Bebek Beslenmesi bebeğimin zekası için?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Konuyu okuyunca aklıma gelen bir anımı anlatayım, kuzenim hamileyken 'bebekler için beethoven' cdsi almıştım hediye olarak, verdiğimde tepkisi 'bunu ben de dinlemek zorunda mıyım?' olmuştu, o an ondan umudu kesmiştim :KK48:
Şimdilik elinizden geleni yapıyor gibisiniz, yaptığınız bir çok şeyi yazmışsınız zaten, ben sanırım ek olarak etrafınızdaki insanları da iyi seçin derim, bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafı gerçekten doğru. Ben eğitime önem veren ailelerin çevremde olmasını, çocuğumun onların çocuklarıyla büyümesini tercih ederim, çocukları için en iyisini arayışta oldukları için sizin de karşınıza farklı fikirler, fırsatlar çıkabilir. Biraz büyüyünce bir müzik aleti çalmayı öğrenmesini de tavsiye ediyorlar hem zeka gelişimi hem de sabır ve sorumluluk duygusu için, herşey zeka ile olmuyor, çalışan insan zeki insandan daha değerli benim için.
Ebeveynlerin kendi davranışlarıyla da örnek olması gerekiyor, günde 8-10 saat tv izleyen anne babaların ekrandan kafasını ayırmadan çocuğa 100 kere çalış demesi kadar saçma bir şey yok. Çocuklar söylenenlerden çok yapılanları örnek alarak, taklit ederek büyüyor, anne baba da eline bir kitap alacak ki, çocuk görsün.
Ceviz yiyerek bu işler olacak olsaydı, ceviz üretiminde dünya 4.süyüz, ama gelişmişlik seviyemiz 187 ülke içinde 92, 65 ülkede yapılan PİSA testine göre çocuklarımız okumada 41., fen konularında 45. sırada. Ne yedirip içirdiğimizden çok biz yetişkinler çocuklarımıza nasıl eğitim veriyoruz, nasıl örnek oluyoruz onlar önemli.
Bizde çocuğumuza zeki ama çalışmıyor denmesinden mutlu olan bi yapı var ama bunu da atlamamalı :KK48:

Back