• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğimin kulağı kepçe olmaya başladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hayırlısıyla gelsin bebişin öyle yaparsın doğunca.ben araştırıp yaptım içine simmeyen yapmaz zaten.ama araştır istersen.öyle korkulacak ölüm sebebleri olmuyor.sadece çocuğu çok sık giydirmeyin yazıyordu.ona dikkat ettim.allaha şükür bişey olmadı.
Valla bana gelen bakici soyledi bunlari :( dikkat edeceksin tabii ama illa yuz ustu uyuyorsada yapcak bisey yok

Keske dedigin gibi biz ayarlayabilsek onu. Benim oglum 1 bucuk yasina kadar sirf karin üstü yatti. Kendimde saglikciyim o kadar ugrastim sirt üstü alistirmaya ama yook. Sabaha kadar sicrayip uyaniyordu ilk bebekken. Daha sonra dönmeye baslayinca aninda kendini karin üstü ceviriyordu öyle uyuyordu. Gün icerisinde bile sirt üstü yatiramiyordum battaniyeye o sekil. Sirtinda birseymi var acaba diye doktorlara dahi gittik. En sonunda kendi haline birakin denildi.
Anliyorum bebek sadece o sekilde uyuyorsa yapacak birsey yok.. hani ilk zamanlar korkarsin zaten sonrasin kendini kurtarabilir

Kepçelik genetik, yani olacaksa olacaktır. Çok dikkat eden bir ablamız vardı. Ne ettiyse olmadı şimdi oğlunun kulakları kepçe. Benimkinin de 6.ay'a kadar kepçeydi şimdi düzeldi.

Ya olsun nolcak hastalık değil bişey değil ufak bi operasyonla düzeliyo zaten 4-5 yaşındaki çocuklarda okula ana sınıfına başlamadan bile hallediyolar tek derdiniz bu olsun allah başka sıkıntı vermesin yatışına sağına soluna dikkat ettiğiniz halde oluyosa takmayın bu kadar

Bende bi kulagim katlanmis sekilde dogmusum. Kulagimi duzeltip baasima bisey baglarlarmis oyle oyle duzelmis. Genetikse tabi orasi ayri

Yo hiç bişey olmadı.yabancı ülkelerde doğar doğmaz öyle yatırıyorlarmış.sağlıklı olan bu yöntemmiş diye okumuştum.kusarsa boğulmayıda engelliyormuş.benim büyük oğlumda 2 aylık civarında kulakları kıvrılmaya başlamıştı ondada araştırmış bu yöntemi okumuştum.ama o zaman niyeyse cesaret edememiştim bu yöntemi uygulamaya.sonra 6 aylık olduğunda iyice kepçeleşmeye başladı diğer bütün yöntemleri denedim ama işe yaramadı.bandana özel yapıştırıcı bant yastıkla sıkıştırma olmadı.şuan oğlumda kepçelik var ama kızımda yok.zaten deneyin diyorum amaöyle yatırdığınızda dönecektir büyük ihtimalle izin vermicektir.benim kızım daha kırk günlünlüktü nasıl ağlamıştı öyle yatırıyorum diye ama ben çok kararlıydımve vazgeçmedim.3 günün sonunda alışmıştı.iyikide yapmışım.
Hangi ulkeler bunlar? Merakimdan soruyorum ynlis anlamayin. Cunku ben cocuk gelisimi okudum. Hollandada kaliyorum. Cok fazla besik ölumlerinden dolayi bebekleri yuz ustu yatirmak asla tavsiye edilmiyor. Helede daha yeni dogmusken ve kafasini ceviremezken Allah korusun agzi burnu kapanir bogulur.
Belki sizin ilk cocugunuzdu ve dk basi bakiyodunuz nefes alip vermesine. Ama 2/3 cocuklu kk anneleri bunu yaparsa buyuk riske girerler. Butun gun diger cocuklrla mesgul olmak vs. Ihmal edilebilir bu kontrol istem disi.

Olsun Bee kepçe olsun kurban olurlar onun kepçesine :D benim kulağımın teki azcık doğuştan kepçe sol taraf. Kızımın da sağ kulağı doğuştan kepçe 7 aylık şuan kafaya takmıyorum ama çözüm istiyorsanız belki bandana falan takilabilid

Eşimin ailesinde var kepçe kulak. Kızım doğduğu zaman kayınvalidem 3.5 ay kaldı yanımızda. Kızım uyurken kulağını ayağını düzeltirken çoğu zaman uyandırırdı. Ama onu sayesinde öyle bir sıkıntımız olmadı. Hep der kafası kulakları bacakları benim sayemde okadar güzeldi diye. Yatırırken dikkat edin bükülmesin. Allah uzun ömürler versin.

Back
X