Bebek Beslenmesi bebeğimin kilo alımı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elmaerik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
45
0
36
Muğla
Merhabalar, 20 mart doğumlu bir kızım var, 3100gr doğmuştu. 4. ay kontrolünde kilo 5770gr, boy 63cm çıkmıştı. doktor bebeğimin az kilo aldığını söyleyip ek gıdalara başlattı. Sütümü besleyici yapmak için yemediğim içmediğim şey kalmadı ama maalesef yaramıyor sütüm kızıma

Günde 1 öğün meyve püresi ya da suyu, 1 öğün sebze çorbası, 1 öğün sütlü pirinçli karışım, 3 gündür de 1 öğün bebek sütünden yoğurt veriyorum. Geriye kalan zamanda da emziriyorum. Saat zamanlamam yok, istediği zaman veriyorum.

3 hafta sonra tekrar Dr.a gittiğimizde kilosu 6200gr, boyu 65 cm olmuş kızımın. Yine az kilo almış dedi dr. Ne yapıcağımı şaşırdım. bana ve anneme göre kilosu iyi, ben de bebekliğimde böyleymişim, bana çekmiş sanırım:)

bir de bebeğim çok hareketli, sakin sakin kıpırdamadan durduğunu görmedim hiç, elller ayaklar sürekli hareket halinde, meraklı meraklı bakar etrafa, acaba çok hareketli olması da kilo alımını etkiler mi?

Hanımlar, sizin bebeğiniz özelikle kız bebeğiniz 5 aylıkken kaç kiloydu?

Benim bebegim daha 95 gunluk erkek bebek 3800dogdu 90gunlukken 6620gr 65cmdi. Ama dr.dedigine gore kilo 6.ayda dogum kilosunun 2kati 1yasinda 3 kati olmasi yeterliymis. Hareketli olmasi bence illa ki etkiler bizimkide oyle el ayak hic durmuyor maşallah

yarın 5. ayımız dolacak ve bugün tartıldı 6200gr. şuan doğum kilosunun 2 katı oldu aslında ama doktorumuza az geldi, çok enerji harcıyo, yedikleri kilo olarak kalmıyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…