Bebegimin karin çapı

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.989
2.929
398
hayirli haftalar hanimlar,dertmidir evet suan benim icin cok elzem bir dert hamilelik kismina yazsam yorum gec gelecek ama ben 2 gündür cok fenayim yasayan birinden bisiler duymak istiyorum bu konuda anlayisiniza siginiyorum..
sorunum su bebegim 32.haftalik ama bu hafta suyu fazla kilosu fazla karin capida 36.haftayla uyumlu çıktı doktorumuz diyabet mi oldun acaba diye yeniden testler yapti ,kan değerlerime bakti hemogram...ve sonuc hic bir sorun yok dedi bugun sekerin yok kan degerlerinde gecen aya göre hatta cok daha iyi simdiye kadar boyle bir sorun olmadi bu hafta neden costu bu bebek dedi.. bazen sebebsiz olabilir yada bebekte yutma refleksinde sorun olabilir haftaya yine gel bakalim dedi..kafam cok karisik bu karin capi büyüklüğü doktorun daha onem verdigi bir durum oldu enzer seyler yasayan sağlıkla bebegine kavusan,oldumu erken dogum riski varmi dedim o hep var dedi.. bebek 32.haftada 2.743 gr..46 cm, BPDBAS OLCUSU):84.40
AC (KARIN CAPI):328.81 MM

yanı bılmıyoru ama kılosu normal geldı sankı yada bana mı oyle geldı
36+4 3000 kg 48 cm dogmustu oglum

Bu konuyu bilmiyorum ama benim bebeğiminde üç dört hafta geriden geliyordu bi ara endişelenmiştik
Sonra takmadık ince belli çay bardağım diye sevmeye başladık
Sonuçta hiçbir sorun olmadan doğdu şu an dr şaşırıyo bile çok gürbüz olcak bu gelişimi mükemmel ötesi diyorlar
Yani yapılacak şeyleri yap ama çok kafana takıp üzülme
Bebeğinide etkileme

Erken doğumda yapmadım tam 40. Haftada doğdu.
Üstelik bende idrar yolu enfeksiyonu vardı hamileliğim boyunca
Ve ben doğurana kadar okula gittim hep ayakta ordan oraya geziniyodum

Yani ben böyle durumlarda k.dogum dr.larına pek güvenemiyorum banada bebegin iki böbreginde genişleme var tam sınırda dedi düşünmemeye çalışıyorum ama aklıma takılıyo ister istemez perinatologdan randevu aldım haftaya gitcez inşallah bakalım o ne diycek

Benim ilk hamileliğimde hep 3 hafta önden gidiyordu. Boyu kilosu.. sağlıklı bir kızım oldu. Bıyuda kilosuda hala önden gider.
Endişelenmeyin lütfen. Bu sebepten erken doğmaz bebek.
Şuan bende enfeksiyon var ve 20. Haftadan beri bu daha yüksek erken doğum riski taşıyor. Bunu bu kadar kafanıxa takmamanızı tavsiye ederim (illaki takılır ama daha kötüsüde olabilirdi diye düşünüp kendinizi rahatlatın ) bebekte etkilenmesin

Karın çapı hakkında pek bir bilgim yok ama benim kızımın gelişimi hep 2-3 hafta önde gidiyordu.Erken Doğum olabilir diyordu doktorumuz ama kızım 41+3 ye zorunlu sezaryenle doğdu. 3,800 kg,53 cm doğdu.şu an bile gelişimi yaşıtlarına göre daha önde gidiyor.çok şükür sağlık sorunu yok.Siz yine de başka bir doktordan daha görüş alın,içiniz rahat etsin.

Enfeksiyon neye baglıymış?

ben doktor ölçümlerine çok itimat etmiyorum.benzer sorun bebeğimde de vardı telaşlanmıştım bunun üzerine başka bir doktora daha gitmiştim o tam haftası ile uyumlu ölçmüştü.

bir şeycik olmaz İnşallah.

ayrıntılı ultrasona girseniz bi de?
bu arada bebek normalden iri de olabilir (genetik olarak) doktorun ölçüm hatası da olabilir. sadece iyi takip edilmesi lazım.
benim kızım da 2 hafta ileride görünüyordu hep, bazen daha da açılıyordu fark. 38 haftalıkken 3900 gr doğdu.

Şekerden yana emin misin? Şöyle sorayım benimki gibi olamaz di mi, açlık normal, tokluk normal, arada meğerse yükseliyormuş. 2 saatte değil 1 saatte arıza var.)

Benim 26+4te 1050 gramken (o zaman tombik demiştik, şeker çıktı) 30+4te kilosu 1617 gramdı. (Ki şekerim sorunlu çıktığı için diyet yaptım. Bu sefer kilosuna normal dedi doktor) 2 haftada o kadar kilo alır mı? Hoş hiçbir sağlık sorunu olmadan makrozomik bebek de olabilir.

Erken doğum riskin neden var?

Muhtemelen normaldir ama farklı bir doktor daha görsün bence.

23.hafta perinatoloji uzmanina gittim bakildi sorun yoktu simdi yeniden gitmelimiyim dedim doktoruma,o da bebegin yutkunma sorunu carsa o cikmaz bos yere gidersin dedi

canim aclik tokluk sorun yok 1 saat arayla yapıldı ama belki de 2 saatte vardir gervi doktor 1 de yoksa 2 de olmaz dedi.. erken dogum riski suyun fazlaligindan varmis heran suyun gelebilir diyor,birde karin capi 36. haftada ya ..gercekte 36.haftaya geldigimde boyle giderse 40 haftalik bir cap olucak

gebelerde zaten 2.saat değil 1.saat önemli olan bakılan endokrin dr u öyle dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…