• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimin oturma sekli

Biranolsun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2021
121
42
18
36
Arakadaşlar bebeğim 9 ayını bir hafta geçiyor otururken belini tam dik tutamıyor kalcasinin hemn üst kısmı hafif eğik duruyor farkedince canim sıkıldi desteksiz oturabiliyor geçen aya gore daha iyi oturması ikinci çocuğum aslında ama ilki nasıldı hatırlamıyorum

Arakadaşlar bebeğim 9 ayını bir hafta geçiyor otururken belini tam dik tutamıyor kalcasinin hemn üst kısmı hafif eğik duruyor farkedince canim sıkıldi desteksiz oturabiliyor geçen aya gore daha iyi oturması ikinci çocuğum aslında ama ilki nasıldı hatırlamıyorum
Kalça muayenesini yaptırdın mı?

Evet 2 aylıkken filan yapıldı sıkıntı yok demişti doktor
Bence bir sıkıntı yok gibi . Oturma dönemi bazı çocuklar da daha geç gelişebilir . Sizinki de tam olarak belini dik tutamıyor tahminime göre . Bel kasları tam anlamıyla kuvvetli değil o yüzden bu sıkıntı yaşanıyor . Bir daha ki ay daha iyi oturacak . Bizim buralarda bebeklerin beli iyi tutsun diye yumurta akını sürerler ama be kadar doğru bilmiyorum 🤷‍♀️.

Bence bir sıkıntı yok gibi . Oturma dönemi bazı çocuklar da daha geç gelişebilir . Sizinki de tam olarak belini dik tutamıyor tahminime göre . Bel kasları tam anlamıyla kuvvetli değil o yüzden bu sıkıntı yaşanıyor . Bir daha ki ay daha iyi oturacak . Bizim buralarda bebeklerin beli iyi tutsun diye yumurta akını sürerler ama be kadar doğru bilmiyorum 🤷‍♀️.
Aynn dik tutamıyor tam anlamıyla insalah dediginiz gibi olur geçen aya gore desteksiz oturması daha iyi mesela uzun süreli oturabiliyor 20 dk filan oturduğu oluyor usaninca yada uykusu gelince kendini geri atıyor keyfi yerinde olunca daha uzum süreli oturabiliyor

Aynn dik tutamıyor tam anlamıyla insalah dediginiz gibi olur geçen aya gore desteksiz oturması daha iyi mesela uzun süreli oturabiliyor 20 dk filan oturduğu oluyor usaninca yada uykusu gelince kendini geri atıyor keyfi yerinde olunca daha uzum süreli oturabiliyor
Takmayın bence o büyüdükçe normalleşek. Her bebeğin gelişim süreci çok farklı . Mesela benim ikizlerden biri çok güzel emekliyor diğeri kolunun üstüne gidiyor 😂Biri tutunup kalkıyor diğeri kalkamıyor . Allah sağlık versin küçük şeyleri sıkıntı yapmamak gerek 😘

Takmayın bence o büyüdükçe normalleşek. Her bebeğin gelişim süreci çok farklı . Mesela benim ikizlerden biri çok güzel emekliyor diğeri kolunun üstüne gidiyor 😂Biri tutunup kalkıyor diğeri kalkamıyor . Allah sağlık versin küçük şeyleri sıkıntı yapmamak gerek 😘
Haklisiniz zaten kendi kendimi vesvese veriyorum şükredecek halime takıntı yapıyorum 😔bu arada allah bağlasın dediginiz gibi her bebegin gelişmi farklı oluyor içimi rahatlattiniz çok sağolun allah razı olsun 🤲🤲

Merhaba. Bu kritik bir sorun degil ama sorun. Daha cok yeni karsima cikti bebeklerin belindeki egirilikle ilgili bir doktor paylasimi. Kaslarin yeterince guclu olmamasindan kaynaklaniyormus. Bebek egri durdugunda her seferinde belinden iterek duz oturmasi saglanmaliymis. Zamanla kas guclenir, bebek dik oturmayi ogrenirmis. Ama ben sizin yerinizde olsam bir fizik tedavi uzmanina gotururdum. Ne yapilacaksa uzmani gorsun soylesin. Daha minicik, tedavisi cok kolay olur eminim🌸

Benim oğlum da öyleydi devamlı sağ tarafına eğik otururdu destekli oturtmaya 6 aylıkken başlamıştım öncesinde doktor kesinlikle oturtma demişti aslında bütün arkadaşlarım 4. Ayda destekli oturtmaya başlamıştı. İçime sinmedi nörolojiye götürdüm muayene etti tortikolisten şüphelenip ultrason istedi temiz çıktı bir şeyi yok dedi doktordan geldik bir hafta sonra düzeldi oturması ama kaba motor hep geriden gelsi şimdi iki yaşında hala yürümüyor 19 aylıkken tekrar nörolojiye götürdüm mr istedi temiz çıktıama hala yürümüyor

Haklisiniz zaten kendi kendimi vesvese veriyorum şükredecek halime takıntı yapıyorum 😔bu arada allah bağlasın dediginiz gibi her bebegin gelişmi farklı oluyor içimi rahatlattiniz çok sağolun allah razı olsun 🤲🤲
Kendinizi suclamayin, bu kendinize sıkntı aramak degil bilincli bi anne gibi davranip cocugunuzu dikkstli gozlemliyor olmaniz.Ilerde bir seyler icin gec kalmaktan iyidir.(genel olarak soyluyorum) Bir muddet daha gozlemleyin, hala tedirgin edici durum ve ilerleme gorememe yasarsaniz bir doktora danisin.Ama bunlari kafanizda çok sarıp da gunu zehir etmeyin kendinize.

Back
X