Arkadaşlar 22. hafta kontrolümde her kontrolde olduğu gibi bebeğimizi görme heyecanı ile doktorumuzun yolunu tuttuk.18. haftada yapılan ayrıntılı USG 'de her şey yolundaydı. 22.haftamdaki muayenemde ise bebeğin suyunun çok azaldığı oligohidroamniozu olduğu tespit edildi.Doktorum perinatolog ve bana çok su içmekle alakası yok yatarak istihat et , istirahat ile artabilir dedi.Bu arada amniasure testi yaptı yani bebeğin suyu mu sızıyor diye ancak negatif çıktı.Bebeğin büyümesi haftasına uygun , böbrekleri iyi , mesanesi iyi , diğer tüm testlerim iyi ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde suyunda azalma var
2 hafta istirahat ettim , evden çalıştım , bol sıvı tükettim , beslenmeme dikkat ettim 2 hafta sonra tekrar kontrole gittik 24.haftamda ancak suyu tam sınırda.Sınır 5 ise , benimki 6 'ymış oldukça az.
Doktorum benim bile böbreklerime baktı ancak sebebi bilinmiyor.2 hafta sonra tekrar kontole çağırdi ve erken doğum riskimden ve bebeği erken almak zorunda kalabileceğinden bahsetti.
Ben bir bebek yoğun bakım hemşiresiydim , 4 sene görev yaptım evlenince başka bir sektöre geçtim ve aklıma gerçekten hep yaşadığım , gördüğüm kötü hikayeler geliyor.Evet artık teknoloji çok gelişti , 23 haftalık bebekleri bile Allah'ın izniyle büyütüyorduk ama bu sürecin çok ama çok sıkıntılı bir süreç olduğunu bizzat içinde olan bir insan olarak , herşeyi ve her riski bildiğim için inanılmaz stresliyim.Aileme ve eşime moral veriyorum ama gizli gizli ağlıyorum çok üzülüyorum ve endişeliyim.
Benim gibi bir süreci yaşayan arkadaşlarım var mıdır acaba ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Allah tüm bebekleri annelerine bağışlasın.
Nolur dua edin

Ben bir bebek yoğun bakım hemşiresiydim , 4 sene görev yaptım evlenince başka bir sektöre geçtim ve aklıma gerçekten hep yaşadığım , gördüğüm kötü hikayeler geliyor.Evet artık teknoloji çok gelişti , 23 haftalık bebekleri bile Allah'ın izniyle büyütüyorduk ama bu sürecin çok ama çok sıkıntılı bir süreç olduğunu bizzat içinde olan bir insan olarak , herşeyi ve her riski bildiğim için inanılmaz stresliyim.Aileme ve eşime moral veriyorum ama gizli gizli ağlıyorum çok üzülüyorum ve endişeliyim.
Benim gibi bir süreci yaşayan arkadaşlarım var mıdır acaba ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Allah tüm bebekleri annelerine bağışlasın.
Nolur dua edin