Bebek Beslenmesi Bebeğimin yiyecek derdi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
En iyisi sütanne bulmak. Biri sütünü sağıp syırsın sizin için. Mamalarada güven olmaz. Ticari ürünler.

Ya ben anlatamıyorum galibaa... Süt yok 2 gün vermesen ancak belki bir öğünlük süt çıkar. İnek sütü içirdikleri sonra doktor kilosu iyi dedi. Anlatabildim miiii

inek sütü içirdiğini de söyledin mi

bir de ne kadar süt içirdin ki küçücük bebeğe de hemen kilo aldı

arkadaşımın doktoru 4 aylıkken tarhana verin dedi

benimki asla dedi

aynı özel hastanede odaları yanyana idi

doktorların yaklaşımları da farkı bu konularda

ama süt olmaz diyor çoğunluğu

süt sade olmaz ama işlenmiş olur deniyor

yoğurt verin mesela sebze meyve püresi

yapay değil evde hazırlanmış şeyler verin

cicibebe vs zaten büyük çocuğa vermeyin kanserojen palm yağı konuları var

ilk 1 yıl inek sütü ve rafine şeker verilmez, siz ikisini kombine edip 4 aylıkken vermişsiniz...
bebe bisküvisi için internette çok güzel şekersiz tarifler var ben hala yapıyorum 5 yaşındaki kızıma.
onun dışında sütünüz yetmiyorsa formül mama verin, birini içmediyse diğer markaları deneyin, doktor önerisiyle 5. aydan sonra yavaş yavaş ek gıdalara da geçebilirsiniz (ama lütfen yine böyle şeylerle değil, meyve, sebze, çorba ve yoğurtla geçin bu kez)

Mama rahatlatir gibi gozukebilir cunku midesine oturmustur.ben de cok yesem mayisirim. Sutunuz sik sil emziriseniz artar. Mamaya gerek bile yok. Hele el gida icin cok erken. Bebegim 14 aylik ben daha muhallebi virt zirt vermedim vermem de. Bebe biskuvisi icin de ha cips vermissin ha onu. Yapmayin etmeyin deliriyorum bunlari okudukca. Vakti gelince 6 aydan sonra blw yi arastirin oyle ek gidaya baslayin

Zaten yokluk derken anne ölmüştür, kanserdik kemo görüyordur gibi sebepler. Anne sütü azsa sorun emzirme sorunu. Yoksa anne sutu azalmaz. Az bi gayretle artırılabilir. Bebekler sadece açlıktan ağlamaz.

Not:Bunu bebeğini 34 gün emzirememiş mama vermek zorunda kalmış bi anne yazıyor.
Sütün olsaydı mama vermezdin

İLK 6 AY ANNE SÜTÜ YOKLUGUNDA FORMÜL MAMA. (Süt anne bulabilirseniz süt anne)

Keçi sütü kansızlık yapar ilerideki dönemde. İnek sütünden iyidir çünkü laktoz hassasiyeti inek sütü kadar olmaz.
Ama Demir emilimini azaltır.

Meyve-sebze püreleri, yogurt, kefir, çorba 6 ay dolmadan verilmemeli, o da karışık değil, tek tek tadımlık. 3 gün sadece aynı sebze yada meyveyi vererek ki allerji durumunda neyden olduğunu anlayın diye.

Ek gıda sürecine her doktor farklı yaklaşabilir. Kimisi 4. Aydan sonra başlayın diyebilir. Artık bu ekol uygun bulunmuyor.
Yine de herkesin kendi çocuğu ve kendi güvendiği doktoru.
Ama her şeyi doktordan beklemeyin. Bebeklerden anneler sorumlu, araştırın öğrenin.

@Azram21
Sütünüz de emzirdikçe artar.
İki gün vermesem bir öğün ancak doyar mantığı yanlış ne kadar verirseniz o kadar süt olur. Bol bol emzirin.

Bebeginiz cok cok küçük. Doktorun önerdiği dışında birşey vermeyin diyenler cok haklı. Ama bebek agliyor, doymuyor, annelil psikolojisi, sutum yetmiyor diye üzülüyor, gelen giden aç bu çocuk diyor!
Eşim su an 33 yaşında ve tek yudum anne sütü icmemis, inek sutunu 3te 2 sulandirarak vermişler, ilk dogdugu günlerde bile inek sütü icmis. Şimdi koca adam.. Su an doktorlar 1 yasina kadar kesinlikle inek sütü önermiyor. Ama bir doktorun dediği de diğerini tutmuyor açıkçası. Insan ne yapacağını şaşırıyor.

Bu kafayla gidersen çocuğu kötü son bekliyor ! Bende zannettim ki gerçekten sütün yetmiyor.. çocuğun gelişimi iyi kilosu iyiyse bir zahmet aç o memikleri emzir çocuğu ... ! Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir !
İnsanca cevap ver. Sütün olmadığını 10lere yazdım. Zahmet edip okuyamıyorsan yorum da yapma bi zahmet

Patates ve havucu hasla Cem rondodan Yedir bebegine, hergün baska sebze kat ilave olarak Ama günlük pisir

ya bi de, bu devirde her yerde aile hekimleri emzirmeyi desteklerken, bebek beslenmesiyle ilgili bilgiler verirken,
tv de kamu spotları dönerken,
hala pirinç unuyla, inek sütüyle, bebe bisküvisiyle çocuk büyütenin hiçbir mazereti olamaz.
ablam vermiş, annem vermiş bunlar da bahane değil, evet eskiden bebekler çok yanlış beslenirmiş ama artık bilim hepimizin evinde, tıbbi bilgilere ulaşmak inanılmaz kolay, buna rağmen aynı yanlışları sürdürmek akıl işi değil.
ablanız inek sütüyle büyütmüş ya yine iyi, benim anneannem, tülbentin içine lokum (bildiğiniz lokum) sarar onu da bebeklerinin ağzına sokarmış, ağacın dibine bağlar tarlada çalışırmış,
kayınvalidem de bildiğimiz un, vita yağı, su ve şekeri kaynatıp yedirirmiş.
ölmemiş bu çocuklar büyümüşler. peki bunları yapar mısınız? yapmazsınız değil mi,
işte o bebe büskivilerinde de rafine şeker var hem de bol miktarda, ablanız yapmış bir hata bari siz yapmayın.

Bu bilgisizlıkle cocuk buyutup yetıstırmek...
Cesaretınize şaşkınım

Sadece yeterlı bılgı olgunluguna ulasmıs beden hamıle kalabılse keske....

sütün yetmediğini nerden çıkardın. çok emiyorsa normal .çok ac oldugunu hissediyorsan mama verirsin alıştırmadan oda.
sık emiyorsa da çok normal.emdikçe sütün çoğalır.
git ayva suyu iç ayvalı armutlu bi meyve suyu vardı dimesin bir zamanlar. inannılmaz sütümü artırmıştı.sarı meyveler diye geçiyordu

Burada kimse çocuk doktoru değil varsa da kendini açık eder zaten... Bilgisi olması doktor olduğu anlamına gelmiyor ... Her çocuk kendine ozeldir... Git doktoruna sor sütüm yetmiyor de, sana vereceği cevaba göre yol izlemiş olursun.. al sana insanca cevap oldu mu ? Ha bir de inek sütü hakkında bilgi al ... Bir çoğumuz inek sütü ile büyümüş olabiliriz ama sadece kilo işine yarar hiçbir şekilde bağışıklık sistemine katkısı yok kiloya da olduğunu düşünmüyorum aslinda,eğer olmuş olsaydı 4 kardeş anne sütü reddinden sonra bala gibi çocuklar olurduk... Kolay gelsin...

Sütünü arttımanın bir yönetimini bul.. süt ben 10 aylık oğluma bile vermiyorum. . 1 ay daha bekle sonra küçük bir parça muz yada elma ve günlük mayalayacağın 1 fincan yoğurt ile başla ek gıdaya.. Ayrıca muhakkak mama yer. Biberon istemiyorsa kaşık yada şırınga ile ver..

yaşın çok küçük ve maalesef çok bilgisizsin.. bebeğe üzüldüm. .

Bu bilgisizlıkle cocuk buyutup yetıstırmek...
Cesaretınize şaşkınım

Sadece yeterlı bılgı olgunluguna ulasmıs beden hamıle kalabılse keske....
Konu sahibi ikinciye hamile sen geç kaldın :)))

Back
X