öncelikle geçmiş olsun. biliyorum anne olmak çok zor ve gerçekten insan panik oluyor. benim oğlum şuan 8 aylık oldu ve 2 aylıkken bizim de atopik dermatit ortaya çıktı. kortizonlu krem kullandık geçiyor tekrar çıkıyordu yani bi işe yaramıyor aksine zararlı. bunun dışında doktor bioderma nemlendirici kremi önerdi ama onun da bi faydasını görmedim sonra mustela (dermo-pediatrie stelatopia ) kullandık ve gerçekten faydasını gördüm. yani her banyodan sonra nemli iken kremi kullandık cok iyi geldi tabı gun ıcınde de egzamalı bolgelere sık sık suruyordum yanı kuruluk bıraz daha azaldı derken 4. ay da egzamaları iyice azaldı ve suan tamamen geçti :) bide sabun şampuan kullanma çok sık yıkama, ılık suyla yıkamaya dıkkat et çok sıcak olmasın, yunlu kıyafetler kullanma vb. konak bizimkinde de oldu ama zamanla geçti.
alerjıye gelınce ve en önemlisi benım oglumda yumurta alerjısı cıktı ama ben bu gune kadar bilmeden yumurta yedim yanı egzama yumurtadan mı oldu tam olarak bilmiyorum ama benım yumurta yedıgım gunlerde oglumda bı kızarıklık fılan olmuyordu. oglum yumurta yıyıp de reaksıyon gosterınceye kadar yumurta alerjısı oldugunu anlamamıstım. test yaptırdık ve alerjı cıktı. oglum belli bi süre yumurta yiyemıyecek
doktor bana yumurtayı yasaklamadı ama yıne de benim içime sinmiyor
anne sütü + ek gıda alıyor ( yumurta hariç)