Bebeğimin sarılığı geçmiyorrrr :(

Muserref20

Yok bir sitemim, hayatta herşey kısmet ..
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
219
137
33
31
Merhabalar ben 4 ağıstosta doğum yaptım, bebeğim dün 1 aylık oldu.
Bebeğim 10 günlükken sarılık tahlili yaptırdık 10,5 çıktı.
Tekrar bebeğim 20 günlükken tahlil yapıldı 12,5 çıktı.
Kilo alımı gayet iyi bir ayda 1500 gr kilo aldı, anne sütüyle besleniyor.
Sürekli uyuyan bir bebek değil benim oğlum, çok az uyuyor, sarılık değeri yüksek olan bebekler çok uyur diye biliyorum..
Sarılığın uzun sürmesi beni endişelendiriyor. Kaaciğerine yada beynine falan zarar verir diye kokuyorum..

Canim gecmis olsunn gun icersinde gunese yatiriyormusun bebegini ?? Benimki sariligi oyle atlatmisti geceleri beyaz isikta durdurdum buyuklerimizin onerisine uyarak

Merhaba benim bebeğimdede aynısı oldu hatta 10 günlükken 13.5 çıktı değeri. Anne sütüyle besleniyor ama mama takviyeside var. 13.5e yükseldikten 2 gün sonra tamamen geçti bi tek gözlerinde kalmıştı. O da bi kaç güne tamamen geçti. Bazen sarılıkta mama veriyorlar öyle duymuştum. Ben çok emziremiyorum göğüslerim yara olduğu için sağıp veriyorum. Mamayı daha çok içti düşündüğüm zaman. Çabuk atlattı

Canım gunde 2-3kere çay kaşığıyla su içir. Ama şekerli su değil normal içme suyu

Boll boll emzirmistim ama. Sizde öyle yapin. Geçer InşaAllah. Çabuk atlatir öyle olursa

Billuribin hormonu vücuttan sıvı ile atılır. Zaten su verilmesinin nedeni budur. Siz doktorunuz tavsiye etmedikçe su vermeyin ki bence etmez. Benim kızımınki 15 olmuştu. Gece de dahil iki saatte bir emzirdim. Gündüz de soyup güneş ışığı alan yere yatırdım. Çok işe yaramıştı.

Bizim bebek doktorumuz 15 gun gecriginde hala 10 un altina dusmediyse ek testler yapmak gerekir demisti, aklim cikmisti bir aksilik olacak diye ama 15. Gun 6,5 cikmisti daha takibe gerek yok dediler bakilmadi bir daha da yukselmemistir insallah. Sizden doktorunuz ek test istemedi mi konu ile ilgili?

Benimde 2 ay bitti sariligi bitmedi daha cuma gunu doktora gittik sordum bisey olmaz dedi cok hafif dedi kimi bebek 2 3 ay suruyor dedi telaslanma dedi.. bence sende telaslanma elbet gececek.. cok halsizlesirse ve cook uyursa endise et..

Back
X