Doğuma Hazırlık Bebeğimiz için orjinal fikirler...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lexi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
40
5
298
Merhabalar...
Ben 32 haftalık hamileyim. Artık hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor. İlk doğumum olacağından hazırlıklar konusunda heyecanlı ve hevesliyim. İstiyorum ki her şey çok güzel ve özel olsun Allah'ın izniyle.
İçimde bişey kalsın ya da sonradan gördüğümde "aaa keşke ben de düşünseymişim" dediğim fazla şey olsun istemiyorum.
Tabi ki eksiklikler aksaklıklar olabilir.
Her neyse sizlerle bu konu hakkında fikir alışverişi yaparız diye bu konuyu açmaya karar verdim.
Hepimiz hazırlık yapıyoruz ama benim öğrenmek istediğim orjinal fikirler... Mesela dün, bebek doğduktan sonra doğum günü, saati vs. yazılabilen battaniyeler olduğunu öğrendim.
Bir de baby memory denilen ayak izi çıkarılarak elde edilen panolar var.
Sizin de aklınızda bu tarz şeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim

orijinal bisey gördüm gecen cok sevdiğim bi ablam doğum yapmıştı, bebeğini görmeye gittik, kirkbir tane çörekotuna birer yasin okuyup bunlarin hepsini findik kadar kucuk acilip kapanabilen ince islemeli gümüş yuvarlak top gibi bi kolye ucuna doldurmuş kilidini kapatip bebegin yakasina ignelemis şimdilik, biraz büyüyunce de zincire takip boynuna asicakmis o kadar hosuma gitti ki.... ben de 22 haftalik hamileyim yazdim bunu bi kenara

Çok guzel fikirmiş gerçekten, çok ince düşünülmüş. Ben de yazdım kenara :)

canım ben bebek doğum odası için bir konsept belirledim ve ona uygun süsler yaptırıyorum.. yani herkesin doğum odası gibi olmayacak benim oğlumun odası tabi bu süsleri daha sonra kendi odasında da kullanabileceğim..

bir de benim için en önemli olan doğum fotoğrafçısı idi onu da buldum çok şükür.. doğumda ve sonrasında hatta 1 hafta sonra değişik kıyafetlerle ve bizimle unutulmaz anıları olcak yavrumun..

ben bunların yeterli olduğunu düşünüyorum zaten yeteri kadar masraflı ve geleceğe kalacak şeyler olacak..

Ne gibi süsler mesela?
Bir de nedense ben hiç fotoğrafçı olayını düşünmedim. Nasıl olsa çekilir diye düşündüm sanırım. Napsam acaba ya

Ne gibi süsler mesela?
Bir de nedense ben hiç fotoğrafçı olayını düşünmedim. Nasıl olsa çekilir diye düşündüm sanırım. Napsam acaba ya

kapı süsü, kapı süsüne uygun perde süsleri, yatağının kenarına süs, takı yastığı, bebek battaniyesi, lohusa şerbeti takımı..
tabi bunlar klasik tüllü müllü şeyler değil bir konsepti var ki orası kendime özel
bu konsepti ecerce blog die bi siteden buldum çok çeşit var sen de kendine ordan bulabilirsin..

ayrıca doğum fotoğrafçısı için de bulunduğun şehir için google.dan aratabilirsin ben öle yaptım.. doğuma da girsin istiyorum her anı yakalasın.. doğumdan 1 hafta sonra da gelecek doğum şişlikleri indikten sonra bebeğe konsept fotolar çekecek..

benim için bunlar yeterli derecede güzel anılar olacak zaten :)

ben de su ekteki gibi bir sey dusunuyorum. cok begeniorum bu tarz fotolari.

Eklentiler

• IMG_120488498096343.webp
    83,9 KB · Görüntüleme: 507
ben de su ekteki gibi bir sey dusunuyorum. cok begeniorum bu tarz fotolari.

o değilde kadın 6 ayda sıfırlamış göbeği inanamıyorum yaa.. benim 2 yılımı aldı o süreç

ne yapsak hergun bi fikir cikiyor . cogunu yapabilmeiz mumkun degil.
yabancilar bizden hareketli bunu kabul edelim. ayrica sut olsun diye abartip yiyen gormedim. lohusa diye gerinip yatanda yok :) biz biraz keyfimize duskunuz. vuctlarimiz tembellige aliskin

ziyaretine gelen misafirler için lavanta kesleri, ufak kolonyalar, üzerine ismi basılmış su şişeleri, lohusa şerbeti ikramı için plastik kadehler yine üzerine ismi basılmış, kapı süsü, ismi işlenmiş mendiller vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…