• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimle ilgili endişeleniyorum ....

Ben hiç abartılı bulmadım nedense.

Aslında biliyorum sebebini. Meslegimden dolayı :(
2 hamileliğimde de bu duyguyu nasıl yaşadıgımı imkanı yok anlatamam :(

Hatta dogum yapıp gözlerimle görene kadar,
onu geçtim ay ay gelişimlerini her hareketini gözlemleyerek takip ettim.

Benimki çok çok abartıydı belki ama bence herkesin bu konuda biraz düşünmesi gerek.

Yoksa aniden başına gelince insanlar çok afallıyorlar.
Velilerimden biliyorum çok zor bir kabullenme aşaması yaşanıyor. Hiç kolay degil. :(

O nedenle kesinlikle temkinli olmakta fayda var.

Aklıma gelmişken şunu da diyeyim. ben hamileyken ki doktorum süperdi dalında. O kadar rahat bir doktordu ki, hatta arkadaşımın kardeşi hamileyken doktoru down sendromlu almamız gerek demiş. Kız üzüntüden helak olmuştu. Arkadaşımda laf arası anlattı. bende benim doktorada bir görünsün dedim. Onlarda gitmişlerdi. Doktorum öyle bir kızmış ve doktorun yazdığı down sendromlu raporunu sinirle yırtmış. Sapasağlam çocuk demiş ve neredeyse çocuk 3 yaşında sapsağlam doğdu. Neyse doktoruma çok güveniyordum. Halen de güvenirim. Benim ilk hamileliğim olduğundan gün gün takip ederdim. O ikili test zamanı yapalım dememişti. ben yaptırmayayım mı demiştim. Oda ikili testi önermiyorum fazla benim için önemli olan üçlü test demişti. Ama ben yine de yaptırmıştır. İkili test yaptırdığımda değerlere bakıp herşey gayet normal demişti. Yani doktorumun demesine göre ikili testten çok daha detaylı olan üçlü test önemliymiş.

Back