Uzman değilim ahkam kesemem ama 8,5 aylık bebesi olan biri olarak yorumlamak isterim.
Uyku saati çok geç, 19-21 arası bir saatte yatırmaya çalışın. Çok zor biliyorum, bebeğin uykusu gelmeden yatması mümkün değil. Ama bunu zamanla yönlendirebilirsiniz. 19.30-20 arasındaki kısa uykuya izin vermeyin. En önemlisi bu gibi. Uyanıklık sürelerine dikkat edin,
şuradan bakabilirsiniz. Her çocuk bir olmaz ama aşağı yukarı bu kadar sürede uyutmaya çalışın. Artık günde 2 uykuya düşebilir gündüz uyumaları. Uyanıklık saatine göre değişiyor bu durum ama kendi kızım için konuşursam iki uykunun yeterli olduğu zaman da var3 uykuya ihtiyaç duyduğu zaman da. Önümüzdeki ay hepten 2’ye düşeceğini düşünüyorum.
Uyku saatine yarım saat kala aksiyonlu oyunları, hareketli müzikleri ve tv’u kapatın. Sakin oyunlara, kitap okumalara, dokun hisset kartlarına geçin. Uyku saati geldiğini bildiren bir rutini mutlaka olsun. Belki banyo olabilir ya da el yüz yıkama, perde kapatma, iyi geceler masalı veya ninnisi olabilir. Babaya ve oyuncağa iyi geceler dileme vs. Bu gerçekten çok etkili. Bizim rutinimizde müzik var ve müzik çaldığı zaman uyku zamanı geldiğini belli ediyor küçük mimiklerle.
Bir de gün içi uykularını tek seferde 2 saatten fazla tutmamaya çalışın.
Öğünleri, miktarları fazla değilse normal gibi ama akşam yemeklerini geç yiyorsa sindirimi uzun sürdüğü için uykuyu etkiliyor olabilir. Tavsiyem son uykusundan uyanınca akşam yemeğini vermeniz ve uyku saatine kadar sindirmesi. Toz mama dediğiniz hazır kaşık mamaları sanırım, mümkün olduğunca hazır şeylerden kaçınmaya çalıştığım için onun yerine kendiniz içindeki unlardan ve meyve sebzeden mama yapın demeyi kendime borç biliyorum. Hazır gıdalar koruyucu içeriyor ve çocukların buna mümkün olan en geç zamanda maruz kalmaları gerektiğini düşünüyorum.
Dediğim gibi hepsi kendi düşüncem, araştırmalarımdan edindiğim ve kendi çocuğumda uyguladığım şeyler. Umarım işinize yarar.