bebeğin böbreğinde biraz büyüme

cagla2012

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
466
16
118
İstanbul
Kızlar dün ayrıntılı ultrasonum vardı.Herşey Maşallah iyi fakat bebeğin böbreğinde biraz büyüme var fakat önemli değil takip edilicek genelde geçer dedi doktor.Kendi doktorumda önemli birşey değil dedi..Böyle olupta sonraki aylarda düzelen varmı

benm bebeğimede aynı şeyi söledilerde ben pek üstünde durmadım yaa dr önemli bişi değil dedi belki çişi bile gelmiş olabilir o yüzden birazcık daha büyük görünüyo dedi

kendi dr umda önemli değil bu dedi

sen içini rahat tut bence

benm bebeğimede aynı şeyi söledilerde ben pek üstünde durmadım yaa dr önemli bişi değil dedi belki çişi bile gelmiş olabilir o yüzden birazcık daha büyük görünüyo dedi

kendi dr umda önemli değil bu dedi

sen içini rahat tut bence

aynı şeyı bana ve kardeşime de söylemişlerdi özellıkle erkek çocuklarında olabılen bir durummuş önermlı birşey değil demişti ama biz çok kafayı takmıştık şimdi geçti o yuzden bazı sorunlara çok takılmamak gerek

Düzelir inşAllah. Ayrıntılı ultrason nasıl oluyor? Normal ultrasondan mı detaylı bakıyorlar, alttan muayene mi yapıyorlar? Ben biraz fransız kaldım da :)

benim kendi doktorumda görmüştü rutin kontrollerde sööylemişti.Ayrınyılı olarakta Atıl Yüksele gittim.550 TL idi

kızlar benimde 20.haftada ank da ki kendi doktorum farketti ayrıntılıda. kızımın sol normaldi,sağı da 6 mm ölçtü yani biraz büyüklük varmış.
yaşadığımız yerdeki devlet hastanesine gittim 2 hafta sonra. yine 6 mm ydi hahh ilerleme durmuş olmalı ama 2 hafta sonra yine gel bakalım 10 u geçmedikçe endişelencek bişey yok, geçeceğini de sanmıyorum bebeğin gelişimi iyi dedi.
nolur nolmaz diye 2 hafta sonra gittim sağ 10.5, sol 8.2 mm olmuş. panik oldu doktor ve ank da ki kendi doktoruma bi an önce gitmem gerektiğini söyledi.
biz hemen kendi doktorumuza gittik fatih hast ne. ultrasonda bakıldı ve böbrek ölçümü 2 türlü oluyomuş, devlet hast. ndeki doktor yanlış ölçüm yapmış. evet bi büyüme var ama sağ 8mm, sol 6 mm dedi ultrason doktorumuz. en azından 10 mm yi geçmedik diye sevindim.
ama yine de işimi şansa bırakmamak için ank da aydan biri den de randevu aldım. o da baktı aynı ölçümü yaptı. zamanla geçebileceğini ve takip edilmesi gerektiğini söyledi. kimine anne karnında müdahale edildiğini ki şu anda bebek için o kadar büyük bir risk olmadığını, kiminin doğuma yakın,kiminin doğumdan sonra geçtiğini söyledi. benimde içim ferahladı biraz olsun.2 haftaya bir ölçüm yaptırıyorum. bu ctesi ölçümümüz var bakalım son durum ne olcak.
Allah herkesin bebeğine şifa versin bi de siz rahat olun ki bebeğiniz de rahat olsun

bebeğinin böbreklerinde ne kadarlık bir büyüme var bilmiyorum ama benım bebegımın sag 4mm sol 6 mm aşagı yukarı 4 aydır bu durumda.bugun yarın dogum yapacagım doktorum sadece takip edilecek dedi.10 mm üstü risk oluşturuyormuş.umarım ileriki zamanlarda sabit kalır büyüme olmaz seninkisinde...

benim bebeğimde de bir böbrekte genişleme saptandı.. 1 aylık oğlum kusma şikayetiyle dr a baş vurduk ozman ortaya cıktı dr umuz direk detaylı ultrasonda cıkmadı mı bilmiyormuydunuz dedi bizde hayır hersey normal dendi bize dedik.. sizlerdede böyle doğumdan sonra ortaya cıkan var mı? topiğe genel anlamda baktım hamileyken belli olmuş hep..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…