Çocuk Hastalıkları bebeğimin poposu çok kötü pişik oldu. LÜTFEN ACİL YARDIM!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bizde doktor tavsiyesi ile önce bepantene sonra da travazol kullandık.
hiç işe yaramamıştı hatta uzun süre haftalarca pişikten kurtulamamıştık.arkadaş tavsiyesi ile popolin aldık
(kıvamı bepantene göre çok koyu idi.)2 günde geçirdi aklınızda bulunsun.

mecit efendi aynı sefa kremi deneyin. gerçekten faydasını göreceksiniz hemde 8 lira fiyatı. ben kızıma kullanmıştım.ne hametan ne tarvazol fayda etmemişti ama bu krem mucize gibi ertesi gün geçirdi

Öncelikle merhaba. Arkadaşlar moralim çok bozuk bayram telaşı derken bir anlık kızımın altını batırdığını farketmememiz bir felakete söz konusu oldu kızımın poposu çok feci pişik oldu zaten diş çıkarıyoruz birde pişik olunca tuzu biberi oldu canı çok yanıyo su ile yıkıyorum ıslak mendil sürmüyorum ve mümkün oldukça havalandırmaya çalışıyorum bepanten krem sürüyorum travazol krem sürdüm nivea pişik kremi kullanıyorum fakat çok az bir iyileşme oldu hala kızarık ve canı çok yanıyo o ağlıdakça ben kendimi suçluyorum benneyaptımki ve kahroluyorum ne olur daha etkili bir krem bilen varsa bana yardım etsin doktorumuzu aradım oda sebamed'in pişik tedavi edici özelliği olan kremi olduğunu söyledi onu bulmaya çalışıyoruz daha etkilisini bilen varsa yardımcı olsun neolur. Çok üzgünüm çoook

Slm, geçmiş olsun. Eminim bebeğiniz iyileşmiştir ama diğer arkadaşlara da, bu sorunu yeni yaşayanlara benim tavsiyem pişik önleyici ıslak mendil. Freshn Soft yapmış bu mendili. Hem kremli hem de bebeklerin hassas cildi düşünülerek üretilmiş. Alkol falan da içermiyor.Zaten ıslak mendil ve pişik kremi ayrı ayrı iki iş hemde ayrı maliyet. Ben oğlum 1.5 aylıkken kullanmaya başladım çok memnunum, sizde bir deneyin isterseniz :)

arkadaşım bu konu 4 yıl öncesine ait çocuk iyileşmekle kalmayıp tuvalet alışkanlığı bile kazanmıştır:)
ben ne olursa olsun ıslak mendil kesinlikle önermiyorum kimseye. birsürü pişik önleyici krem var onları tavsiye ederim.

kızımın poposu fena halde pişik neredeyse tam bir ay oldu ama geçmiyor lanet olası. peditus diye bir ilaç var onu kullandıktan sonra oldu. sonra doktora gittik. hametan+çinko+hipokort verdi bir de zalain diye sprey. sıkmaz olaydım o spreyi mahvetti kızımı. yan etk,i yaptı. sonra hiçbir şekilde geçmedi. tekrar doktora götürdüm bu sefer de çinko+ iki krem daha verdi sonuç yine aynı.

zeytinyağı kulanıyorum şimdi bir de sığla yağı ama hala sonuç yok. kafayı yiycem. migrenim azdı. fikri olan varsa paylaşsın lütfen.:(

Arkadaşlar sayfaya bu sıkıntıdan solayı gelip okuyanlar için paylaşmak istedim nivea nın pişik kremi daha çok tetikliyormuş bizim doktorumuz öyle söyledi anında bıraktık ve birtane krem yazdı süper mucize birşey 2. Sürüşte tertemiz yaptı prensimin popişini ismi trosyd eminim hiçbirimiz onları üzülürken görmek istemeyiz dimi

Geçmiş olsun öncelikle!
Bizim oğlanın poposu pek narin, ilk ayımızda karşılaştık pişikle ve dikkatli olmamamızdan dolayı biraz geç farkettik. Kullandığımız kremi deri tutmuyordu o derece!

Pudra ve başka bir takım kremler kullandık ama kar etmedi.
Özümüze döndük, eski kuşakların laflarına biraz daha dikkate almaya başladık bu olaydan sonra.

Bizim çözümümüz zeytin yağı, aynı gün iyileşme başladı.
Tavsiye ederim, inşallah size de iyi gelir.

Sevgiler :emir_bebek:

en güzel pişik kremi bepanhol hemen geçiriyor ama bepanthen irenç hiç geçirmiyor BEPANTHOL EN İYİSİ

Kortizonlu kremleri gelisiguzel kullanmayin. Cushing sendromuna neden oluyormus. Trosyd cok onerilmis kortizonlu ise en fazla iki hafta kullanilmali krem

Oglumun bi ara mecburen islak mendilini degistirmek zorunda kalmistim mendili kullandigimda cok kotu pisik oldu. Yurt disnda yasadigim icin kremlerin isimleri farkli penaten ve zincofax diye iki krem kullandim benim ogluma zincofax daha iyi geldi. Her krem her cocukta ayni etkiyi gostermiyor dogru kremi bulmak lazim.

Ama bence en iyisi ve sagliklisi saf zeytin yagi herkese tavsiye ederim. Sonucta denemenin bir zarari yok.

O pisik olayindan sonra olgum surekli pisik olmaya baslamisti cok degil ama sadece popo bolgesi surekli kizarikti buyuk tuvaletini yapinca hemen kanamalar oluyordu artik kremler bile gecirmiyordu. Bende en sonunda gece yatmadan once zeytin yagi surdum sabah kalktiginda cok sukur ki tamamen iyilesmisti.

Bu sekilde pisik sorunumuzu atlattik dedigim gibi her cocugun cildi farkli ama bence bi deneyin isterseniz zeytin yagi surmeyi.

Mrb bayanlar benim 9 aylık bir kızım var 2 aydır pişik ne yaptıysam geçmiyor ıslak medil bile kullanmıyorum yardımcı olur musunuz? :(

Oglumun bi ara mecburen islak mendilini degistirmek zorunda kalmistim mendili kullandigimda cok kotu pisik oldu. Yurt disnda yasadigim icin kremlerin isimleri farkli penaten ve zincofax diye iki krem kullandim benim ogluma zincofax daha iyi geldi. Her krem her cocukta ayni etkiyi gostermiyor dogru kremi bulmak lazim.

Ama bence en iyisi ve sagliklisi saf zeytin yagi herkese tavsiye ederim. Sonucta denemenin bir zarari yok.

O pisik olayindan sonra olgum surekli pisik olmaya baslamisti cok degil ama sadece popo bolgesi surekli kizarikti buyuk tuvaletini yapinca hemen kanamalar oluyordu artik kremler bile gecirmiyordu. Bende en sonunda gece yatmadan once zeytin yagi surdum sabah kalktiginda cok sukur ki tamamen iyilesmisti.

Bu sekilde pisik sorunumuzu atlattik dedigim gibi her cocugun cildi farkli ama bence bi deneyin isterseniz zeytin yagi surmeyi.
canım zeytinyağını sürüp açık mı bırakıosun peki

desitin önerebilirim geçen oğlumun oldu ilk defa....faydasını gördüm...
bunun dışında mutlaka her alt değiştirmede yıka suyla biraz da altı açık dursun bez bağlama sık sık kontrol edersen geçer umarım geçmiş olsun

Ilk gece yatarken surmustum sabaha kadar zeytin yagli kaldi yani, sabah tamamen iyilesmisti kizariklik falan kalmamisti. Ama acik biraktigimda genelde birsey surmeden acik birakiyorum ama bebegin cani yaniyorsa zeytin yagi surulup de acilabilir bi zarari yok sonucta.

Ben artik kremleri surmekten bikmistim cunku onlar ne kadar yararli olsada sonucta kimyasallar var icinde suan icin zeytinyagi en iyisi diye dusunuyorum. Damla ile kullanilan kucuk bi ilac sisesi vardi onu yikayip icine koydum zeytin yagini damlasiyla suruyorum pratik oldu benim icin dokulme riski azaliyor.

Sanirim cildi o pisik olayindan sonra cok hassaslasti oglumun her buyuk tuvaletini yapisinda hemen kizariyor o yuzden ne zaman kizariklik gorursem o zaman suruyorum.

merhaba benim oğlumda çok çekti bunun için bir arkadaşın dediği gibi zeytin yağını öneriyorum sana mutlaka yap eline al ve popoya iyice sür açık bırakmana gerek bile yok bide yapabiliyorsan pamuk ve ılık su kullan alt değiştirmede bide bezi cildine iyi gelmiyebilir onuda değiştirebilirsin en iyisi prima derim ben ama her çocuk için iyi gelir mi bilmiyorum umarım geçer.

Back
X