Bebek Beslenmesi Bebeğimle tatile gitmek istiyorum yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende 6aylıkken gittim tatile süper keyifliydi diğer tatillerimden farkklı oldu tabi ama anne olarak tatil yapmakta güseldi yanına alacakların
ateş düşürücü
ateş ölçer- illk yardım malzemelri
bez ıslak mendil fazlaca olsun market aramakla uğraşmazsın
otellerde bebelerin yiyeceği şeyler var sorun olmuyo
kıyafet havlu bolca
bebek arabası ana kucağı vs çok işe yarıyo özelikle yürüyüş yaparken ve yemeklerde uyursada içinde uyuyo
yedekte biberon emzik ii oluyo
kenarlıklı şapka güneş kremi yüksek korumalı
otel yakınında eczane hastane market önemli en azından yerleri hakkında bilgi alın gerekince panik olmazsınız
bebeğin en sevdiği bir iki oyuncak araba oynar sıkılmaz
ayrıca yeni bir iki oyuncak sıkılınca ilgisi çeker
kullanımı kolay bi bakım çantası gerekli malzemelrin yanında olması açısından iyi oluyo sahilde bişi lazım olsa odaya gitmek zor oluyo
şimdilik aklıma bu kadar geldi canım

yolculuk sırasında sık sık mola vermek bebeği sıkmıyo hemde yoldan etkilenmiyor tabi bide oto koltuğu şart

Canım çok erken. Erkek çocuk zaten daha geç alışıyor. 11-12 ay da alışır alışmasına ama o söylemez sen tutarsın wc ye ancak yapar. Bu da gerçek bir wc eğitimi deildir.
Bir kere fiziksel olarak hazır olmaz bebek o aylarda. Bağırsak kontrolü nadir bebekde gelişmiştir.
Dil gelişimi de zayıf olduğundan erkendir.
Wc eğitmi için gerekli kurallar.
- dil gelişimi olacak en azından gel git tut getir konutlarını yerine getirecek
- öğlen uykularından bir hafta kuru kalkacak
- bezinden rahatsız olacak

Eğer erken alıştırırsan daha sonra alt ıslatma sorunlarıyla karşılaşabilme oranın çok yüksek. Hem bekle canım acelesi yok. Tatilinizi bi atlatın. Çok zor oluyor tatilde çünkü. Tam cicilerini giymiş, iskele de akşam yemeğini yerken wc ye gitmesi gerekiyor bebeğin. Birde tüm gün suda olunca 2 saatlik yemekte 87678462879346 kere gidiyorsun.

Benim kızım kendiliğinden alıştı. Tesadüfen bezlemedik birgün pişikten dolayı wc yi istedi. O gün bugün devam ediyor işte.

11-12 aylıkken yapabileceğin bikaç şey var. Mesela eşin wc ye girdiğinde oğlunuzu da alsın yanına. Görsün çocuk. Sifonu çekerken falan by by yapsın wc ye. Oğlunuzla konuşsun sende büyüdüğünde böyle yapacaksın vs vs anlatsın.

İrem&Özgecim gerçekten paylaşımların ve önerilerin çok güzel.aslında ben oğlumun büyük çişinin geldiğini anlayabiliyorum ama küçük çişi için gerçekten erken galiba çünkü çok sık yapıyor ve dediğin gibi çok küçük bu bilince sahip değil henüz.anladığım kadarıyla eğlenceli ve zorlu bir tatil olacağa benziyor daha da zorlamayayım de mi kaydirigubbakcemile3yardımların için teşekkür ederim hem kendi adıma hem de aynı konuda fikirlerinden yararlanan diğer anneler adına .opuyorumnanaktan

Sevgili arkadaşlar, benim bebeğim yok, dolayısıyla hiç bebekle tatil yapmadım ama Haziran ayında Ege'de çok tatil yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Haziran ayında Ege sahilleri çok rüzgarlı olur. Bundan dolayı bebeklerinizin üşüme ve dolayısıyla hasta olma ihtimali çok yüksek. Tatile illla Haziran ayında gidecekseniz Akdeniz sıcaklık bakımından daha uygun. Ya da Ege sahilleri için Temmuz ortasından sonrayı düşünün derim ben. Şİmdiden hepinize iyi tatiller:)[/QUOTE

canım ya korktum şimdi.Ben de bebek için Akdeniz güneş yönünden zararlı olmasın diye Ege yi ve haziran başını düşünmüştüm çünkü iki yıl önce Alanya ya gitmiştim yine haziran başıydı ama güneş çok etkilemişti beni.bi daha düşüneyim bari çok sağol böyle bir ayrıntıyı paylaştığın iyi oldu.

ömrüm66 oyuncak fikri süper benim bebişim oyuncaklarla vakit geçirmeyi çok seviyo ama hemen de sıkılıyo bunuda ekledim listeme.yolculuğu uçak ile yapmayı planlıyorum şu an izinde olduğum için Tokattayım.burda havalimanı kapalı Sivastanda aktarmalı gideceğiz.umarım bebeğim sıkılıp rahatsız olmaz uçaklada ilk seyahatimiz bakalım hayırlısı olsun.

İrem&Özgecim gerçekten paylaşımların ve önerilerin çok güzel.aslında ben oğlumun büyük çişinin geldiğini anlayabiliyorum ama küçük çişi için gerçekten erken galiba çünkü çok sık yapıyor ve dediğin gibi çok küçük bu bilince sahip değil henüz.anladığım kadarıyla eğlenceli ve zorlu bir tatil olacağa benziyor daha da zorlamayayım de mi kaydirigubbakcemile3yardımların için teşekkür ederim hem kendi adıma hem de aynı konuda fikirlerinden yararlanan diğer anneler adına .opuyorumnanaktan

Canım zaten dediğin aylarda onun için daha önemli işler var. Örneğin emeklemek yada yürümek. Bunlara yoğunlaşıyor bebek. Wc angarya olur onun için yani.
Her zaman yardıma hazırım hayatım. Zamanında bende senin gibi endişeliydim hep.
Ben antalyaya gitmiştim bu arada sıcak öyle çok kötü değildi. Koruduğun sürece bişiy olmaz.

Dediğiniz gibi bebeğimi Sıcaktan koruyabilirim ama sudan çıkınca rüzgar olması fikri korkuttu beni.Ben de bu nedenle önerilerinizden sonra tatil için antalya ya gitmeye karar verdim.Teşekkürler hepinizehihoyyyt

biz geçen sene haziran başında antalyadan bodruma tatile gitmiştik kızım 4 aylıktı antalyadan sonra bodrum soğuk gelmişti denize havuza girememiştik aralıktada antalyanın belek ilçesindeydik çok güzeldi memleketim diye demiyorum ama burda daha çok rahat edersiniz zemuszemus inşallah güzel geçer tatiliniz..

biz geçen sene haziran başında antalyadan bodruma tatile gitmiştik kızım 4 aylıktı antalyadan sonra bodrum soğuk gelmişti denize havuza girememiştik aralıktada antalyanın belek ilçesindeydik çok güzeldi memleketim diye demiyorum ama burda daha çok rahat edersiniz zemuszemus inşallah güzel geçer tatiliniz..

teşekkür ederim canım .Memleketinle de övünebilirsin ayrıca gerçekten çok güzel bir şehir.Şanslısın her yönüyle yaşamaya değer kimbilir belki de temelli yerleşiriz Antalya ya. kaydirigubbakcemile5

bu konu acildigi gercekden iyi olmus,tesekkerler.bizde insallah 6 inci ayin basinda gitmeyi dusunuyoruz,yalovaya acaba o ayda oralar nasil olur bilmiyorum ilk tatilimizi yapacaz oglumla,suan 10 aylik 13 aylik olur ozamana kadar,birde sizlere bir sorum olucak ben almanyada yasiyorum ve oglum mamalardan yanlizca hipp organik olani iciyor diger mamalari kabul etmiyor acaba turkiyede de varmi bu marka mama,yoksa burdan mi getirmeliyim?birde otellerde bebek yatagi mama sandelyesi vs.bulunurmu acaba?

bu konu acildigi gercekden iyi olmus,tesekkerler.bizde insallah 6 inci ayin basinda gitmeyi dusunuyoruz,yalovaya acaba o ayda oralar nasil olur bilmiyorum ilk tatilimizi yapacaz oglumla,suan 10 aylik 13 aylik olur ozamana kadar,birde sizlere bir sorum olucak ben almanyada yasiyorum ve oglum mamalardan yanlizca hipp organik olani iciyor diger mamalari kabul etmiyor acaba turkiyede de varmi bu marka mama,yoksa burdan mi getirmeliyim?birde otellerde bebek yatagi mama sandelyesi vs.bulunurmu acaba?

canım ben emzirdiğim için mama konusunda pek bir bilgim yok ama sen yanında getirsen daha iyi olur sanki.oteller için merak ettiklerini rezervasyondan önce iyice araştır.Ayrıca arkadaşların mesajlarında anlattıkları benim çok işime yaradı.Şimdi tek bişey kaldı o da geçmesi gereken zaman.Babamız gelsinturkbayragi doğru tatile çok eğleneceğiz inşallahzemuszemus
size de iyi tatiller dilerim.

selam canım bende izmitteyim yolova çok yakın bize 6ayın başında daha çok sıcak olmuyo temmuz gibiiyi olyo buaralar ve hip var canım burda meraketme bütün marketlerde var

marketlerde var hipp organik mama.park yatak veriyorlar otelde mama sandalyeside her yerde var zaten ama içiniz rahat etmezse yatak için örtü götürün yanınızda bebek sonuçta.ya arkadaşlar bişey söylicem sakın havuza sokmayın bız 3 aylıkken bide 9 aylıkken soktuk kapmadığı hastalık kalmadı pislik yuvası havuzlar..çok pişmanın eğer geriye dönme şansım olsa tatile bile götürmem kızımın düzeni altüst oldu gelişemedi bile hastalıklardan

acaba diyorum küçük bir şişme havuz alsak içinide deniz suyuyla doldursak sahilde bebeğimle oynasak nasıl olur arkadaşlar.sanki en sağlıklısı bu yöntem gibi bakalım .gamyoncuiremsu

Çok güzel bir baslık olmus.En cok hayalini kurduğum seydi benim bebeğimle birlikte tatile gitmek.
Hersene bir haftalığına Antalyaya tatile gidiyoruz.Bu defa ilk defa kızımızla birlikte gidicez.Eylül için rezervasyon yaptırdık.Bakalım nasıl olacak.ınsallah o dönemde kızım hasta filan olmazda güzel bir tatil yasarız.7.5 aylık olacak kızım eylülde.Ama yinede havuza değil sadece denize sokmayı düşünüyorum.

evet arkadaşlar yanlış duymadınız başta tereddütlerim vardı ama baba çok rahat olunca bende saldım :D oğlum 5 kilo 100 gram ve sağlıkı maşallah.inşalah bi sıkıntı yaşamayacağımızı düşşünüyorun çanakkale asos da crpdm bungalow diye biyer bulmuş benimki yeşil hastası.bkalım deniz sokup çıkarcam bikere diyo artık hiçbişeye hayır demiyorum aile hekimi kendisi bişe olursa o uğraşcak yawrumla ama içim de sıkılıyo hafiften...bakalmı hafta sonu paylaşcam tosbiklerimle maceramı hee bide köpeğimiz var tabi o da geliyo :D:D

Back
X