Bebeğimin suyu bir anda azaldı henüz 24 haftalık :(

oznur1124

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
11
5
1
37
Arkadaşlar 22. hafta kontrolümde her kontrolde olduğu gibi bebeğimizi görme heyecanı ile doktorumuzun yolunu tuttuk.18. haftada yapılan ayrıntılı USG 'de her şey yolundaydı. 22.haftamdaki muayenemde ise bebeğin suyunun çok azaldığı oligohidroamniozu olduğu tespit edildi.Doktorum perinatolog ve bana çok su içmekle alakası yok yatarak istihat et , istirahat ile artabilir dedi.Bu arada amniasure testi yaptı yani bebeğin suyu mu sızıyor diye ancak negatif çıktı.Bebeğin büyümesi haftasına uygun , böbrekleri iyi , mesanesi iyi , diğer tüm testlerim iyi ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde suyunda azalma var :( 2 hafta istirahat ettim , evden çalıştım , bol sıvı tükettim , beslenmeme dikkat ettim 2 hafta sonra tekrar kontrole gittik 24.haftamda ancak suyu tam sınırda.Sınır 5 ise , benimki 6 'ymış oldukça az. :( Doktorum benim bile böbreklerime baktı ancak sebebi bilinmiyor.2 hafta sonra tekrar kontole çağırdi ve erken doğum riskimden ve bebeği erken almak zorunda kalabileceğinden bahsetti.

Ben bir bebek yoğun bakım hemşiresiydim , 4 sene görev yaptım evlenince başka bir sektöre geçtim ve aklıma gerçekten hep yaşadığım , gördüğüm kötü hikayeler geliyor.Evet artık teknoloji çok gelişti , 23 haftalık bebekleri bile Allah'ın izniyle büyütüyorduk ama bu sürecin çok ama çok sıkıntılı bir süreç olduğunu bizzat içinde olan bir insan olarak , herşeyi ve her riski bildiğim için inanılmaz stresliyim.Aileme ve eşime moral veriyorum ama gizli gizli ağlıyorum çok üzülüyorum ve endişeliyim.

Benim gibi bir süreci yaşayan arkadaşlarım var mıdır acaba ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Allah tüm bebekleri annelerine bağışlasın.
Nolur dua edin :(

Canım çok geçmiş olsunn. Umarım zamanında ve sağlıkla alırız yavrularımızı kucağımıza :( dikkat et kendine. Yavaş yavaş artar inşallah

Allah acil şifalar versin inşallah sağlicakla zamanında alırsınız kucağınıza o_O

Gecen gun tv de ibrahim Saraçoğlu söyledi suyu az olan annelere hergun 2 bardak taze sıkılmış havuc suyu önerdi.Kisa surede su oraninin yerine gelecegini soyledi.Internetten ya da kitabindan arastirabilirsiniz.
Birde arkadasim su azalmasina doktorlarin maden suyu onerdigini soyledi.Ikiside zararsiz seyler denemekte fayda var.insallah en kisa zamanda su oranı normale döner.

havuç suyunu içiyorum her gün düzenli ama maden suyunu deneyeceğim çok ama çok teşekkür ederim tavsiye için

İnşallah maden suyu ve havuç suyu fayda sağlar da bebiş zamanında doğar. Allah yardımcınız olsun..

Merhaba canım benim de suyum az sinirin altında 17.haftadan beri 29.haftada kontrole doktorum daha azalirsa erken doğum olur dedi fakülte hastanesine gitmemi araştırılması gerektigini söyledi gittim fakülteye orada da bakildi su geliş yok ayrintili ultrason normal hafta bir kontrol gel dedi neden oldugunu bilmiyoruz bebeginin gelişimi iyi ise stres yapmamaya çalış bol bol su içmeye gayret et bol bol dinlen surekli sol tarafında yatmaya çalış havuc suyu ic bol bol dua et rabbim korusun yavrularimizi çok şükür az zamanimiz kaldı inşallah darısı başına olsun rabbim bu süreci sağlıkla tamamlamayi nasip etsin inşallah

Merhaba canım benim de suyum az sinirin altında 17.haftadan beri 29.haftada kontrole doktorum daha azalirsa erken doğum olur dedi fakülte hastanesine gitmemi araştırılması gerektigini söyledi gittim fakülteye orada da bakildi su geliş yok ayrintili ultrason normal hafta bir kontrol gel dedi neden oldugunu bilmiyoruz bebeginin gelişimi iyi ise stres yapmamaya çalış bol bol su içmeye gayret et bol bol dinlen surekli sol tarafında yatmaya çalış havuc suyu ic bol bol dua et rabbim korusun yavrularimizi çok şükür az zamanimiz kaldı inşallah darısı başına olsun rabbim bu süreci sağlıkla tamamlamayi nasip etsin inşallah

İçimi rahatlattınız.Çok teşekkürler.Evet söylediklerinizi yapıyorum.İnşallah zamanında doğar yavrularımız.Allah evladınızı bağışlasın.

Canım içini rahat tut senin psikolojin onun için daha önemlidir. Allah sana bagislicaksa zaten bugün de dogsa vaktinde de dogsa bağışlar. Sen dualarını eksik etme.

Moralini bozma canim erken teshis edilmesi son derece onemli hem sizma da yokmus yani su bir yerlerden akip gitmiyo. Sen elinden geleni yap dikkat et. Illaki seni doguma kadar goturecektir. Benim bir arkadasimin aniden sizma ile suyu bitti Muşta gorev yapiyoruz biz burada mudahale edemediler doktorlar durumu goremediler bile. elaziga gitmek zorunda kaldi. Senin durumun cok farkli ama ne oldugunu biliyosun ve ona gore davranabilirsin. Iyi olur insallah.

Allah sifa versin öncelikle..cok yakin arkadasiminda suyu azdi. 3 4 ay boyunca devamli yattı. Sadece wc ihtiyacında ayaga kalkiyordu. Cok sukur normal doğum yapti zamaninda. Ayrica cok çok su içiyordu belkide 3 4 lt. Insallah zamanında alırsın bebegini kucağına.. dua et bol bol

Arkadaşlar 22. hafta kontrolümde her kontrolde olduğu gibi bebeğimizi görme heyecanı ile doktorumuzun yolunu tuttuk.18. haftada yapılan ayrıntılı USG 'de her şey yolundaydı. 22.haftamdaki muayenemde ise bebeğin suyunun çok azaldığı oligohidroamniozu olduğu tespit edildi.Doktorum perinatolog ve bana çok su içmekle alakası yok yatarak istihat et , istirahat ile artabilir dedi.Bu arada amniasure testi yaptı yani bebeğin suyu mu sızıyor diye ancak negatif çıktı.Bebeğin büyümesi haftasına uygun , böbrekleri iyi , mesanesi iyi , diğer tüm testlerim iyi ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde suyunda azalma var :KK43: 2 hafta istirahat ettim , evden çalıştım , bol sıvı tükettim , beslenmeme dikkat ettim 2 hafta sonra tekrar kontrole gittik 24.haftamda ancak suyu tam sınırda.Sınır 5 ise , benimki 6 'ymış oldukça az. :KK43: Doktorum benim bile böbreklerime baktı ancak sebebi bilinmiyor.2 hafta sonra tekrar kontole çağırdi ve erken doğum riskimden ve bebeği erken almak zorunda kalabileceğinden bahsetti.

Ben bir bebek yoğun bakım hemşiresiydim , 4 sene görev yaptım evlenince başka bir sektöre geçtim ve aklıma gerçekten hep yaşadığım , gördüğüm kötü hikayeler geliyor.Evet artık teknoloji çok gelişti , 23 haftalık bebekleri bile Allah'ın izniyle büyütüyorduk ama bu sürecin çok ama çok sıkıntılı bir süreç olduğunu bizzat içinde olan bir insan olarak , herşeyi ve her riski bildiğim için inanılmaz stresliyim.Aileme ve eşime moral veriyorum ama gizli gizli ağlıyorum çok üzülüyorum ve endişeliyim.

Benim gibi bir süreci yaşayan arkadaşlarım var mıdır acaba ?
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Allah tüm bebekleri annelerine bağışlasın.
Nolur dua edin :KK43:
Allah yardımcın olsun canm inşallah denediğin şeylerden sonuç alırsın sen yinede bol bol su iç ve sol yanına uzan.. ne gelirse mevladan hayırlısı.. Allah sağlıkla doğurmamızı nasip etsin

Oznur Hikayen benimki ile ayni su azalma gebelik haftamiz gelisme şekli herseyi aynı ilk anlattığın hersey şuan benim durumum.20 ocakta en son yazmışsın durumun nedir canım nolur bana bilgi verirmisin ne oldu artma oldumu ne alemdesin

:KK43:(sesin çıkmıyor kötü bişey mi oldu yoksa lütfen okuyunca mutlaka cevap yazarmisin ...

Çok şükür her şey yolunda :)) suyu halen az ama 32. haftayı da devirdik şükürler olsun.. bilmiyorum ne kadar etkisi oldu ama armut ve havuç suyu tükettİm minimal da olsa yine de bir artış oldu. MuhteMelen 37. hafta da doğuracağımı söylüyor doktorlar.Buna da şükür ben bugünleri görebileceğimi bile sanmıyordum. Merak ettiğiniz için teşekkür ederim :))) SEVGİLER :))))

:KK49:.....Inan okadar mutlu oldum ki bilemezsin hem senin için hemde kendi hikayem le aynı olduğu için Rabbim banada nasip etsin inşallah..peki sana bi sorum daha var sende benim gibi 22 haftasında azalmış teşhis konulmuş şimdi 32 hafta olmuşsun okadar süre içinde bebeğin gelişiminde bi aksilik olmadımi?benim Dr um bana 2 gün önce bile kafa yapısı değişiyor falan dedi int okudum kol bacak yapısı değişir dedi su 50 nin altı çünkü sende böyle sorunlar olmadımi ?havuç armut onları bende hergün yiyorum inşallah bebeğini sağ salim alırsın kucağına ...bana bilgi verirsen çok mutlu olurum

Back
X