Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüzündekiler (resimli)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

BirininCicegi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
314
485
103
Neden bu kadar kızarıklık var anlayamadım özellikle ağladığında dahada belirginleşiyor. 45 günlük doğduğunda sadece göz kapaklarında vardı. Geçer diye düşündüm geçmedi. Beyaz noktaların etrafında oluşuyor özellikle ve göz kapaklarında çok var nedeni ne olabilir nasıl geçer? 20190214_000416.webp

Eklentiler

• 20190214_000416.webp
    20190214_000416.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 341
Son düzenleme:
Merhaba. Yenidoğan lekeleri de olabilir alerjik bir reaksiyon da olabilir. Bebeğiniz huzurlu saglikli bir bebekse sorun olduğunu sanmıyorum. Kakası garipse, huysuzsa, uyumuyorsa alerji olabilir.

Bebeklerde görülebilen bir durum korkmayin, yinede doktor kontrolüne götürmenizde fayda var ayrica emziriyorsaniz yediklerinizede biraz dikkat edin...:KK69:

Merhaba. Yenidoğan lekeleri de olabilir alerjik bir reaksiyon da olabilir. Bebeğiniz huzurlu saglikli bir bebekse sorun olduğunu sanmıyorum. Kakası garipse, huysuzsa, uyumuyorsa alerji olabilir.
Kesinlikle çok gazlı son 4 gündür kakasını yapmakta güçlük çekiyor ve çok huysuz

Allah güle güle büyütmek nasip etsin.Bahtı güzel olsun insallah.
Benim oğlumda da vardı sonradan geçti.
Yinede doktora gosterin

Öncelikle maşallah..Canim bebeklik egzaması olabilir benim bebegimin yüzünde de var tam olarak böyle değil ama sana tavsiyem doktora göstermen en azından bir krem verir yavrum rahatlar.Kuzumm maşallah

İnşallah götürücem doktora en son gittiğim dr kaynamış ılımış suyla pamukla silmemi söyledi denedim ama işe yaramadı sonradan çokca kızardı. Dediğiniz gibi krem verir belki ve geçer inşallah gördükçe üzülüyorum.

Kesinlikle çok gazlı son 4 gündür kakasını yapmakta güçlük çekiyor ve çok huysuz
İlk 3 ay yenidoğanda gaz normal ama son dört gün özellikle huysuz olması bana sadece yenidoğan gazı olmadığını düşündürüyor.

Kakanın sarı, hardal renkte ve pütürlü olması gerekir. Kakanin yeşil, putursuz, kötü kokulu, köpüklü, mukuslu olması ve siyah, kahverengi ya da kırmızı renkte yapılar içermesi alerji belirtisi. Ayrıca çok hickirma, emerken cirpinma, karın guruldaması, sık sık memeyi bırakıp ağlama, geviş getirir gibi ağzında bir şeyler çevirip yutmasi, beslenme sonrası rahatsız edici yutkunma, sırt üstü yatmama, dik pozisyonda sakinleşme, konak, kulak arkası koltuk altı gibi kıvrımlarda pişik, makat çevresinde kizariklik ve özenli bakıma rağmen tekrarlayan pisik, ağız çevresi ve yanaklar başta olmak üzere ciltte kızarma, pullanma alerji belirtisi.

Alerjiden suphelniyorsaniz 2 hafta süreyle tüm süt ürünlerini kesip belirtileri takip edin. Belirtiler azalır fakat kaybolmazsa çoklu besin alerjisi vardir.

Neden bu kadar kızarıklık var anlayamadım özellikle ağladığında dahada belirginleşiyor. 45 günlük doğduğunda sadece göz kapaklarında vardı. Geçer diye düşündüm geçmedi. Beyaz noktaların etrafında oluşuyor özellikle ve göz kapaklarında çok var nedeni ne olabilir nasıl geçer?Eki Görüntüle 2235616
Konunun uzerinden biraz zaman gecmis umarım bebisin yuzu gecmistir. Benim bebegimde boyleydi drkendiliginden gecer dedi ve gectide endiselenmeyin kontrole gittiginizde sorarsiniz.

Back
X