Bebeğimin velayetini bana verirlermi

meyra8

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
7.831
118
merhaba arkadaşlar eşimle uzun süreli geçimsizlik ardından boşanmaya karar verdik fakat bir çocuğumuz var bir yaşında benim ailem yurt dışında yaşıyor maddi durumları gayet iyi ailem her daim arkamda olduklarını söylüyorlar boşanınca onların yanına gideceğim bu süreçler hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidilir nasıl olur hiç bilmiyorum düz yolda yürüyemez hale geldim eşim çocuğu götüremezsin sana vermez mahkeme diyor çok üzülüyorum kızımı kimseye vermek istemiyorum o daha çok küçük bana ihtiyacı var varmı aranızda böyle bir durumu yaşayan Allah kimseyi evladından ayırmasın çok canım yanıyor lütfen yardım edin.

Bir yasinda bir cocugu cok ekstrem bir durum olmadikca hicbir mahkene annesinden almaz. Ama yurtdisina götürecek olmaniz problem olur mu mahkemede ondan emin degilim...

Çocuk çok küçük alırsınız mutlaka, götürmeniz de sorun olmaz sadece yazın babasına yollamanız gerekir

O daha anne cocugu mahkeme 7 yasina kadar anneye veriyor ama yirtdisina cikarirsaniz baba goremez iste bu durumda mahkeme yazlari babasinin girmesine izin verir onuda cocugu alip gelip turkiyede kalirsiniz ya otelde ya tanidiklarinizda..hem size tatil olur hemde cocuk babasini gorur

merhaba arkadaşlar eşimle uzun süreli geçimsizlik ardından boşanmaya karar verdik fakat bir çocuğumuz var bir yaşında benim ailem yurt dışında yaşıyor maddi durumları gayet iyi ailem her daim arkamda olduklarını söylüyorlar boşanınca onların yanına gideceğim bu süreçler hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidilir nasıl olur hiç bilmiyorum düz yolda yürüyemez hale geldim eşim çocuğu götüremezsin sana vermez mahkeme diyor çok üzülüyorum kızımı kimseye vermek istemiyorum o daha çok küçük bana ihtiyacı var varmı aranızda böyle bir durumu yaşayan Allah kimseyi evladından ayırmasın çok canım yanıyor lütfen yardım edin.

1 yaşında bebeği zina durumunda bile almıyorlar hani akli dengesi bozuk raporu falan alınsa belki, öyle kolay değil yani o işler sizi üzmesine izin vermeyin, ama mahkeme babanın göreceği vakitleri belirliyor o zamanları da sizin yurt dışında olmanıza göre düzenlerler, içinizi ferah tutun inşallah bir an önce atlatırsınız..

eğer sizde bir psikolojik -çocuğunuza annelik yapamacak kadar- bozukluk yoksa çocuk çok yüksek ihtimalle sizde kalır. iyi bir avukat araştırın. o sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.

Çocuk çok küçük alırsınız mutlaka, götürmeniz de sorun olmaz sadece yazın babasına yollamanız gerekir
eğer sizde bir psikolojik -çocuğunuza annelik yapamacak kadar- bozukluk yoksa çocuk çok yüksek ihtimalle sizde kalır. iyi bir avukat araştırın. o sizi detaylı olarak bilgilendirecektir.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kimse yazmaz sanıyordum iyiki sizler gibi kadınlar varmış. Çocuğumu babasından ömür boyu koparmak istemiyorum eğer kendide isterse getiririm yazları ben internette okuduğum kadarıyla hafta sonları görebilir diyor ben herzaman git gel yapamamki türkiyeye :KK43: eşim zaten işi nedeniyle çocuğa bakacak durumda değil iki yıl arayla doğu batı görev yerleri değişiyor ancak yıllık izinlerinde olabilir gerçekten içimi çok rahatlattınız Allah sizlerden razı olsun

eşinizin sigortası olduğunu ya da geliri olduğunu ispatlarsanız (kirada olan ev, ortak olduğu iş vs) tedbir, yoksulluk, iştirak nafası talep edebilirsiniz. ayrıca manevi tazminat da isteyebilirsiniz.

eğer anlaşmalı da boşanacak olsanız, bir avukata gidin. sadece sizin gelmeniz söz konusu olmaz. eşiniz de çocuğu için yurtdışına gelebilir.

Velayeti alan kişi(anne) çocuğu babaya götürüp getirmek zorunda değil ki

Çocuk nerede yaşıyorsa diğer kişi gelip onu orada görür. Yaz tatili ise de alır tatile götürür. Gerçi 1 yaşında çocuğa da 1 ay boyunca yaz görüş günü vermezler diye düşünüyorum.

eşinizin sigortası olduğunu ya da geliri olduğunu ispatlarsanız (kirada olan ev, ortak olduğu iş vs) tedbir, yoksulluk, iştirak nafası talep edebilirsiniz. ayrıca manevi tazminat da isteyebilirsiniz.

eğer anlaşmalı da boşanacak olsanız, bir avukata gidin. sadece sizin gelmeniz söz konusu olmaz. eşiniz de çocuğu için yurtdışına gelebilir.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim eşim boşanma davasını açmak istemiyor ama boşanmak istiyor davayı benim açmamı istiyor bence onun bu işte bir çıkarı var diye düşünüyorum eğer davayı ben açarsam mağdur olan taraf o mu olacak? Davayı benim açmam bebeğimin velayetinin bana verilmesini olumsuz etkilermi? Evliliğimiz içerisinde alınmış bir arabamız var vede kendisi askeri personel maaşı gayet iyi fakat ben ondan maddi birşeyler istemiyorum sadece bebeğimi almayı vede bu pislikten kurtulmayı istiyorum siz bu konularda bilgilisiniz anlaşılan sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum yarımkalansezsizlik.

Velayeti alan kişi(anne) çocuğu babaya götürüp getirmek zorunda değil ki

Çocuk nerede yaşıyorsa diğer kişi gelip onu orada görür. Yaz tatili ise de alır tatile götürür. Gerçi 1 yaşında çocuğa da 1 ay boyunca yaz görüş günü vermezler diye düşünüyorum.
Cevabınız için çok teşekkür ederim bu durum gerçekten çok karışık kendisi gelemez sanırım avrupa vize verme konusunda çok sıkıntılı gelmekte istemez yıllık izni 30 gün zaten o çok sevdiği ailesinin yanına gider ancak evet dediğiniz gibi bebeğim çok küçük daha 1 yaşında benden ayrı kalamaz onun dilinden ben anlarım ancak eşim alsa bile kendisi annesine baktırır oda hasta ruhlu bir kişi bebeğime bakamaz öyle bir insana yavrumu nasıl emanet edeyim Allahım sen yardım et

Neden bi avukata danismiyorsunuz? Cocuk size verilir eger ciddi sizi suclayici bi konu olmadigi sürece, velayet anne babaya verilirse esinizin izni olmadan bisey yapamazsiniz yani yurtdisinda yasayamazsiniz, ama tek sizde olursa o zaman baska ama yinede babanin mahkeme karariyla görme haklari falan filan var... Yani birebir durumunuzu avukata anlatirsaniz daha dogru cevaplar alip adimlarinizi saglam atabilirsiniz...:KK14:

Neden bi avukata danismiyorsunuz? Cocuk size verilir eger ciddi sizi suclayici bi konu olmadigi sürece, velayet anne babaya verilirse esinizin izni olmadan bisey yapamazsiniz yani yurtdisinda yasayamazsiniz, ama tek sizde olursa o zaman baska ama yinede babanin mahkeme karariyla görme haklari falan filan var... Yani birebir durumunuzu avukata anlatirsaniz daha dogru cevaplar alip adimlarinizi saglam atabilirsiniz...:KK14:
İnanın avukata gitmeye cesaret edemiyorum ben o açacak davayı diye düşünürken kendisi hiç oralı bile değil bayağı çekişmeli sürecek bu süreç

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim eşim boşanma davasını açmak istemiyor ama boşanmak istiyor davayı benim açmamı istiyor bence onun bu işte bir çıkarı var diye düşünüyorum eğer davayı ben açarsam mağdur olan taraf o mu olacak? Davayı benim açmam bebeğimin velayetinin bana verilmesini olumsuz etkilermi? Evliliğimiz içerisinde alınmış bir arabamız var vede kendisi askeri personel maaşı gayet iyi fakat ben ondan maddi birşeyler istemiyorum sadece bebeğimi almayı vede bu pislikten kurtulmayı istiyorum siz bu konularda bilgilisiniz anlaşılan sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum yarımkalansezsizlik.
canım, davayı kimin açtığı fark etmez. davayı siz açıp, donuna kadar da alabilirsiniz haklıysanız. şahide ihtiyacınız olabilir. eşiniz de "eğer davayı o açarsa şahitlerin aklına girerim" falan diye düşünmüştür belki.
bebek davayı siz açsanız da o açsa da çook yüksek ihtimal sizde kalacak.
evlilik içinde alınmış her şey paylaşılır. ona hakim karar verir. maddi bir şey istemeseniz dâhi nafaka isteyin bence.
eğer avukat için maddi durumunuz müsait değilse, bulunduğunuz ilin barosuna gidip ücretsiz avukat talep etme hakkınız var. ama eğer durumunuz orta düzey ya da üzeri ise tavsiyem kendi avukatınızı kendiniz tutmanız

İnanın avukata gitmeye cesaret edemiyorum ben o açacak davayı diye düşünürken kendisi hiç oralı bile değil bayağı çekişmeli sürecek bu süreç
davayı senin ya da eşinin açması bir şeyi değiştirmez..elinde geçimsizliğe dair sağlam kanıtlar ve şahitler var mı?
iki yalancı şahitle gelir istediğin gibi sonuçlanmaz hiçibir şey..
hani davanıda açma bas git desem bu sefer aleyhinde olur her şey..bu sebeple git avukata danış..hatta ailenin imkanı varsa normal ücretinin iki katını teklif et tk şartının çocuğunla ülkene dönmek olduğunu bunu başarırsa ikinizinde memnun kalacağını dile getir..getir ki avukattan yana kazık yeme..

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim kimse yazmaz sanıyordum iyiki sizler gibi kadınlar varmış. Çocuğumu babasından ömür boyu koparmak istemiyorum eğer kendide isterse getiririm yazları ben internette okuduğum kadarıyla hafta sonları görebilir diyor ben herzaman git gel yapamamki türkiyeye :KK43: eşim zaten işi nedeniyle çocuğa bakacak durumda değil iki yıl arayla doğu batı görev yerleri değişiyor ancak yıllık izinlerinde olabilir gerçekten içimi çok rahatlattınız Allah sizlerden razı olsun
sanırım yaz tatılerınde cocuk yatılı turkıyeye gelır
bılemedım
hıc anlasma durumunuz yokmu pekı

bebegını asla senden alamazlar bosuna senı korkutmasına ızın verme....hem esın askerı personelmış nıye nafaka talep etmıyorsun???? bebegı tek basına yapmadın herhalde...bence davayı sen ac nafaka talep et mutlka
genelde yurt dısı yasyanlarda 1 ay görme hakkı verılır ama senın bbegın çok kuçuk oldugunda ayrılamaz henuz annesınden hakıme bunu belırtmen gerekır ona göre bır kaar verılır

yüz kızartıcı bir suç işleyip kayıtlara geçmediği ve sen kendin istemiyorum demediğin takdirde bu mümkün değil

X