı var ama çı yavaş dedi doktor şuan çok kötüyüm senin bebeğin yaşıyor mu yoksa kürtaj mı oldun görüyorsan lütfen cevap ver

Back
X