Bebek Beslenmesi Bebeğin biberonunu ve göğüs pompanızı nasıl temizliyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Biberonu ve pompanızı bulaşık deterjanı ile mi yıkıyorsunuz yoksa hiç deterjanlamadan sadece kaynatıyormusunuz.
Benim bildiğim deterjan kullanılmamalı diye ama sadece kaynatıca temiz olmuyor (yağı elimde hissedebiliyorum), deterjan kullanınca deterjan kalacak diye korkuyorum.
Siz nasıl yıkıyorsunuz.. Her defasında kaynatmaya gerek var mı acaba?

Valla ben sterizatör kullanıyorum. Organik bebek bulaşık deterjanı ile ilk kirini alıyorum bunu doğal sabunlada yapabilirsin sonra sterilizasyon makinama atıyorum 10 dk içinde herşey hazır kaşığından suluklarına göğüs pompama kadar

Ben de sadece bebekler için üretilmiş hem sebze meyvesini hem de biberonlarını temizleyen bir temizleyici kullanıyorum. Normalde başka markalarınkini gördüm, çok pahalıydı ama benim bulduğum marka oldukça ucuz. Önce onunla biberonları, emziklerini ve diğer bütün yemek kaplarını sıcak suda biraz bekletiyorum ve yıkıyorum, daha sonra sterilizatörde steril ediyorum...

Organik bebek bulaşık deterjanımı varmış.. ılk efa duydum, marketlerde migrosta falan satılıyormu acaba ismi ne sizin kullandığınız ürünün.

Ben de sadece bebekler için üretilmiş hem sebze meyvesini hem de biberonlarını temizleyen bir temizleyici kullanıyorum. ..

Sizinkullandığınız şey şu hani sebze ve meyveleri temizleyen sıvımı, onu biberon vs temizliğindedemi kullanabiliyoruz, hiç deterjan kullanmadan..
Markası ne sizin bulduğunuz ürünün.

Sizinkullandığınız şey şu hani sebze ve meyveleri temizleyen sıvımı, onu biberon vs temizliğindedemi kullanabiliyoruz, hiç deterjan kullanmadan..
Markası ne sizin bulduğunuz ürünün.

Benim kullandığım Farlin Baby Feeding Bottle Wash, bunu kullandığım için hiç deterjan kullanmıyorum, zaten deterjan gibi köpürüyor, tamamen de bitkisel olarak üretilmiş bir ürün. Bu markanın ayrıca çamaşır deterjanı da var ama onu hiç kullanmadım.

ben makineye atıyordum ama bizim sular paslı olduğu için renkleri sarardı. şimdi elimde bulaşık deterjanıyla yıkıyorum sonra sterilizatöre koyuyorum.

ben hep kaynattım ..önce bulaşık detarjanı ile sıcak su ile yıkayıp durulayıp sonrada
hiç üşenmeden her gece kaynattım..

önceleri sıcak su ve sabunla iyice yıkayıp fırçalardım( anne sütü döneminde) sonra durular sterilizatöre koyardım. şimdilerde organik bulaşık deterjanıyla yıkayp sterilizatöe koyuyorum.

ben bulaşık deterjanıyla yıkayıp,her kullanımdan önce kaynatıyorum.pırıl pırıl oluyo,gayet temiz oluyo bence..

ben arzum marka sterilizatör almıştım hiç memnun kalmadım. sterilizasyon yaklaşık 30 dk sürüyor, ayrıca biberon ıslak çıkıyor. siz hangi markaları kullanıyorsunuz? artıları eksileri neler? hangisinden memnun kaldınız?

ben arzum marka sterilizatör almıştım hiç memnun kalmadım. sterilizasyon yaklaşık 30 dk sürüyor, ayrıca biberon ıslak çıkıyor. siz hangi markaları kullanıyorsunuz? artıları eksileri neler? hangisinden memnun kaldınız?

avent ıq kullanıyorum. memnunum . kuru çıkaran yoktur sanırım.kısa süreli ve biberonlarda avent olduğundan yerleştirme sorunu olmuyor.

Ben de avent mikrodalga sterilizatörü kullanıyorum, çok memnunum. 2 dakikada steril ediyor, 5 dakikada soğumasını bekliyorum, ondan sonra kullanıma hazır oluyor. Kapağını açmazsam da 24 saat steril tutma özelliği var. Bulaşık makinesinde yıkanabiliyor, bir seferde de 6 tane biberon steril edebiliyor. Bunun dışında kullandığım zaman göğüs pompamı, şimdi de yemek kapları ve kaşıklarını da steril edebiliyorum. Mikrodalga fırını olanlar için ideal, tezgah üzerinde yer kaplamıyor, ben genelde mikrodalganın içinde tutuyorum, göz önünde de olmuyor.

Mayalıhamur'a katılıyorum, benimkinde de biberonlar kuru olarak çıkmıyor, bütün sterilizatörler buhar yoluyla steril ettiğinden hiçbirinin kuru çıkaracağını sanmıyorum...

canım kaynatıyordum bulaşıkmakinasında da yıkadım çünkü elde yıkamadan kesinlikle temizliğe inanmıyorum ama makinada su sıcaklığı oldukça fazla oluyor ama kaynatırdım her kullanmadan sonrada kaynar su koyardım içine....

Çok küçükken ya kaynatıyordum, ya da önce sıcak su ile çalkalayıp daha sonra kaynamış suyun içinde en az 10 dakika bekletirdim.. Ama şimdi önce detarjanın köpüğüyle yıkayıp, kaynamış suda bekletiyorum
Belli bir süre sonra mikroplara da alışması gerekiyor aslında

ben beyaz sabunla yıkıyorum. sık sıkda sıcak suda 5dk. falan bekletiyorum. her kullanımdan sonra değilde günde bir kere falan..bu organik bebek deterjanı nerde satılır yaa yazan olmamış ilk defa duyuyorum...

Back
X