Bi iki hafta ileri ve gerilik normal, hamilelik son adetin ilk gününden belirlendiği için net döllenme tarihi belli olmadığı için böyle gerilik çıkabilir. Doktor ne dedi bu konuda doktorlar ne diyosa ona uyun boşuna stres yapmayın kendinizeHanımlar merhabalar 31 haftalık hamileyim bebeğimin baş çevresi 1 hafta karın çevresi 2 hafta geri acaba bu şekilde olup doğum yapan arkadaşlar bebeğiniz sağlıklı mı doğdu acaba lütfen yazabilir misiniz
2 haftaya kadar nirmal. Genetik sorunlar genelde daha erken haftalarda gelisim geriligi yapiyormus. Ileri haftalarda bu konuda endise etmeyin diyor doktorlar diye biliyorum. Benim bebegimin de karin cevresi ve boy uzanasi 35. Haftada durdu. 38+4 de dogum yaptim. Cok sukur premature sinirini da gecmisti. Hemen buyudu toparlandi. Insallah sizin de oyle olacaktir.Hanımlar merhabalar 31 haftalık hamileyim bebeğimin baş çevresi 1 hafta karın çevresi 2 hafta geri acaba bu şekilde olup doğum yapan arkadaşlar bebeğiniz sağlıklı mı doğdu acaba lütfen yazabilir misiniz
Bende aynı 3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi kafa ve kemik uzunluğu haftasıyla uyumlu karın ölçüsü 3 hafta geride kalmış 2 haftadan 3 haftaya çıkmış gerilik peritonoloji doktoruna gittik oda baya Bi inceledi gerilik bebeğin kalbiyle alakalıymış bebeğin kalbinde hem asd hemde vsd varmış birde sol odacık sağ odacığa baskı yapıyormuş oda sağ odacağın normal de olmasından küçük kalmaaına sebep olmuş doktor tam sınırda dedi 37. Haftada bu bebeğin doğması gerekiyor dedi mutlaka küveze girecek solunum satrasyon sıkıntısı çekecek dedi 3 4 kilo bile doğsa çok küçük bir bebek olacak dedi artık hayırlısı bugün farklı bir peritonoloji doktoruna gideceğim bakalım o ne diyecekBenim de karın çevresi geriden geliyor dedi, doktor şu anda sorun değil ama ilerleyen hafta sorun olabilir dedi.
bende başka doktora gittim ölçtü evet ilk doktorum gibi aynı ölçüler dedi, bizler için kafa ve kemik uzunluğu önemli dedi onlar haftasına uyumlu sıvın normal bebeği besleğin damarların iyi sorun kapacak bişey yok normal yaşantına devam et dedi miyon bir bebek olabilir her bebek fabrikadan çıkmıyor dedi. beslenmene dikkat et kırmızı et balık ve protein ağırlıklı beslen dedi.
İşte birde böyle olunca kalbe giden kan akımında sıkıntı var dediBenim de karın çevresi geriden geliyor dedi, doktor şu anda sorun değil ama ilerleyen hafta sorun olabilir dedi.
bende başka doktora gittim ölçtü evet ilk doktorum gibi aynı ölçüler dedi, bizler için kafa ve kemik uzunluğu önemli dedi onlar haftasına uyumlu sıvın normal bebeği besleğin damarların iyi sorun kapacak bişey yok normal yaşantına devam et dedi miyon bir bebek olabilir her bebek fabrikadan çıkmıyor dedi. beslenmene dikkat et kırmızı et balık ve protein ağırlıklı beslen dedi.
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun 32. haftadan itibaren sıkıntılar oluştu bizde de covid geçirmiştim zannediyorum ondan ötürü, benim doktorum da en geç 36 da almamız gerek dedi bende hastane değiştirdim -(ALMAK kelimesi hoşuma gitmemişti ilk çocuğum normal doğmuştu)- 35. haftamda ve beni acil hastaneye yatırdılar sürekli kontrol ettiler suyu az demişlerdi gelişim geriliği var demişlerdi karın çevresi küçük demişlerdi zaten kan akımının sıkıntılı oluşu bebeğe taşınan besin ve oksijen azaldığından bebeğin gelişiminin yavaşlaması demek bu da sat ile aranın gitgide açılması demektir. Kan akımı iyiyse zaten bebek gelişiyor ama bu kan akımı da sürekli iyi olacak ya da sürekli kötü olacak diye bir şey söz konusu olmuyor bi bakıyorsun kan akımı kötü diyorlar bir bakıyorsun düzelmiş diyorlar öyle sıkıntılı bi durum anne ve bebek için, verhasıl sevgili anne tefekkür et dua et bebeğine odaklan onunla konuş her şey düzelecek, bana gelecek olursak şükürler olsun 35. haftada hastaneye yattım 1 hafta takip ettikten sonra cuma günü çıkış yaptılar pazartesi mutlaka sabahtan gel demeleriyle benim pazartesi sabahı sancımın gelmesi bir oldu akşama kadar evde sancılarımı ve bebeği takip ettim akşam hastaneye gittiğimden 2 saat sonra doğmuştu, evet 36 da doğdu ama ölçümleri 33 hafta uyumlu olduğundan minyon bir bebekti 2300 doğdu kuvöze alınmadı, şimdi hamdolsun yaşını geçti hala minnoş ufacık geliyor gözüme ama sağlıklı ya gerisi önemsiz... Laf aramızda annesi ergenlikte basketbol voleybol yüzme bilimum hangi spor dalı varsa göndermeyi planlıyor, planlıyor ama bakalım mevlam neyleyecekHanımlar merhabalar 31 haftalık hamileyim bebeğimin baş çevresi 1 hafta karın çevresi 2 hafta geri acaba bu şekilde olup doğum yapan arkadaşlar bebeğiniz sağlıklı mı doğdu acaba lütfen yazabilir misiniz
Bizde de sıkıntılar aynı elden bişey gelmiyor dua etmekten başka inşlh benim bebeğim de sağlıklı bir şekilde doğar zaten kilo felan önemli değil yaterki sağlıklı olsunMerhabalar, öncelikle geçmiş olsun 32. haftadan itibaren sıkıntılar oluştu bizde de covid geçirmiştim zannediyorum ondan ötürü, benim doktorum da en geç 36 da almamız gerek dedi bende hastane değiştirdim -(ALMAK kelimesi hoşuma gitmemişti ilk çocuğum normal doğmuştu)- 35. haftamda ve beni acil hastaneye yatırdılar sürekli kontrol ettiler suyu az demişlerdi gelişim geriliği var demişlerdi karın çevresi küçük demişlerdi zaten kan akımının sıkıntılı oluşu bebeğe taşınan besin ve oksijen azaldığından bebeğin gelişiminin yavaşlaması demek bu da sat ile aranın gitgide açılması demektir. Kan akımı iyiyse zaten bebek gelişiyor ama bu kan akımı da sürekli iyi olacak ya da sürekli kötü olacak diye bir şey söz konusu olmuyor bi bakıyorsun kan akımı kötü diyorlar bir bakıyorsun düzelmiş diyorlar öyle sıkıntılı bi durum anne ve bebek için, verhasıl sevgili anne tefekkür et dua et bebeğine odaklan onunla konuş her şey düzelecek, bana gelecek olursak şükürler olsun 35. haftada hastaneye yattım 1 hafta takip ettikten sonra cuma günü çıkış yaptılar pazartesi mutlaka sabahtan gel demeleriyle benim pazartesi sabahı sancımın gelmesi bir oldu akşama kadar evde sancılarımı ve bebeği takip ettim akşam hastaneye gittiğimden 2 saat sonra doğmuştu, evet 36 da doğdu ama ölçümleri 33 hafta uyumlu olduğundan minyon bir bebekti 2300 doğdu kuvöze alınmadı, şimdi hamdolsun yaşını geçti hala minnoş ufacık geliyor gözüme ama sağlıklı ya gerisi önemsiz... Laf aramızda annesi ergenlikte basketbol voleybol yüzme bilimum hangi spor dalı varsa göndermeyi planlıyor, planlıyor ama bakalım mevlam neyleyecekSağlıkla gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?