Bebek Beslenmesi Bebeğimin kilo alımı normal mi? Mama vermeli miyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Defnosun Annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
135
40
28
34
Merhaba tecrübeli anneler,
78 günlük kızım var, sadece anne sütü ile beslemek istiyorum ama bazı bebeklere bakınca benim kızım zayıfmış gibi geliyor. Mama vermeli miyim? Çiş ve kaka durumu gayet normal ama sütüm mü çok yaramıyor da kilo az alıyor anlamadım. Bir de son gittiğimde farklı doktora gittim o da kilo alımı az mama vermelisin dedi. Aklıma birazcık da o soktu bu düşünceyi :(
Doğum: 3590gr - 49cm
1.ay : 4270gr - 53 cm
2.ay : 5050gr - 57 cm
2,5 ay: 5480gr - 62cm

Sakın mamayı düşünmeyin bebeğiniz kilosu çok güzel sadece boyu uzun yaşına göre belki o yüzden zayıf geliyordur size. Sütününüz yetersiz olsa boyu da uzamazdı zaten. Boy kilo durumda zaten bebeğin yapısıyla da alakalı mama verseniz bile değişen pek birşey olmayacaktır.

Sakın mamayı düşünmeyin bebeğiniz kilosu çok güzel sadece boyu uzun yaşına göre belki o yüzden zayıf geliyordur size. Sütününüz yetersiz olsa boyu da uzamazdı zaten. Boy kilo durumda zaten bebeğin yapısıyla da alakalı mama verseniz bile değişen pek birşey olmayacaktır.
Bir göğsümden yeteri kadar süt gelmiyor diye düşünüyorum ama ucu yara olduğu için pompa ile kontrol de edemiyorum sanırım biraz da o yüzden mama düşünmeye başladım :( o zaman ilk 6 ay mama vermemek için direnmeye devam edeyim. Teşekkürler cevap için

Bir göğsümden yeteri kadar süt gelmiyor diye düşünüyorum ama ucu yara olduğu için pompa ile kontrol de edemiyorum sanırım biraz da o yüzden mama düşünmeye başladım :KK43: o zaman ilk 6 ay mama vermemek için direnmeye devam edeyim. Teşekkürler cevap için
Yara olsa da süt gelebilir bunu anlamak için bebeğin yutkunmasına dikkat edin

78 günlük kızım var, sadece anne sütü ile beslemek istiyorum ama bazı bebeklere bakınca benim kızım zayıfmış gibi geliyor. Mama vermeli miyim? Çiş ve kaka durumu gayet normal ama sütüm mü çok yaramıyor da kilo az alıyor anlamadım. Bir de son gittiğimde farklı doktora gittim o da kilo alımı az mama vermelisin dedi. Aklıma birazcık da o soktu bu düşünceyi :KK43:
Gelisimi gayet iyi. Ilk aylarda almasi gereken kilo miktari gunluk 20 ila 40 gram arasidir. 600 gr dan fazla almis ilk ay gayet iyi.ikinci ayda gayet iyi. Size mama basla diyen doktoru degistirip baska vir fikir alin bence. Enreresan bir sekilde bu konuda en guvenilir kaynak aile hekimleri. Onlara gelen mama pazarlamacisi olmadigindan hemen mamaya yonlendirmiyorlar.

Bence de o kilo alımını beğenmeyen doktora bir daha gitmeyin. Bende etrafımda kilo alımını beğenmeyip mamaya başlatan doktor çok duydum, ama mamaya başlayınca kilo alımları yine aynı oldu yani boş boşuna başlattılar. Gerekli durumlar olabilir tabi bebek kiloyu çok az alır boyu uzamaz, çiş kaka sayısı azdı o zaman gerekebilir, ama sizde öyle bir durum yok. Anne sütüne devam

Gelisimi gayet iyi. Ilk aylarda almasi gereken kilo miktari gunluk 20 ila 40 gram arasidir. 600 gr dan fazla almis ilk ay gayet iyi.ikinci ayda gayet iyi. Size mama basla diyen doktoru degistirip baska vir fikir alin bence. Enreresan bir sekilde bu konuda en guvenilir kaynak aile hekimleri. Onlara gelen mama pazarlamacisi olmadigindan hemen mamaya yonlendirmiyorlar.
O zaman anne sütüne devam 😊 teşekkürler cevap için 👍

Bence de o kilo alımını beğenmeyen doktora bir daha gitmeyin. Bende etrafımda kilo alımını beğenmeyip mamaya başlatan doktor çok duydum, ama mamaya başlayınca kilo alımları yine aynı oldu yani boş boşuna başlattılar. Gerekli durumlar olabilir tabi bebek kiloyu çok az alır boyu uzamaz, çiş kaka sayısı azdı o zaman gerekebilir, ama sizde öyle bir durum yok. Anne sütüne devam

Ben de sağlıklı olduğu sürece herşey yolundaysa anne sütü yeterli olacaktır diye düşünüyorum bakalım 3.ay ki kilosu kaç olacak. Cevap için teşekkürler

Arkadaşım bu tablonun neresi az. İlk ay 700 2. ay 1 kilo diğer ayın yarısında 420 gr almış ay sonuna bir o kadar daha alsa eder sana ortalama 800 gr. Benim doktorum 500 ve üstü alsa kafi diyordu ki yetti de. Aylık 300 gr aldığımız oldu yinede mamaya başlamadı doktorumuz çünkü kilo tek başına kriter değildir boy uzamasına da bakılır kadar verilir

Arkadaşım bu tablonun neresi az. İlk ay 700 2. ay 1 kilo diğer ayın yarısında 420 gr almış ay sonuna bir o kadar daha alsa eder sana ortalama 800 gr. Benim doktorum 500 ve üstü alsa kafi diyordu ki yetti de. Aylık 300 gr aldığımız oldu yinede mamaya başlamadı doktorumuz çünkü kilo tek başına kriter değildir boy uzamasına da bakılır kadar verilir
Benim o gittiğim doktor herhalde mama şirketleri ile anlaşmalı 🙄 boy için sorun yok dedi kiloya takıldı işte, ben en iyisi eski doktoruma geri döneyim o mamaya yönlendirmiyordu

Benim o gittiğim doktor herhalde mama şirketleri ile anlaşmalı 🙄 boy için sorun yok dedi kiloya takıldı işte, ben en iyisi eski doktoruma geri döneyim o mamaya yönlendirmiyordu
Zaten maşallah boyu da uzun ayına göre. Daha ne olacak kilosu. 2 kilo alacak hali yok ayda. Diyorum ya biz 1 ay 300 gr aldık 1 ay 250 gr aldık. Ama boy uzadigi için doktor başlamadı. 6. Ayını doldurmasına 1 hafta kala başladık :) 6 aydan önce karşıydı doktorumuz böbreklerin yoruyor dedi

78 günlük kızım var, sadece anne sütü ile beslemek istiyorum ama bazı bebeklere bakınca benim kızım zayıfmış gibi geliyor. Mama vermeli miyim? Çiş ve kaka durumu gayet normal ama sütüm mü çok yaramıyor da kilo az alıyor anlamadım. Bir de son gittiğimde farklı doktora gittim o da kilo alımı az mama vermelisin dedi. Aklıma birazcık da o soktu bu düşünceyi :(
Merhaba, benim bebeğimin gelişimi de sizinkiyle neredeyse aynı. 3.ayında sadece 200 g almış. Boyu 62 cm.Merak ettigim şey bebeğinizi emzirerek mı beslemeye devam ettiniz?Kilo alımı sonraki aylarda nasıl oldu?Cevaplarsaniz çok sevinirim. Çünkü benim doktorum da mamaya başlamayalım, 1 ay daha bekleyelim dedi. Teşekkürler...

78 günlük kızım var, sadece anne sütü ile beslemek istiyorum ama bazı bebeklere bakınca benim kızım zayıfmış gibi geliyor. Mama vermeli miyim? Çiş ve kaka durumu gayet normal ama sütüm mü çok yaramıyor da kilo az alıyor anlamadım. Bir de son gittiğimde farklı doktora gittim o da kilo alımı az mama vermelisin dedi. Aklıma birazcık da o soktu bu düşünceyi :KK43:
Canım benım bebegımınde kilo alımı aynı bu sekıldeydı doktor öyle bir konustuki yok gelişim geriliği vs diye mamaya başlattı. 3 saatte bir mama bir memeseklındeydı aha 1 ay gectı yıne çok az kılo almıs. Mamanın hiç faydası olmadı. Baska bir doktoara gittim anne sütüyle ayda 600 gr alıyorsa yeter dedi mamayı bırakmaya çalısıyorum simdi ve sütüm azaldı bence mama verme alacak olan kiloyu her türlü alıyor

Merhaba, benim bebeğimin gelişimi de sizinkiyle neredeyse aynı. 3.ayında sadece 200 g almış. Boyu 62 cm.Merak ettigim şey bebeğinizi emzirerek mı beslemeye devam ettiniz?Kilo alımı sonraki aylarda nasıl oldu?Cevaplarsaniz çok sevinirim. Çünkü benim doktorum da mamaya başlamayalım, 1 ay daha bekleyelim dedi. Teşekkürler...
Mamaya başlamadım emzirmeye devam ettim. Çok zor durumlarda sütüm yetmediğini hissettiğim zamanda nadiren mama verdim.
3.ay 5850gr
4.ay 6500gr, 4 buçuk aylık iken 6850 idi.
Şuanda da emzirmeye devam ediyorum. Boyu da 3.aydan sonra çok uzamadı 65cm oldu boyu.

Çok teşekkür ediyorum.Benim kızım da 3.ayında 5750.Bir sonraki ayı merak ediyorum. Bebeğiniz sağlıkla büyüsün annesi 😊.Tekrardan sağolun..

Hic takma kafana kakasi ve yemesi iyiyse emzirmeye devam. Bazi doktorlari anlamiyorum benim bebegim de 4. Ayinda 700 gr aldi diye aaa bu ay hic kilo almamis demisti hemsire :kızgın: biz anneler zaten havadan nem kapiyoruz niye boyleyapiyorsunuz yahuuu dimi

Hic takma kafana kakasi ve yemesi iyiyse emzirmeye devam. Bazi doktorlari anlamiyorum benim bebegim de 4. Ayinda 700 gr aldi diye aaa bu ay hic kilo almamis demisti hemsire :kızgın: biz anneler zaten havadan nem kapiyoruz niye boyleyapiyorsunuz yahuuu dimi
Teşekkür ediyorum. Dr rahatlattı ama ben huzursuzum. Sanırım mukuslu kaka sorunu oluştu. Bu da besin alerjisiymiş.Tekrardan başka bir uzmana göstereceğim. Bakalım hayırlısı.
Bu arada siz de bebeğinizi sağlıkla büyütün 😊Selâmlar...

Teşekkür ediyorum. Dr rahatlattı ama ben huzursuzum. Sanırım mukuslu kaka sorunu oluştu. Bu da besin alerjisiymiş.Tekrardan başka bir uzmana göstereceğim. Bakalım hayırlısı.
Canım ah mukuslu kaka bizim 3 ayımızı zehir etti tahlil yapmadan süt alerjısı dıyet vs diye diye zehir gbı 3 ay gecırdık. En son ailem bebeğimin ağlamalarına dayanamayıp çok eski bi çocuk doktoruna götürdü görür görmez dizanteri dedi ilaç kullandık kızımın ağlaması durdu ben diyeti bozdum ki diyetle hiç düzelmemişti çok basit bir tahlildi yapmaları gereken ama benım ısrarıma ragmen yapmayıp süt alerjısı dıye direttiler sadece mukuslu kaka alerjı değıldır tek tavsiyem uyanık olun uyanık olun uyanık olun

Ayrıca uzmana da götürdük ama internetten okudugumun dısında tek bısey demedi elime alerjı maması tutusturup git yumurta ve tavuk diyetıne gir dedi 🙄🙄🙄

Back
X