Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğime kilo aldıramıyorum kilosu geri kaldı.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Superisi11

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
9
4
1
22
Merhaba hanımlar bebeğim 2500 kilo doğdu kilosu hep yavaş ilerliyordu ve 9 aylıkken 9 buçuk kilo oldu. Şuan bebeğim 20 aylık hala 9 buçuk kilo asla kilo almıyor yemek yemiyor. On gün oldu mamayı bıraktıralı belki yemek yer diye düşündüm ama pek yemek yemiyor demir eksikliği oluşmaya başladı bir senedir aynı kiloda biraz olsun kilo alsın istiyorum. Normalde saat 10 bazen 11 gibi uyanır kahvaltida çok az birşey haşlanmış yumurta ve çok az birşey peynir yer öğlen genellikle bol karbonhidratlı şeyler yapıyorum ki kilo alsın diye az birşeyde olsa makarna yiyor ama pilav vs pek yemez. Öğleden sonra cici bebe süt veriyorum akşam ne yesek veriyorum yemiyor uyumadan mecbur kalıp yine cici bebe süt veriyorum ne yapsam bilmiyorum yesin diye degisik şekilde kurabiyeler kekler pastalar yapıyorum yemiyor yemekleri ne oyunlarla veriyorum yemiyor bana bir yol gosterirmisiniz

Kilosu için doktora gittim vitaminlerine baktılar demir eksik diyip şurup yazdılar sadece raporlu mama için kilosu yeterli değil dediler zayıf ama rapor çıkmaz dediler. İştah açıcı şurup önerdiler ama ise yarıyor mu yoksa para tuzağımı bilmiyorum

Bence kilo aldirma takintinizdan vazgecip cocuga besin degeri yuksek yemekler yedirin. Az da olsa et, balik, yumurta yesin. Direkt yemiyorsa corbaya vs karistirarak ciger yedirin. Yemeklere ekstra yag ekleyerek kalorisini artirabilirsiniz. Almasi gereken vitaminleri, demiri makarnadan cici bebeden alamaz ki cocuk. Az yesin ama duzgun yesin. Kilosunu da doktor bir sey demedigi surece kafaniza takmayin her cocugun yapisi farkli. Etraftaki insanlarin gazina gelerek cocugu karbonhidratla sisirmeye calismayin.

Sanırım siz benimle aynı sorunu yaşamamışsiniz ve umarım hiç yasamazsiniz çünkü iştahsız ve yaklaşık bir senedir 10 gram bile almamıs bir çocuğunuz olsaydı siz buna takıntı demez ciddi bir sorun olduğunu anlardiniz. Azda olsa yesin dediğiniz yumurtayı her kahvaltısında onlarca değişik şekillerle resimler yaparak vermeye çalıştım yemiyor neredeyse her balığı denedim her türlü pisirimini yaptım yemiyor eğer bir kaşık çorbaya agzini açıyor olsaydı eminim ki içine ekstra herşeyi eklerdim ama açmıyor tek yediği şey makarna ve erişte oda eliyle alıp yediği için onun haricinde kek süt burger patates topları vs vs eliyle yiyebileceği herşeyi yaptım yemiyor cici bebeyi ise artik günü aç bitirdigi için vermek zorunda kalıyorum ben nasıl iştahını açacağımi yaşayan annelerden öğrenmek istiyorum

20 aylık 9 buçuk kilo zayıf evet, ama endişe verecek seviyede değil üzülmeyin. Oğlum da 24 aylıkken 10 kiloydu. Vitamin değerleri düşük olduğundan vitamin kullanmaya başladım. Yemek çok az yiyor, sevdiği şeyleri yediriyorum genelde. Şimdi 33 aylık, 13 kilo. Kilosu yaşıtlarına göre gine az ama 1 yıl içinde 3 kilo aldı çok şükür.
Size önerim, bebe bisküvisini vermeyin. Onu vereceğinizi bildiği için yemiyor. Tatlı olduğu için haz alıyor çünkü ondan. 1-2 gün vermeyin. Aç kaldığında ve bebe biaküvisi vermeyeceğinizi bildiğinde artık bir şeyler yemeye başlayacak. Vitamin şurubu mutlaka kullanın. Ben argivit kullanıyorum.

Tesekur ederim denicem umarım yer birşeyler bugün öğle saati oldu mesela hala ağzına bir lokma yemek almadı umarım zamanla değişir

Sanırım siz benimle aynı sorunu yaşamamışsiniz ve umarım hiç yasamazsiniz çünkü iştahsız ve yaklaşık bir senedir 10 gram bile almamıs bir çocuğunuz olsaydı siz buna takıntı demez ciddi bir sorun olduğunu anlardiniz. Azda olsa yesin dediğiniz yumurtayı her kahvaltısında onlarca değişik şekillerle resimler yaparak vermeye çalıştım yemiyor neredeyse her balığı denedim her türlü pisirimini yaptım yemiyor eğer bir kaşık çorbaya agzini açıyor olsaydı eminim ki içine ekstra herşeyi eklerdim ama açmıyor tek yediği şey makarna ve erişte oda eliyle alıp yediği için onun haricinde kek süt burger patates topları vs vs eliyle yiyebileceği herşeyi yaptım yemiyor cici bebeyi ise artik günü aç bitirdigi için vermek zorunda kalıyorum ben nasıl iştahını açacağımi yaşayan annelerden öğrenmek istiyorum
Oglum 2100 gram dogdu, 9 aylikken 7.5 kiloydu. Oncelikle cocugunuz 9 aylik olana kadar gayet iyi ve hizli kilo almis bunu hangi doktora sorsaniz soyler.

Bunun disinda, azicik yumurta yiyor dediniz diye az ama oz yesin dedim. Hicbir sey yemiyorsa eger iddia ettiginiz gibi evet burada bir sorun var ama istah sorunu oldugunu sanmiyorum. Ek gidaya gectikten sonra baslamis bu belli ki. Cocugun duyusal hassasiyeti olabilir, yemekleri tadindan cok dokulari yuzunden reddediyor olabilir. Bunu da raporlu mama falan degil bir ergoterapist cozer. Yerinizde olsam kilo aldirmaya ugrasmak yerine once bir psikologa gotururdum. Bu yasta secicilik normal ama iddia ettiginiz gibi agzina cici bebeden baska bir sey surmuyorsa bu baska bir probleme isaret ediyor.

Çünkü 9 ayına kadar alerji maması kullanıyordu ek gıdaya geçtik ama çok kısıtlı geçtik sebze purelerini azda olsa yiyordu 9 ayından sonra alerjisi azalınca normal yemek yemeye dondurmemizi söyledi doktorumuz ama birturlu yemiyor.

Bence de bir ergoterapist ya da öncesinde psikologla görüşün.
Mama verseniz içer mi mesela şu an ? Katı yiyeceklere falan alışamamış olabilir bir uzmanla görüşmek lazım iştahsızlık sonuç olarak değerlendiriliyor o aylarda sebebini bulmak lazım.

Mama verirsem sanırım içer ama vermek istemiyorum daha fazla alışması için psikolog ise yararmi dersiniz

Mama verirsem sanırım içer ama vermek istemiyorum daha fazla alışması için psikolog ise yararmi dersiniz
Evet gelişim olarak da bir inceler en azından belki tavsiyeleri olur. Benim kızım da iştahsız sizi anlıyorum bir yıl da uzun bir süre zaten hareketliler. Endişe etmeyin ama ertelemeyin de fikir almak iyi olur

Back
X