Bebeğin bakımı hk karmaşa hk.

seymakargin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2016
13
0
1
36
Herkese merhaba,Aslında uzun zamandır takipteyim forumu ama üye olmak şimdi nasipmiş.
benim büyükçe bir sorunum var siz benim yerimde olsanız ne yapardınız bunu merak ettim.
Fikirleriniz bana çok faydalı olur umarım.

şimdi sorunum şu:
Ben 8 aylık hamileyim ve bu kısımda bebek doğar doğmaz (3.aydan sonra) iş bulup çalışmam gerekiyor.
bebeğe bakabilecek olan benim annem.Ama şöyle bir durum var ki annem 5 yıldır aktif çocuk baktığı bir aile var ve onların 2 çocukları var.şuan 1 tanesi ana okulunda 1 tanesi de 2,5 yaşında.

bu aileye tabi ki para karşılığında bakıyor annem.ama bakıcıdan çok akraba gibiler.çocuklar anneanne diye hitap ediyor aynı şekilde babama da dede diyorlar. çocuklarda kendi anne babalarından çok benim anne babama yakınlar.

neyse konuya gireyim aile bu ay sonu maddi sıkıntısı olduğundan işe son vermek istedi bizimde talebimiz bu yöndeydi malum bebeğim doğunca annem baksın ve bir tek bebekle ilgilensin istiyorum.

şimdi aile biraz uyanıklık peşinde ve bize anaokulundaki çocuk okuldan çıkınca sizde 1-2 saat kalsa baksanız olur mu demeye başladı.biz bunu kabul etmek istemiyoruz.eşimde bende sadece en azından 1 yaşına kadar sadece kızımla ilgilenilmesi ve yanına zarar verme ihtimali bilemediğimizden çocuk almama düşüncesindeyiz.ama aileyi de kırmak istemiyoruz.annemde babamda bu konuda ne olacak çocuk onlar diyor ve kabul etmeye bize de zorla kabul ettirmek istiyorlar.

şimdi sorum şu siz olsanız ne yaparsınız?(hem aileme karşı hemde çocukların ailesine ne demeliyiz?)

peki bu 1-2 saat karşılığı para vereceklermi? annenlerin paraya ihtyacı varmı ?
bnmde durumum biraz benziyo 2 saatte olsa mutlaka gel dediler annemde bakıcı. anneminde paraya ihtiyacı var 4-6 arası gidiyor bende 5 de cıkıdum süt iznim varken. 1 saat babam bakıyodu.
yani paraya ihtiyacları varsa baksınlar engel olma kaç yasında cocuk. olmadı sende sut ıznını aksam kullanırsın erken gelır alırsın fazla kalmamıs olur cocukla

muhtemel dertleri para vermemek çünkü şuan bile sarkıtıyorlar . bakılsın dedikleri çocuk 5 yaşında diğer 2 yaşındakinden hiç bahseden bile yok.benim derdim annemin bakıyor olması değil o çocuklar anne babamı çok aşırı kıskanıyorlar ve çocuk sonuçta oynamak istese yada bilmeden zarar verirse diye korkum var bebeğe. ayrıca hastalıklarda cabası .

komşumun 7 yaşında herşeyi bilen akıllı çocuğu annesi mutfağa süt hazırlamaya gittiğinde
ağzı burnu kapanacak şekilde elini kapatmış (bebek 4 aylık)
annesi acıkmıştır diye sakince hızlıca almış niye böyle birşey yaptın diye
çocuk "sürekli mızmızlanıyor ağlıyor tıp oynayalım hem sende üzülmezsin o ağlamayınca" demiş

yani demek istediğim kıskanç olmayan akıllı bir bıdık bile olsa çocuk bebeğe zarar verebilir

zaten benim en büyük korkum bu kendi kardeşi olsa bile oynamak ister çekiştirir yada çocuk sonuçta kıskanır ne kadar her an göz önünde tutulabilir ki ama annem ve babama sorsak çocuk onlar ne yapacaklar deyip geçiyorlar iyi niyetten.

ben çok sakınma peşinde değilim ama en azından 1 yaşına kadar kendi dillenip eli ayağı tam tutana kadar istemiyorum haksız mıyım sizce?

En güzeli anne babanızı karşınıza alıp "anne, bebeğime en azından 1 yaşına gelene dek tek bakmanı istiyorum, eğer sen de bu niyette ise sorun yok, eğer böyle düşünmüyorsan, bana şimdiden söyle ki ben de başka bir bakıcı bulayım" demek.

Baba işini kendi annesinin sayesinde hallettik. o ikna oldu zararlarına.
annem ilerde görüştük konuyu anlattık. bu arada bakım yapma durumunu isteyip istemediğini de sorduk

şuan için durumu karşı aileye de söyledik mi konu kapanacak gibi.Bakalım Allah hayırlısını versin herkes için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…