Bebeğimin uyku sorunu

zeynepokcuy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
66
6
1
35
13 aylık bir bebeğim var gün içinde çoğunlukla tek uyku bazı günler 2 uyku seklindeyiz 2 uyku uyuduğumuz nadirdir bu arada bebeğim ayakta sallanarak uyuyor doğduğundan beri öyle malesef başka türlü uyumuyor ve çok geç uykuya dalıyor ayakta en az 1 saat sallıyorum bebeğinde sırtı terliyor ben de bunalıyorum yatağa koyunca da hemen uyanabiliyor tüm sallamam boşa gidiyor tekrar sallıyorum şimdi de hastayim tüm vücudum agriyor o kadar zorlanıyorum ki geceleri de cok sık kalktigi oluyor yarım saat içinde bile uyanabilen bir bebek halbuki yanına gittiğimde uykusu var ama uyanıyor geceleri uyandığında da 1 saat bazen yaklaşık 2 saate kadar sallıyorum ne yapabilirim inşallah uzun uzun uyuduğu zamanlar gelir de ben de dinlenirim.

Bebekler bizlerin alıştırdığı rutine göre hareket ederler.
Ayağına alma koy beşiğe pış pış yap,poposuna vur veya okşa. Bir şekilde alışacak.
Sen pes etme.
Yeni bir rutin oluştur.

Uyutmak için bir rutin hazırla . Gece mesela banyo masaj pijama kitap okuma ışık kapa biberon varsa biberon emiyorsa meme ver sonra yanına al masal yada ninni aç pispis yap . Hergun her uyku saatinde belli başlı rutini uyguladiginda bebek uyku moduna giriyor itiraz etmiyor. Sizde hergun aynı kendinize uyan rutini uygulayın hergun aynı saatlerde gece ve gündüz uykusu yaptırın. Rutine siz sadık kalırsaaniz bebek sizden daha kolay alışıyor. Çünkü bebekler kendilerini güvende hissettiklerinde uykuya dalıyorlar aynı bizim gibi. Rutinlerde onu güvende hissettiriyor. Bu uyum süreci 7 günde surebilier 1 ayda siz uygulamada israra ederseniz eminimki alisacaktir.
Z zeynepokcuy

Bide tabi uyandığı ve gece uykusuna geçtiği sürede önemli. Sabah 7-8 kalkiyorsa gece en geç 21 de uyuyun. Tek uyku yapıyorsa en fazla 2 saat iki uyku yapıyorsa 1 sâatten fazla uyutmayin. Z zeynepokcuy

Back
X