Bebeğimin kesesi çok küçükmüş.Arkadaşlar yardım edin.

yasenyasar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
61
6
86
Kocaeli
Dün ilk ultrasonuma girdim bir heyecanla.6+3 günlük hamileymişim.Elma büyüklüğünde bir kese görmeyi beklerken doktor keseyi zor buldu.Ceviz büyüklüğünde bir kese.Daha doğrusu kesenin azıcık kenarı gözüküyor.İçinde bebeğim.Kalbi nasıl güm güm atıyor.Ama kesenin bu kadar küçük olması anormallik tabii ki.Böyle olup da sonradan kesesi büyüyen var mı?Ne olur bana bir umut verin.

Dün ilk ultrasonuma girdim bir heyecanla.6+3 günlük hamileymişim.Elma büyüklüğünde bir kese görmeyi beklerken doktor keseyi zor buldu.Ceviz büyüklüğünde bir kese.Daha doğrusu kesenin azıcık kenarı gözüküyor.İçinde bebeğim.Kalbi nasıl güm güm atıyor.Ama kesenin bu kadar küçük olması anormallik tabii ki.Böyle olup da sonradan kesesi büyüyen var mı?Ne olur bana bir umut verin.

günaydın cnm, doktorun bu konu ile ilgli ne dedi kalp atışını duymuşsunuz ve bence artık önemli olan bebeğin büyümesi kese de o büyüdük ce orantılı olarak buyuyor zaten

canım 6. haftada ne kadar olmasını beklıyosun anlamadım benımde 5 haftalıkken mercımek kadardı abartmıyorum..ayrıca bebegının kalp atıslarını da dinlemişsin ne guzel :nazar::emir_bebek:doktorun ne dedi peki bnce bi sorun yoktur cnm ..inşallah melegın gayet saglıklı gelişir ve sende onu kollarına alırsın dert etme bnce:34::49:

bilimsel olarak açıklayamayız tabi ama kesenin küçük olduğunu dr un mu söyledi canım. ben ilk gittiğimde 4 haftalıktım kese daha 5mm di. düşün yani bir santimin yarısı sonraki gittiğimde kalp atışlarını duyduk tam haftasını bilmiyorum ama yaklaşık senin haftan kadardı. keseyi hatırmalamıyorum ama bebek 0,8 mm di. yani yine 1 santim bile değildi. kalp atışlarını duymuşun bence sakin ol. rabbime emanet bebeğin.

Öncelikle hayırlı olsun.Kese şeklin düzgün,bebek var,kalp atışı var,herşey yolunda...Sana kim dedi kese küçük diye;??Sanırım sen ultrasonda gördüğüne göre küçük olduğunu düşünüyorsun.Sana şöyle söyliyim şuan o ceviz kadar değil,mercimek kadar:))Doktor büyütmüştür bile ekranı:))Boşuna endişeleniyorsun,herşey yolunda bence...

İlk zamanlar bazı doktorlar çok endişelendiriyor yada riskleri söylüyor. Dış gebelik riski olabilir, keseye tutunmayabilir falan diye. Bende hamileyim şuan arkadaşlarımda çok panik olmuştu, doktorları bu riski söyleyince hele de ilk hamilelikte.

2. çocuğuma hamile olsam kesinlikle 8 haftadan önce doktora gitmeyceğim. İlk gidiyorsun, henüz kese dış gebelik riski olabilir 10 gün sonra gel kalp atışını duyalım. Sonra tekrar gidiyorsun, kalp atışı düzenli mi kontrol edelim falan insan panik yapıyor. Bu süreci yaşamnız çok normal sakın kafaya takmayın. İlk haftalar herkeste aynı şeyler olabiliyor.

öncelikle hayırlı olsun inş. zaten 6.haftada minumum 3-5mm bebeğin boyu nasıl elma kadar olacak ..2.ay biterken portakal büyüklüğüne ulaşıyor..haddimiz değil ama bu böyle..:2:

kızlar merhaba kafayı yemek üzeyim uzun bekleyiş sonucu hamile olduğumu öğrendim şuan 7+1 günlük hamileyim kalp atışlarını falan dinledik bebeğin bundan 10 gün önce gittiğimde bebeğin kesesi 7mm idi 10 gün gün sonra tekrar çağırdı ve gttiğimde 11.4 mm olmuş kese ama doktor sorun olduğunu bebeğin büyük kesenin küçük olduğunu böle devam ederse bebek keseye sığmaz ve düşük olur dedi . çok moralim bouk günlerdir ağlıyorum pazartesi günü başka bir doktora daha gidicem dua edin lütfen bebeğim normale dönsün su içmek iyi diye duyduğumdan günde 2 lt su içiyorum inşşşş düzelicek allahım benden almasın bebeğimi .... bu konuda fikri olan varsa bana yardımcı olsun lütfenn ....

kızlar merhaba kafayı yemek üzeyim uzun bekleyiş sonucu hamile olduğumu öğrendim şuan 7+1 günlük hamileyim kalp atışlarını falan dinledik bebeğin bundan 10 gün önce gittiğimde bebeğin kesesi 7mm idi 10 gün gün sonra tekrar çağırdı ve gttiğimde 11.4 mm olmuş kese ama doktor sorun olduğunu bebeğin büyük kesenin küçük olduğunu böle devam ederse bebek keseye sığmaz ve düşük olur dedi . çok moralim bouk günlerdir ağlıyorum pazartesi günü başka bir doktora daha gidicem dua edin lütfen bebeğim normale dönsün su içmek iyi diye duyduğumdan günde 2 lt su içiyorum inşşşş düzelicek allahım benden almasın bebeğimi .... bu konuda fikri olan varsa bana yardımcı olsun lütfenn ....

doktor bana idrara sıkışıpta gel dedi, gittim iki saatte kapıda beklettii, bekleme sonucunda aşırı sıkışmıştım, o halde beni ultrasona aldı ve size söylediklerinin aynısını söyledi, bebeğimin kalp atışları iydi, çok sağlıklıymış fakat kese küçükmüş sığmazmış belli bir süreden sonra dedi, hemen başka doktora gittim oda böyle birşey olmaz dedi eğer bebeğin kalbi atıyosa kese mutlaka gelişir dedi, ancak bebek sağlıklı değilse kalbi atmıyorsa kese gelişimini durdurur dedi, sende hemen başka bir doktora danış, umarım bir sorun olmaz arada durumunu haberdar edersen sevinirim.

Ayni sorun bende de var.. Formu acan arkadaslarimiz ve kesesi kucuk olan arkadaslarin son durumu nedir???

Ayni sorun bende de var.. Formu acan arkadaslarimiz ve kesesi kucuk olan arkadaslarin son durumu nedir???

benimde küçüktü malesef 7.hafta da kaybettim ama bu herkeste aynı değildir arkadasima da küçük dediler sağlıklı bir doğum yaptı tatlı bir oğluşu var şimdi :beer:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde küçüktü malesef 7.hafta da kaybettim ama bu herkeste aynı değildir arkadasima da küçük dediler sağlıklı bir doğum yaptı tatlı bir oğluşu var şimdi :beer:

Benimde 7 haftalik kalp atisini duyduk ama iste bebege gore kese biraz kucuk dedi :43: bakalik iki hafta sonra hersey belli olucak

Benimde 7 haftalik kalp atisini duyduk ama iste bebege gore kese biraz kucuk dedi :43: bakalik iki hafta sonra hersey belli olucak

hayirlisi olsun moralini yüksek tut olumlu düşün psikoloji çok önemli bu dönemde

Eger bebegin kalp atışı duyulmazsa o zaman kesenin küçk olması sıkıntıdır.Ama bebek canlı ve kalp atışı varsa kese bebege oranla büyüyor zaten.Doktorlar herşeyi söylemek zorunda ama her söyledikleri dogru diyede bir kural yok sıkmayın kendinizi beslenmenize bakın bebekleriniz iyi şükür ne güzel işte.Bir dahaki kontrolde hrşeyin yolunda oldugunu göreceksiniz zaten.

Eger bebegin kalp atışı duyulmazsa o zaman kesenin küçk olması sıkıntıdır.Ama bebek canlı ve kalp atışı varsa kese bebege oranla büyüyor zaten.Doktorlar herşeyi söylemek zorunda ama her söyledikleri dogru diyede bir kural yok sıkmayın kendinizi beslenmenize bakın bebekleriniz iyi şükür ne güzel işte.Bir dahaki kontrolde hrşeyin yolunda oldugunu göreceksiniz zaten.
Herkeze ilginiz icin tesekkur ederim.. Insallah hersey yolunda gider .. Moralim sayenizde yuksek :16:

Back
X