bebeğimin uyku sorunu

miniminimom

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
365
211
18
kızlar 6 aylık bebeğim var. son 1 aydır falan gece kalkıp tamamen uyanıyor mama da içse yok geri uyumuyor altını alıyırum gazını cıkartoyorum e uykudan önce burnunu alıyorum ama yok alışkanlık haline getirmiş ve en önemlisi sallayarak uyutuyorum hemen uyuyor ama gece asla uyumuyor nerdeyse 1 saat sallıyorum bakın abartmıyorum 1 saat. e bende yıpranıyırum hemen de dalmıyor 1 saat sonra tekrar kıpırdıyor benim uyku hayal oluyor cok sıkıldım nasıl aşıcaz bu durumu gecer dedim bekledim gecmedi kaç ay oldu şimdi de diş problemleri başlayacak

4 uyku 6 aylık bir bebek için fazla gibi geldi 3 uykuya düşürüp o şekilde deneyin bir de uyanıklık süresine dikkat edin onu arttırmaya çalışın. Belki gece uykusunu gündüz uyumaya başlanmıştır

Salladığınız için böyle.
Sallayarak uyutmada sallama durunca uyanırlar. En azından gece uyuturken başka bir yol bulmalısınız

4 uyku 6 aylık bir bebek için fazla gibi geldi 3 uykuya düşürüp o şekilde deneyin bir de uyanıklık süresine dikkat edin onu arttırmaya çalışın. Belki gece uykusunu gündüz uyumaya başlanmıştır
2bucuk saat aralıklarla yatırıyorum ama bi türlü o gündüz uyku sürelerini uzatamadım 30 dk dolar dolmaz uyanıyor

21 aylıkken sallamayı bırakan biri olarak tavsiyem erken bırakın hep sallamadan uyumuyor diyodum ya da o anlık çabuk uyusun diye kolayıma geliyodu ama gece defalarca uyanıyodu. bu iş bende bitiyormuş beşiğin sallama ayaklarını çıkardım. Şuan benimki laftan da anladığı için artık sallamak yok dedim kendin uyuyabilirsin biraz poposuna pış pış diye yatırdım ninni söyledim 1.5 saat uğraştım en sonunda uyudu. Ertesi günler, iyi uykular hadi gözünü kapat yat uyu dedim süre azalmaya başladı öğrendi kendi kendine uyumayı. Bence erken dönemde aynı şekilde anlamayacaktı ama ağlayacaktı birkaç gün sonra alışacaktı zor da olsa, ben kendi kendime ettim diyorum :)

Uykuya sallanarak geçtiği için ilk uyku döngüsünde yani yarım saatin sonunda sallanmiyor olunca kendi kendine uykuya devam edemiyordur. En azından uzmanlar böyle söylüyor. Sallamadigim için kesin konuşamıyorum

Uykuya sallanarak geçtiği için ilk uyku döngüsünde yani yarım saatin sonunda sallanmiyor olunca kendi kendine uykuya devam edemiyordur. En azından uzmanlar böyle söylüyor. Sallamadigim için kesin konuşamıyorum
ama başka neyle gececek ki ? pış pış yapuyorum poposuna bana mısın demiyor hic

Gündüz 4 yerine 3 kez uyutursanız gece uykusu biraz daha düzene girer. Hatta ilk etapta gündüz uykuları 10 15 dknuzayabilir sonra da gece uyanmaları azalır ve derin uykuya geçer.

Uyku arkadaşı alabilirsiniz. Emzik kullanabilirsiniz. Doğduğundan beri hiç sallamadik, kucakta pışpışlayıp ağırlaştığında uyumadan yatağına bırakıp kendi kendine uykuya geçmesini bekledik. Şükür şimdi de öyle biraz uzun sürse de kendi kendine uyumayı öğrendi

Uyku sinyallerini takip ediyor musunuz bilmiyorum. Onları takip edin mutlaka çok uykusu gelmeden sinyalleri yakalayınca yatmaya geçin. Sallayarak uyutacaksanız da sallayın mayışsın yatağına yatırıp bekleyin. Uykuya kendi geçerse uyandığında da kendi geçer. Bu hemen öğreneceği bir şey değil. Hemen uyuyamayacak da ama birkaç gün eziyetine dayanırsanız sonrası sizin için de kolay olur

kızlar 6 aylık bebeğim var. son 1 aydır falan gece kalkıp tamamen uyanıyor mama da içse yok geri uyumuyor altını alıyırum gazını cıkartoyorum e uykudan önce burnunu alıyorum ama yok alışkanlık haline getirmiş ve en önemlisi sallayarak uyutuyorum hemen uyuyor ama gece asla uyumuyor nerdeyse 1 saat sallıyorum bakın abartmıyorum 1 saat. e bende yıpranıyırum hemen de dalmıyor 1 saat sonra tekrar kıpırdıyor benim uyku hayal oluyor cok sıkıldım nasıl aşıcaz bu durumu gecer dedim bekledim gecmedi kaç ay oldu şimdi de diş problemleri başlayacak
Benim bebeğim 5 aylık gece sallayarak uyutuyorum 3-4 saat uyuyordu şimdilerde ise 2 saat anca anca uyuyor. En azından gündüz uyuyor dinlenirim diyordum ama son 1 haftadır gündüz uykuları da karıştı. Donem dönem oluyor bunlar galiba.

Back
X