Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Her dedigi cikan Nostradamus-more
Pro Üye
Biskuvi olur mu hic bu yastaki bebege, sut hele hic olmaz. Uzayda yasamiyorsaniz 4 aylik bebek ne yer diye doktorunu arayabilirsiniz. Herkes bir hos
akşam güneşi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Kızlar bebeğim 4 buçuk aylık anne sütü yetmiyor. Ablamın gazıyla bebe bisküvisi ve sütü kaynatıp veriyorum. Oğluna da öyle yaptı o. Bazılar inek sütü zararlı diyor bazıları veriyor sende ver bişey olmaz diyor. Normal mama da içmiyor. Sizde bu ayda ne verebilirim lütfen yardım edin. Az önce tarifleri baktım irmik süt ve su kaynattm onu verecem birazdan. Aklım çok karıştı lütfen bu durumda olup da kurtarıcı bi tarifi olan varsa söylesin. Bekliyorum şimdiden teşekkürler
Keçi sütü bulabilirseniz daha iyi bebek için. Anne sütüne en yakın olanı keçi sütü diyorlar. Sütünüz mü az geliyor bu arada. Ondan mı yetmiyor, bebek mi emmek istemiyor, orasını çok anlamadım. Ama bir sütannede bulabilirsin belki. Böylesi daha sağlıklı olur.
Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
bebe bisküvisi alerjik rinit yapıyor söyleyeyim.bebek sürekli grip nezle olunca bronsite bağlıyor. yada bronşit gibi hırlıyor.antibiyotikler düzeltmiyor hasta olunca.kardeşimi büyütürken yaşadık
Umut belki de gelecek sayfadadır. Kapatma kitabı.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Tüm söylenecekler söylenmiş. Ancak inek sütü alerjisinden haberinizin olmaması şaşırttı. İyi ki yazmışsınız buraya. Ben de üç farklı mama denedim. Sma da karar kıldık. Fiyatı biraz düşmüşse Humana da önerebilirim. Sağlıkla büyütün bebişi.
4 aylık küçük değil bence anne sütü varmış .Sütü varsa mamaya ne gerek var bence evden kendi yoğurdunu yap bebeğine tatdır küçük değil sıvı seyler olsun yoğurda meyve kat ,süte muz kat robotta çek ver katı şeyler için çok erken verme
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Peki bebelac nasıl. Önerir misiniz. Bu köyü yorumlara da bişey demeyecem çünkü haklısınız sanırım

(((
for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
O kadar küçük çocuğa şeker deposu o bisküvilerden yedirilmez, inek sütü hele hiç olmaz. Ben bile o pastörize sütleri içmiyorum yani. Zaten söylemiş herkes de bulabiliyorsanız organik keçi sütü içirin, anne sütüne en yakın süt o besin değeri anlamında.
Umut belki de gelecek sayfadadır. Kapatma kitabı.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Peki bebelac nasıl. Önerir misiniz. Bu köyü yorumlara da bişey demeyecem çünkü haklısınız sanırım

(((
Onda şeker oranı yüksek dediler. Kızım da hiç sevmedi. Gaz yaptı
Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
Keçi sütü bulabilirseniz daha iyi bebek için. Anne sütüne en yakın olanı keçi sütü diyorlar. Sütünüz mü az geliyor bu arada. Ondan mı yetmiyor, bebek mi emmek istemiyor, orasını çok anlamadım. Ama bir sütannede bulabilirsin belki. Böylesi daha sağlıklı olur.
Sütun her türlüsü yasak. Anne sütü yokluğunda formül süt ilk 6 ay.
kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
benim kizim da mama almadi erken ek gidaya basladim. sut biskuviyi birak. yogurt basla ama gunluk pastorize sut ile mayaladigin yogurdu ver. yavas yavas ama mesela bugun 3_ 4 tatli kasigi ver 3 gun sonra 5 yap gibi 1.5 hafta da yarim corba kasesi kadar olsun. bu ay sadece yogurt ver
. 5. ayda meyve sebze purelerine basla tuzsuz. geceleri de suyla irmik.ya da suyla pirinc unubyap ama son sans iyi kilo almazsa. ben 10. ayda dr tavsiyesi ile inek sutune basladim o da bebek sutleri var pinarin o sekilde. saglik olsun kuzuya
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
yahu çocuğun gelişimi iyiymiş işte daha ne maması derdindesiniz?
Anne sütü verince ağlıyordu durmadan. Herhalde yetmiyor açıyor diye bide onu deneyelim dedik ondan sonra çıt çıkmadı. Piyonları içtikten sonra doktor iyi dedi
Ben sma aptamıl hıpp smılac hero baby buyun mamaları denedım hıc bırını ıcmedı sonunda hıppın tahıllı mamalarını yedırenıldım
Mama da çok masum bir gıda değil. Herkes bu konuda çok rahat maalesef.
Sebze püresi , yoğurt mamadan çok daha iyi.
Ancak doktor kontrolü şart.

(((
hala önerirmisiniz diyorsun.
doktor gelişimi iyi demiş niye çocuğa mama vermekte ısrar ediyorsun anlamış değilim
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bebelac nasıl arkadaşlarrrr
Kayıtlı Üye
sakin keci sutu vermeyin cocuklara en buyuk yanlis. sakin ileri dercede demir eksikligi yapar. cok yanlis biliniyor. onunla mayalanmis yogurt belki ama sakin tek basina degil.
Anne sütü verince ağlıyordu durmadan. Herhalde yetmiyor açıyor diye bide onu deneyelim dedik ondan sonra çıt çıkmadı. Piyonları içtikten sonra doktor iyi dedi
o zaman ek gıdaya başla. yoğurt yap evde tattır yaz geldi meyve püresi tattır. muhallebi yap şekersiz tabiki..
Kayıtlı Üye
arkadasim drun gelisimi iyi demis sutun yetmedigini nerden cikardin?
❤
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
hala önerirmisiniz diyorsun.
doktor gelişimi iyi demiş niye çocuğa mama vermekte ısrar ediyorsun anlamış değilim
Arkadaşım dedim ya inek sütü içtikten sonra kilosu iyi olduu
Onuda ıcmedı benımkı sırf ınat:)