Bebeğimin Kalp Atışı Duyulmuyor 🥺

S1la

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2020
102
38
98
30
Merhaba arkadaşlar, 18 Aralık son regl başlangıcım. Doktor geçen hafta bugün için kalp atışı duymamız gerekiyor diyerek çağırdı ve bugün de duymadı. Vajinal ultrasonla baktı yine duymadı. Haftaya duymazsak kürtaj isteyecek. 46 günlük dedi. Kese ve bebek görünüyor. Benzer durumla karşılaşıp iyi haber alan var mı? Son 10 gün dedi...

6 haftalık falan evet 7ci haftada net belli olur duyulmayabilir bazen ama dediği gibi 1 hafta sonra da duyulmazsa sıkıntılı olabilir inşallah duyarsınız

Benzer bir durumla karşılaşıp iyi haber alan var mı arkadaşlar?

Bazen 10. Haftaya kadar duyulmayanlar oluyor içinizi ferah tutun

Her zaman için Allahtan hayırlısını isteyin ben tüp bebekle hamile kalmıştım ve 7. Haftada bebeğin kalp atışını duymuştum ve sonra durmuş ben bunu bir ay sonra kontrole gittiğimde öğrendim normalde 3 aylık olacakken 8 yada 9 haftalıkken kalbi durmuş sadece ilk kalbini duyduğum video kaldı bana evet hiç duymamak da kötü ama duyup sonra kaybetmek daha zor keşke diyorum saatlerce dinleyebilseydim böyle olacağını bilsem günlerini onun minicik kalbini dinlemeye ayırırdım insan bilemiyor işte. Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcınız olsun. Çok daha zor durumlar olduğunun farkındayım. Muhtemelen bu hafta bebeğimi alacaklar. 5 ayrı doktor gezdim çok iyi doktorlara gittim ama hiçbiri umut verici bir şey söylemiyor. Nasip böyleymiş. Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin. İyi dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Size tavsiyem 8 haftalık olana kadar bekleyin ama ondan sonrada duyulmazsa maalesef alıyorlar diye biliyorum . Sizin için de zor bir durum Allah yardımcınız olsun o an idrak edemiyorsun ama gerçekten aklın başına gelmeye başlayınca hayırlısının bu olduğunu anlıyorsun. Hala çok özlüyorum görmedim hareketlerini bile hissetmedim ama varlığı bile dünyaları vermişti bana gelişimi iyi olsa cinsiyetini bile öğrenmiştir olacaktık büyük ihtimalle erkekti hep öyle hissetmiştim belirtilerde o yöndeydi. Şimdi size ne desem boş gelecek ama inanın şu an ki durumunuz haberiniz olmadan bir ay ölü bebekle yaşamaktan iyidir. O bir ayda ben her gün neresi gelişti bu hafta ne kadar büyüdü diye araştırma yaptım sabahın 6 sında kalkıp bişeyler yedim ki beslensin ölü olduğu halde gözümden sakınmışım ben onu duyunca dünyam başıma yıkıldı hayırlısı böyleymiş Allah beterinden saklasın deyip halinize şükredin. İnşallah tez vakitte tekrar nasip olur sağlıklı olur

Cuma günü 8 hafta olacak. Son bir kez dinleyecekler...
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Ümidini kaybetme canım ,her şey de hayır vardır diyelim ,bende tüp bebekle düşük yaptım biri 8 haftalıktı kalp atışı yavaştı,yavaş yavaş gitti diğeride çok iyidi keseyi gördüm geldim işe ve ağrılarım kanamam başladı,buda bize imtihan diyelim geçelim:8

Allah Allah benim 9. Haftada bakıldı ben mi yanlış hatırlıyorum. Normal ultrasonda değildi. İlk baktı duyulmadı haftaya bir daha bakalım dedi. Başka bir doktora daha git istersen. Bazen dengesiz doktorda denk gelebiliyor.

Benim bebişimin kalp atışı 9. hafta da duyuldu..
8. hafta da bakıldı duyulmadı, vajinal bakıldı yine duyulmadı. Haftaya 1 kez daha deneyelim demişti doktorum 1 hafta sonra gittiğimde karından ultrason ile duymuştuk çok şükür, şimdi 6 aylık oldu :)
Rabbim hayırlısını versin

Öneri üzerine iyi doktorlara gitmeme rağmen 8 den sonra duyulana hiç denk gelmediklerini söylüyorlar. Siz böyle söyleyince kafam karıştı size ufak bir sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim. Doktorlar kalp atışının yanısıra gelişiminin de geri kaldığını istenilen boyutta olmadığını söylediler. Siz kalp artışından önceki kontrollerde gelişimle ilgili bilgi aldınız mı? Hafta hafta istenilen boyutlarda mıydı?

Kalp atışı dışında gelişimi ne durumdaydı? Kalp atışı duyulmamasına rağmen istenilen boyutlara ulaşmış mıydı?

Hayır bununla ilgili bana bir şey dememişlerdi.
6. hafta gittiğimde kese var bebek yok dendi, 8. hafta gttiğim de kalp atışı yok 1 hafta daha bekleyelim haftaya da duyamazsak ya ilaçla düşüreceğiz ya kürtaj dediler. 1 hafta sonrasında gittiğimde de kalp atışı duyuldu zaten ; içinizi ferah tutun hayırlısı ne ise Rabbim onu versin. Fakat gelişim ile ilgili görüşleri var ise o konu da bir şey diyemem.
Benim kızımın herşeyi geç olduğu için ben normal görüyorum belkide artık ; 9.hafta kalp atışı, 27.hafta ilk tekme, 41+6 da doğum vs gibi

Bolbol dua edin,

Hayırlısını diliyoruz çok teşekkür ederim. Bugün kalp atışı için gidecektim duyulmazsa kabullenip ilacı alacaktım ama bir hafta daha beklemeye karar verdim.

Nerede yaşıyorsunuz doktor önerebilirim
Siirt'te öğretmen olarak görev yapıyorum. Buralarda iyi doktora ulaşmak zor. Teşekkür ederim

Pazartesi Salı ya kadar bekleyin sonrasında gidersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…