Bebegimin neyi var :(

5 damla 3 kez bilemiyorum fazla gibi ama doğrudur. Ben maflor kullanmıştım 3 damla ve kolik krizi gelmeden bi kaç saat evvel 1 defa. Bağırsak düzenleyici etkisi var ve bebeğimin aglamalarini 2 3 gun sonra tamamen kesmisti

Insallah internette gaz sorunu 3 ayda biter diolar 3 ayi bkliyorum.bu makatla masaj ypmayida en fazla 3 ay yaparim die dusunuyodum bebek anlarmiki

kolikse 5-6 ay da sürebilir
makata masaj yapmayın, yazan arkadaş haklı doktor hiç tavsiye etmiyor
kullandığınız damlayı biz çok kullandık, hiç zararını görmedik,
zaten bildiğim kadarıyla midede değil bağırsakta çözünüyor o ilaç yani fazla da içse bi zararı olmaz
bebeğe zeytinyağı vs içirmeyin
3-4 günde 1 bile kaka yapabilir 55 günlük bebek
kabız olursa veya gazdan kaka yapamazsa normal ağladığından daha uzun ve fena ağlar, anlarsınız
1 kere yaşamıştık biz
çocuklarda gerçek anlamda kabızlık olmadan zeytinyağı, makat masajı vs müdahale etmeniz hiç doğru değil, çocuğun bir düzeni oluşamadan bozarsınız
bebeğiniz boru gibi diye tabir edilen türde kusmuyorsa kusması normal
emzirdikten sonra sırtına vurarak gaz çıkartmayı ise kesinlikle ihmal etmeyin

Bız de 4aylık olduk sukur gaz derdı zor yaa ama zeytınyagı dısında hıcbıse vermedık.

5 damla 3 kez bilemiyorum fazla gibi ama doğrudur. Ben maflor kullanmıştım 3 damla ve kolik krizi gelmeden bi kaç saat evvel 1 defa. Bağırsak düzenleyici etkisi var ve bebeğimin aglamalarini 2 3 gun sonra tamamen kesmisti
Maflor hic duymamistim sab simplex de iyi insallah gaz sorunu biterde de mafloruda denemek zorunda kalmam

kolikse 5-6 ay da sürebilir
makata masaj yapmayın, yazan arkadaş haklı doktor hiç tavsiye etmiyor
kullandığınız damlayı biz çok kullandık, hiç zararını görmedik,
zaten bildiğim kadarıyla midede değil bağırsakta çözünüyor o ilaç yani fazla da içse bi zararı olmaz
bebeğe zeytinyağı vs içirmeyin
3-4 günde 1 bile kaka yapabilir 55 günlük bebek
kabız olursa veya gazdan kaka yapamazsa normal ağladığından daha uzun ve fena ağlar, anlarsınız
1 kere yaşamıştık biz
çocuklarda gerçek anlamda kabızlık olmadan zeytinyağı, makat masajı vs müdahale etmeniz hiç doğru değil, çocuğun bir düzeni oluşamadan bozarsınız
bebeğiniz boru gibi diye tabir edilen türde kusmuyorsa kusması normal
emzirdikten sonra sırtına vurarak gaz çıkartmayı ise kesinlikle ihmal etmeyin
ayy Allah korusun ya kolik falan 3 ay ' i sabirsizlikla bklerken boyle bisiyle karsilasmak istemiyorum.sirtinida hep sivazlyorum gaz icim internetten busuru bilgi edindim deniyorum. Makat konusunda madem oylebidaha denemem zaten bnmde hosuma gitmiyor aklima hep su uvey annenin 4 yasindaki cocuga oklava neyse anladinuz siz hep o geliyo kotu oluyorum bidaha yapmam. Kusmasida yogurt gibi

Normalde bnmkide cok yapardi ama iki gundur bikere yapinca korktum ya kabizmi die dusunmeye basladim
Canım ayninikay başına geldi.soyke ki bebeğim günde birkaç kez kakasini yapardı gaz çıkarırdı bibraraa yapmamaya başladı günde 1 kez gibi ve acayip zorlamıyordu.korktum doktora görürdüm bebeğimin makatinda çatlak varmış :( doktor dedi kalası geldiği anda kendini kitliyor o yüzden yapamıyor dedi.hala var çatlak:( kreşe sanki ise yaramadı

Kuzum sakin ol anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal karşılanır. Kusmasını takip et süt fazlası kesik kesik olur ama fışkırtarak kusuyorsa bebek reflüsü olabilir o zaman hemen doktora götürmek gerekiyor

O damla güzel işe yarıyor sende rezene ic cok faydasini gorursun sutunde artar bebekte gazini rahat cikartir

Canım ayninikay başına geldi.soyke ki bebeğim günde birkaç kez kakasini yapardı gaz çıkarırdı bibraraa yapmamaya başladı günde 1 kez gibi ve acayip zorlamıyordu.korktum doktora görürdüm bebeğimin makatinda çatlak varmış :KK43: doktor dedi kalası geldiği anda kendini kitliyor o yüzden yapamıyor dedi.hala var çatlak:KK43: kreşe sanki ise yaramadı
Ya benimkinindr makatini kenarinda z gibi bi kirmizilij var gecmiyo umarim bnmkininde catlal degildir.buarada Allah sifa verdin sıkma canini

O damla güzel işe yarıyor sende rezene ic cok faydasini gorursun sutunde artar bebekte gazini rahat cikartir
Aynen rezeneyide cok duydum surekli alicam deyip unutuyorum disari ciktigimda.iki gundur benimde gaz sancim var afedersiniz bi cay kasigi su'yla kimyon yiyorum midem bulana bulana .ikimizde iyi gelir die

doktoru arayip en azindan telden sorsan....? emen bebek günde bir kere yapar yada bi günde on kere, yada on günde bir kere hic telas etme. emen bebek kabiz olmaz diyor benim doktorum. uzun süre yapmadiysa demekki baya sütün vitaminlerini iyi degerlendiriyor demekmis....

doktoru arayip en azindan telden sorsan....? emen bebek günde bir kere yapar yada bi günde on kere, yada on günde bir kere hic telas etme. emen bebek kabiz olmaz diyor benim doktorum. uzun süre yapmadiysa demekki baya sütün vitaminlerini iyi degerlendiriyor demekmis....
Dr nosu yok hemsirenin vardi bi kac kez aradim cvp vermeyince vazgectim.dedigim gibi gunde bikez yapiyo iki gundur umarim dediginiz gibi sutun vitaminlerini degerlendiriyodur kabiz olmasinda yavrucum

Cok tsk ederim peki verdikten sonra bebegin kusuyomu bnmki kusuyo
Mama mi yiyor yoksa sadece anne sutu mu? Bebeklerimizin gunu ayni. Ayni sorunlari biz de yasiyoruz. Hatta su an gaz sancisi cektigi icin nobetteyim. Size tavsiyem cok fazla mudahale etmemeniz. Doktorum bu surecin cok normal oldugunu, anne karninda 9 ay boyunca kullanilmayan mide, akciger ve bagirsak gibi organlarin dogar dogmaz islevini tam olarak yapmasini beklemememiz gerektigini soyledi. Ilk 3 aylik donemde bagirsak gelisimini tamamlarken, disaridan aldigi anne sutu, mama gibi dogumdan sonra tanistigi gidalari islemeyi ogrenene kadar yasadigimiz durumun normal oldugunu soyledi. Zeytinyagindan benim kizim da tiksiniyor. Doktorum dogal yaglari onerdi. Dogal yaglardan olusan bir karisim verdi kullandim cok faydasini gordum. Anason, rezene ve badem yagi var icinde. Hem rahatlatiyor hem kolay yapmasini sagliyor. Ayrica 55 gunluk bebegin bu donemde tuvalet aliskanligi degisiyor.
Bir de nurse harvey kullaniyorum. O da dogal ve omnivit yag oldugu icin tiksiniyor kizim tipki zeytinyagda oldugu gibi ama nurse harvey cok severek iciyor. Sakinlestirdigi icin uyku da yapiyor kismen.
Sab kullandim cok faydasini gormedim. Biraktim.

Mama mi yiyor yoksa sadece anne sutu mu? Bebeklerimizin gunu ayni. Ayni sorunlari biz de yasiyoruz. Hatta su an gaz sancisi cektigi icin nobetteyim. Size tavsiyem cok fazla mudahale etmemeniz. Doktorum bu surecin cok normal oldugunu, anne karninda 9 ay boyunca kullanilmayan mide, akciger ve bagirsak gibi organlarin dogar dogmaz islevini tam olarak yapmasini beklemememiz gerektigini soyledi. Ilk 3 aylik donemde bagirsak gelisimini tamamlarken, disaridan aldigi anne sutu, mama gibi dogumdan sonra tanistigi gidalari islemeyi ogrenene kadar yasadigimiz durumun normal oldugunu soyledi. Zeytinyagindan benim kizim da tiksiniyor. Doktorum dogal yaglari onerdi. Dogal yaglardan olusan bir karisim verdi kullandim cok faydasini gordum. Anason, rezene ve badem yagi var icinde. Hem rahatlatiyor hem kolay yapmasini sagliyor. Ayrica 55 gunluk bebegin bu donemde tuvalet aliskanligi degisiyor.
Bir de nurse harvey kullaniyorum. O da dogal ve omnivit yag oldugu icin tiksiniyor kizim tipki zeytinyagda oldugu gibi ama nurse harvey cok severek iciyor. Sakinlestirdigi icin uyku da yapiyor kismen.
Sab kullandim cok faydasini gormedim. Biraktim.
Sadece anne sutu aliyo bebegim mama vermiyorum.sab bizde ise yaradi.ve dr demiste bebegim sanci cekip aglarken nasil mudahale etmicemki

Back
X