bebeğimin poposu :((

Betul56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
515
180
Merhabalar tekrardan, bebeğimin poposu kızarık ve pütürlü:KK43:( ne yapacağımı bilmiyorum geçmedi bi türlü. Pişik kremi olarak hametan kullanıyorum ve sebamed pişik önleyici krem... İkisi de fayda etmedi malesef. Farklı bir krem ya da yöntem öneriniz var mı? Teşekkürler şimdiden

Belki inanmzsn canm ama bnm bebeğiminde bacagının kenrnda küçük bir pişik oldu bezin lastiğindr yayıldı ne sürdüysem geçmedi en son bi arkadşm arko sür dedi inanmadm ama denedim hemen geçti bi liralk yeşil kutuda olan arkodan al sür 3. Ye sürmezsn. Yalnzca popoda işe yarıyo yalnız aklında olsn yağlı oldugu için çiş akıyo üstünde durmyo sanrm ondan iyi geliyo :)

çok teşekkür ederim sabah hemen deneyeceğim:) bezden desem sanmıyorum, çok sık da değiştiriyorum hele kakasını yapınca 5dakika bile bekletmiyorum, neden oldu anlayamadım:KK43: inşallah bizim de hemen geçer

sudo kremin bebek pişiklerine çok iyi geldiğini söylüyor birçok kişi o da aklında bulunsun

çok teşekkür ederim sabah hemen deneyeceğim:) bezden desem sanmıyorum, çok sık da değiştiriyorum hele kakasını yapınca 5dakika bile bekletmiyorum, neden oldu anlayamadım:KK43: inşallah bizim de hemen geçer
Dedim ya bezin lastiği değdikçe yayıldı sadce iki kz sürdm hemen pıstı geçti ucuz şeylr bnm bebeğime daha çok yarıyo bunu farkettim :KK66: inşaalah geçer dert etme düzelir :)

Bızımde hemen hemen 1aydır dkt.gıttık hametan ve travazol yazdı daha önce bebantol kullandım hıcbırı fayda etmedi zeytun yağ surdum fayda etmedi .
ama bugun bu arkadaş da bana arko krem ve vazelını onerdı aynen dene dıye bakalım onu deneyecem ıns.ıyı gelır dünde kremlı pudra sürmüştüm baya baya bol bol surdum yenı çıkmış kremlıymıs oda baya fayda ettı sabaha kadar gecçmıstı ama tekrar oldu tabı yarın alıp onuda deneyecem yazık çocuğum hem dış agrsı hem popo hemde grup oldu nasıl üzülüyorum ıns. Iyı gelir

Belki inanmzsn canm ama bnm bebeğiminde bacagının kenrnda küçük bir pişik oldu bezin lastiğindr yayıldı ne sürdüysem geçmedi en son bi arkadşm arko sür dedi inanmadm ama denedim hemen geçti bi liralk yeşil kutuda olan arkodan al sür 3. Ye sürmezsn. Yalnzca popoda işe yarıyo yalnız aklında olsn yağlı oldugu için çiş akıyo üstünde durmyo sanrm ondan iyi geliyo :)
Bugün dediğiniz gibi kremi sürdüm. Etki etti baya bi:) teşekkür etmek istedim :) umarım tekrar olmaz. Hemen ablamı arayıp ona da söyledim onun da bebeği var, aklında olsun diye :)

Bızımde hemen hemen 1aydır dkt.gıttık hametan ve travazol yazdı daha önce bebantol kullandım hıcbırı fayda etmedi zeytun yağ surdum fayda etmedi .
ama bugun bu arkadaş da bana arko krem ve vazelını onerdı aynen dene dıye bakalım onu deneyecem ıns.ıyı gelır dünde kremlı pudra sürmüştüm baya baya bol bol surdum yenı çıkmış kremlıymıs oda baya fayda ettı sabaha kadar gecçmıstı ama tekrar oldu tabı yarın alıp onuda deneyecem yazık çocuğum hem dış agrsı hem popo hemde grup oldu nasıl üzülüyorum ıns. Iyı gelir
bu zamana kadar kizim bir kere pisik oldu canim o da mandalina suyu verdigim zaman olmustu. yazdiklarinin hicbiri iyi gelmez. bizim burada bir eczane var pisik kremini kendileri yapiyor herzaman alirim her altini aldigimda kullanirim azicik kizarsa bile tek surmemle hemen gecer. cok iyi cok faydasini gordum bepanthol alarak falan parani harcama benim yaptigim belki oralarda yoktur ama dedikleri gibi arko falan dene umarim gecer.

Canım bnde bu pudra kesfettım kremlı okdar ıyı grldıkı şuan kalmadı zaten dokt. Wrdıgı krmeler bole gecırmedı dusum şuan yok kalmadı dıyebılurım çok şükür ama gectı çok huysuzdu bıraz gecocnce rahatladı kızcagızımmm

Canım bnde bu pudra kesfettım kremlı okdar ıyı grldıkı şuan kalmadı zaten dokt. Wrdıgı krmeler bole gecırmedı dusum şuan yok kalmadı dıyebılurım çok şükür ama gectı çok huysuzdu bıraz gecocnce rahatladı kızcagızımmm
sevindim canim pisik cok zor olur

Desitin kullanin icinde bol miktarda cinko olan kremler daha cabuk iyilestiriyor. Birde unibaby nin cinkosu %40 olan pisik kremi var onu kullandigim icin biz hic pisik sorunu yasamadik

Puturlu olduguna gore mantar da olabilir.benim kizimdadaolmustu doktorum.pisik kremi kullanma dedi ve mantar kremi vermisti.

Teşekkür ediyorum hepinize cevaplarınız için. Çok şükür ki geçti, ekstra özen gösteriyorum kurumadan kapatmıyorum vs. Sadece kakasını yaptığı yer kızarık kaldı oraya da krem sürüyorum

Merhabalar tekrardan, bebeğimin poposu kızarık ve pütürlü:KK43:( ne yapacağımı bilmiyorum geçmedi bi türlü. Pişik kremi olarak hametan kullanıyorum ve sebamed pişik önleyici krem... İkisi de fayda etmedi malesef. Farklı bir krem ya da yöntem öneriniz var mı? Teşekkürler şimdiden
saf zeytin yağı sür her bezini actığında 2 güne kalmaz geçriyor ben öle yaptım cnm

pişik kremlerinin pişik oluştuktan sonra o kadar da fayde etmediğini okumuştum.primanın pişik kremli bezini ve unibaby nin pişik kremli ıslak mendilini kullanıyorum önlem için doğduğundan buyana gerçektende bebeğim hiç pişik olmadı İNŞALLAH ta olmaz pişik çok zor gerçekten bebişler için:KK43:

Merhabalar benim oğlumda da sık sık pütürlü kabarıklar oluyordu. Doktora götürdüm pişik değil mantarmış. Trosyd verdi ve ıslak kalınca olduğunu söyledi. Bu krem gerçekten hemen geçirdi.

mantar degil pisik olduguna eminmisiniz? Pisik 2-3 gun sonra gecer veya azalma gosterir eger oyle birsey yoksa mantar olma riski var. Cok normal birsey bu. Genelde altina cok yapan bebeklerde daha cok olur. Ve genelde mantar sizlamaz.

Bebeginizin altini ilik suyla ve bir temiz bezle silerek temizleyin sonra kurulayin. O islak hazir mendillerle degil. Ve eger yapabiliyorsaniz bebeginizin altini her seferinde 10 dk havalandirin bezini kapatmayin. Veya yapabiliyorsaniz yarim saat oyle yatsin. Sonrasinda pisik kremi surebilirsiniz ben kendim hep sudokrem kullandim. Ve bepanthende kullandim ama tekrar sudocrem gectim. Genelde pisik alti islak kalmaktan oluyor. Bezini degistirmesenizde arada bebeginizin altini havalandirin daha cabuk iyilestigini goreceksiniz.

Pişik alerjik de olabilir. Benim yediğim cilekten pişik oldu bebeğim. Bi kac güne düzeldi.

X