biraz geç cevap verdim kusura bakmayın,gıda yemeye başladığı zamanlar bazı gıdaların arttırdığını fark edip yedirdiklerime dikkat ederek başladım ben,atopikte bez bölgesi yedikleriyle ilgili olarak da poposu ve genital bölgesi kıpkırmızı oluyordu,
dalin başta ben de kullandım eskiden iyiydi şimdi gerçekten hem çocuklar sorunlu doğuyor modern çağda hem de zamanla güvenilir şeyler değerini kaybediyor,aslında şampuandan olduğunu düşünmeyin,mustelaya geçiş yaptım hemen doktor tavsiyesi ile,gıda meselesinden önce mustela stelatopia jel şampuan ve mustelanın nemlendirici kremini aldım,banyo suyu dengeli olmalı sıcaktan daha soğuk,vücudunu kurutmadan nemlendirdim banyo sonrası,gün içinde de 4 kere nemlendirdim,özellikle yazın baş gösterdiği için her gün banyo yaptırdım,banyodan çıktığımız gibi kırmızılıklar daha çok alevleniyordu ama yapmayınca da bölge bölge kupkuru ve pütürlü oluyordu cildi banyo ya da nemlendirme sonrası büyük oranda sönüp neredeyse görünmüyorlardı,şuan kızım 21 aylık,bu geçtiğimiz yaz biraz daha hafif geçirdik,hem gıdalara dikkat ederek hem de banyo ve nemlendirici desteği ile hafif atlattık,yaza doğru tekrar belli olacak durumu,pamuklu giysiler ve özellikle terletmemek burada ki önemli noktalardan birisi,bez bölgesinde sorun varsa sizin de bezini çok doldurmamak ve alt değiştirme sonrası kullandığınız pişik kremini koruyu tabaka olarak kullanabilirsiniz,
sizin bebeğiniz kaç aylık şuan,gıda gözlemlemesi yaptınız mı,bir kaç doktorun görmesi daha iyi diye düşünüyorum,ben sakarya da yaşıyorum kocaeli umuttepeye kadar gittim,15 gün önce cildiyeye gittim söylediğim gibi o da atopiğin yazın değil kışın alevleneceğini söyledi kortizonlu krem verdi almadım,en başında atopik denildi çoğu kez,o kremleri çocuğumun vücuduna sokmaktansa özverili bakımı daha zararsız görüyorum,küçük çocuklar da bazen gıda alerji testleri doğru çıkmıyormuş 3-4 yaşından net çıkabilir demişti bir doktor,böyle idare ve dikkat edip biraz daha büyüdüğün de geçmemiş olursa o zaman tekrar ilgilenmeyi düşünüyorum bu durumla,allah yardımcınız olsun duygularınıza ortağım,biz anneler parmaklarına diken batsa kahroluyoruz .