kızlar benimde 20.haftada ank da ki kendi doktorum farketti ayrıntılıda. kızımın sol normaldi,sağı da 6 mm ölçtü yani biraz büyüklük varmış.
yaşadığımız yerdeki devlet hastanesine gittim 2 hafta sonra. yine 6 mm ydi hahh ilerleme durmuş olmalı ama 2 hafta sonra yine gel bakalım 10 u geçmedikçe endişelencek bişey yok, geçeceğini de sanmıyorum bebeğin gelişimi iyi dedi.
nolur nolmaz diye 2 hafta sonra gittim sağ 10.5, sol 8.2 mm olmuş. panik oldu doktor ve ank da ki kendi doktoruma bi an önce gitmem gerektiğini söyledi.
biz hemen kendi doktorumuza gittik fatih hast ne. ultrasonda bakıldı ve böbrek ölçümü 2 türlü oluyomuş, devlet hast. ndeki doktor yanlış ölçüm yapmış. evet bi büyüme var ama sağ 8mm, sol 6 mm dedi ultrason doktorumuz. en azından 10 mm yi geçmedik diye sevindim.
ama yine de işimi şansa bırakmamak için ank da aydan biri den de randevu aldım. o da baktı aynı ölçümü yaptı. zamanla geçebileceğini ve takip edilmesi gerektiğini söyledi. kimine anne karnında müdahale edildiğini ki şu anda bebek için o kadar büyük bir risk olmadığını, kiminin doğuma yakın,kiminin doğumdan sonra geçtiğini söyledi. benimde içim ferahladı biraz olsun.2 haftaya bir ölçüm yaptırıyorum. bu ctesi ölçümümüz var bakalım son durum ne olcak.
Allah herkesin bebeğine şifa versin bi de siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun