Bebek Beslenmesi Bebeğimin yiyecek derdi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
O kadar küçük çocuğa şeker deposu o bisküvilerden yedirilmez, inek sütü hele hiç olmaz. Ben bile o pastörize sütleri içmiyorum yani. Zaten söylemiş herkes de bulabiliyorsanız organik keçi sütü içirin, anne sütüne en yakın süt o besin değeri anlamında.
tekrar ediyorum cok yanlis. pazarlama icin yapilmis reklam kokan hareket bunlar. bebeklerde ileri dercede demir emilimi eksikligi yapar keci sutu vermeyin tavsiye etmeyin.

Ben burda yurtdışındayım doktor 4 aylıkken bebeğe yavaş yavaş sıvı şeyler tatdırın diyo 6 aylıkken çorba,büskivi mamayı tavsiye etmem.çürük meyvelerden mamamı olur doğal yap her şeyini mevsiminde meyve al karıştır yoğurda

Ben burda yurtdışındayım doktor 4 aylıkken bebeğe yavaş yavaş sıvı şeyler tatdırın diyo 6 aylıkken çorba,büskivi mamayı tavsiye etmem.çürük meyvelerden mamamı olur doğal yap her şeyini mevsiminde meyve al karıştır yoğurda

Dünya sağlık örgütü ilk 6 ay sadece anne sutu der. Yurt dışı içi fark etmez. Anne sütü tavsiye eden doktor bulun.

Bebelac nasıl arkadaşlarrrr
Arkadasim sütün varmış emzirmesene mama kolay birsey mi memeyi bırakınca gece ağlayacak kalkip mama yapana kadar..gelisimi iyiyse kilo aliyorsa neden çocuğu şişirmeye çalışıyosun...her kilolu bebek saglikli demek değil.

tekrar ediyorum cok yanlis. pazarlama icin yapilmis reklam kokan hareket bunlar. bebeklerde ileri dercede demir emilimi eksikligi yapar keci sutu vermeyin tavsiye etmeyin.

Bilmiyordum teşekkürler. :) O zaman keçi sütü de vermeyelim. Ne verilebilir peki o zaman organik mamalar falan olur mu?

cnm inek sutu falan verim deme 1 yas oncesi. ek gidaya 5 -6 aylikken geciosun onlar da sebze meyve puresi gibi. kaşık mamalari oluyo suyla yapılan. ama sut fikri yanlis 4 aylik bebege. devam sutu kullan ya da.

Dünya sağlık örgütü ilk 6 ay sadece anne sutu der. Yurt dışı içi fark etmez. Anne sütü tavsiye eden doktor bulun.
Zaten anne sütünden vaz geçen Yok.bebek aç olunca çok ağlar ek gıda şart anne sütü varsa mamaya ne gerek var doğal olan şeylerle bebeğine ek gıda vermesini öneririm

Buraya konu acabiliyorsunuz da her yerde basbas ilk 6 ay sadece anne sutu dendigini duyup gormuyor musunuz? Devlet ozel asm farketmez her yerde...
Anne sutu olmuyorsa muadili olmali. Bunun bebe biskuvisi olmayacagini anlamak da pek zor olmasa gerek.
Mama yemiyorsa bir doktora danismak veya googledan makale bulmak pek de zor degil. Yani en azindan buraya konu acmaktan kolay.
Meyve puresi keci sutu gibi alternatifler var. Mama da hangi markayi denediginize bagli. Benim oglum hipp disinda asla yemiyor. Tek tek alip hepsini denedik.

Arkadasim sütün varmış emzirmesene mama kolay birsey mi memeyi bırakınca gece ağlayacak kalkip mama yapana kadar..gelisimi iyiyse kilo aliyorsa neden çocuğu şişirmeye çalışıyosun...her kilolu bebek saglikli demek değil.
Ya ben anlatamıyorum galibaa... Süt yok 2 gün vermesen ancak belki bir öğünlük süt çıkar. İnek sütü içirdikleri sonra doktor kilosu iyi dedi. Anlatabildim miiii

Bilmiyordum teşekkürler. :) O zaman keçi sütü de vermeyelim. Ne verilebilir peki o zaman organik mamalar falan olur mu?
Valla sen burda çok laf yersin bence doktoruna sor ne öneriyorsa onu ver .Kafan karışmasın

Merhaba,

Gurmebebek.com sitesinde 4 aylıktan başlayarak ayına göre tarif önerileri var.

İnek sütü çok tartışmalı, genel kanı 1 yaş öncesi önerilmiyor. İlla vereceksen de sütle karıştırmalısın bire bir oranda.

Muhallebisini pirinç unu veya irmikle hazırlayabilir, içine armut veya elma suyu/rendesi ekleyebilirsin.

Ya ama siz annesiniz ben evli bile değilken bazı şeyleri biliyorum, siz nasıl araştırıp etmeden kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz? Gerçekten elinizin altında tonlarca imkan var. Buraya bunu açana kadar ablanızın tavsiyesinden sonra tutup bir googleda aramak zor mu geliyor? Ay pes ama şu dönemde de böyle şeyler görünce sinir oluyorum.

Zaten anne sütünden vaz geçen Yok.bebek aç olunca çok ağlar ek gıda şart anne sütü varsa mamaya ne gerek var doğal olan şeylerle bebeğine ek gıda vermesini öneririm

Zaten yokluk derken anne ölmüştür, kanserdik kemo görüyordur gibi sebepler. Anne sütü azsa sorun emzirme sorunu. Yoksa anne sutu azalmaz. Az bi gayretle artırılabilir. Bebekler sadece açlıktan ağlamaz.

Not:Bunu bebeğini 34 gün emzirememiş mama vermek zorunda kalmış bi anne yazıyor.

İyi bir doktora gidemiyorsaniz bile gidin sağlık ocağına hemşireye sorun. Önce sütün yetmediğine emin olun kilo takibiyle. Bu aylarda ancak yoğurt veya ekma rendesı falan yiyebilir ki o da tadımlık, doyumluk değil. O aya uygun mama var mı bilmiyorum ama mutlaka en azından hemsireyle görüşün lütfen.

Bebelac nasıl arkadaşlarrrr
Bu kafayla gidersen çocuğu kötü son bekliyor ! Bende zannettim ki gerçekten sütün yetmiyor.. çocuğun gelişimi iyi kilosu iyiyse bir zahmet aç o memikleri emzir çocuğu ... ! Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir !

Back
X