Bebek Beslenmesi Bebeğimin karnı çok şiş:(((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Renas miran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
52
29
3
Merhaba arkadaşlar bebeğim 35 günlük ama karnı davul gibi gazını cikaramiyoruz bi türlü ne yapabilirim çok üzülüyorum bu haline ilk çocuğum benim bi de yardımcı olur musunuz:)

Ben doktora göturdum iki tane damla verdi rahatladi cocuk..

Bende götürdüm ama normal dedi gaz varmış hangi damlayı kullanıyorsunuz

Kesnlkle bitkisel gaz damlası kullanmalısınız bence inşallah geçer hemencik benmde bebegmde vardı günde 1 damla yeterli oluyor üstelik bazen verme gereği bile duymuyorum 2.5 aylık organik hipp mama yiyor ve bağışıklık sistemi yumasattgndan gaz yapmıyor artık bizde sende deneyebilirsn :)

Nurse harveys çok iyi gelmişti benim kızıma.bir de milupanın rezene çayı ve gece çayı var .rahatlatıyor bayağı

Benim doktorum da gaz için 4 damla yazdı. Hangisi fayda ederse onu kullan dedi. Zinco işe yaradı ama sağlık Ocağına aşıya götürdüğümde hemşire kullanmamamı söyledi. Ilerde bağırsak tembelliğine yol açabilirmiş. Bu durum zaten 4-5 aylıkken geçer dedi. Kızlar bildiğimizden sorumluyuz. Duydum, paylaşıyorum. Ben o günden beri kullanmıyorum. 10-15 dakka ağlıyoruz ama o gaz çıkıyor. Birkaç gündür de uykusunda çıkarmaya başladı tatlı tatlı:)) bacaklarını kaldırıyor ıkınıyor, gazı çıkarıp geri uyuyor kuzum:) Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Gaz sorununu çözdük şimdi de uyku sorunumuz başladı kızlar gündüzleri uyumuyor ne yapsam da süt içince uyuyor sonra on dk uyuyor uyanıyor ayakta sallamaya da alıştı ne yapacağım bilmiyorum akşam dokuz onda uyuyor ama benim de artık gücüm kalmıyor ne yapıyorsunuz siz arkadaşlar böyle bir sorununuz oldu mu

Gaz sorununu çözdük şimdi de uyku sorunumuz başladı kızlar gündüzleri uyumuyor ne yapsam da süt içince uyuyor sonra on dk uyuyor uyanıyor ayakta sallamaya da alıştı ne yapacağım bilmiyorum akşam dokuz onda uyuyor ama benim de artık gücüm kalmıyor ne yapıyorsunuz siz arkadaşlar böyle bir sorununuz oldu mu
Gaz sorununu nasıl çözdünüzya benm bebegmde öyle karnı şiş

Merhaba arkadaşlar bebeğim 35 günlük ama karnı davul gibi gazını cikaramiyoruz bi türlü ne yapabilirim çok üzülüyorum bu haline ilk çocuğum benim bi de yardımcı olur musunuz:)
Her emzirme sonrası yukardan gazını çıkarmadan yatırmayın. Karnına masaj yapabilirsiniz. İnatçı bir gazı varsa gaz damlası kullanın derim ben yenidoğan hemşiresiyim omnivit gaz damlası var onu veriyoruz bebeklere işe yarıyor yanında kalmanız şartıyla yüz üstü yatırabilirsiniz öyle karna basınç olduğu Zaman da alttan gazını çıkartmaya yardımcı oluyor.

Arkadaşlar en etkili ve doğal çözüm masaj.. internetten videolar seyredin. Mesela önce karnına masaj yapın ve bebeğin bacaklarını sanki altını açarmış gibi kaldırıp biraz bekletip indirin. Biraz uğraştırıcı ama damlalar bağırsak tembelliği yapıyor diye duydum onun için çok verme taraftarı değilim

Kızlar faydası olacaksa yazayım benim bebeğiminde bugün düzenli kaka yapmadığını farkettim 33günlük günde 1defa yapıyor bende bugün kulak çubuğuna zeytinyağı sürdüm azcık makarta ittim karnını okşadım ayakları karna ittim sonuç üstüm başım yüzüm şey içinde

En iyi karın şişliği gaz problemine acı yavşan otu daha bebeğim küçük diye endişe etmeyin benim bebeğim de 40 günlük ilk önce bende vermek istemedim durmuyordu çığlık çığlığa gaz damlalarını falan atın bi köşeye hic biri bu kadar etkili değil gaz damlaları kullandım ama emin olun acı yavşan otu çok iyi geldi güzelce kaynatın suyu az acı yavşan otu fazla olsun iyice sararana kadar kaynatın bir iki kaşık içirin geriye cikarsada tekrar verir üstüne biraz emzirin bakın nasıl gazı çıkıyor Allah herkesin yardımcısı olsun

Back
X