mrb kızlar dün gittiğim doktor kontrolünde bebeğin çapraz durduğunu söyledi doktor.kafası aşağıda ama sağa doğru çapraz duruyormuş,canım sıkıldı 34.haftadayım.gidişat nolur acaba.en son ne zamana kadar son şeklini alıyor acaba. 3 hafta öncesinde kafası tamamen aşağıdaydı.
Cnm şu dönemde bebekler çok hareketli yani benim 32. haftadan sonra inanılmaz hareketler yapıyordu ben bile şaşırıyordum yeri de müsait olunca kıpır kıpırlar...O yüzden telaş yapma bence çünkü son ana kadar bebişler dönüp doğum pozisyonu alıyorlar...Yani daha 38.haftaya kadar zamanın var sıkıntı yapma
Bu nedenle sezeryan olmak zorunda kalmış biri olarak deneyimimi paylaşmak istedim.Bu arada 3 ay önce doğum yaptım.
doktorum ilk gebeliklerde 30. haftya kadar bebeğin dönmesi gerekir demişti ama 30. hafta bnm bebeğim hala doğum pozisyonunda değildi.34. haftada doktorum her geçen gun ihtimal azalıyor ama dönmez diye bişi de yok dedi.Ve ben 38+1'de bebeim hala dönmeyince sezeryan olmak zorunda kaldım.Doktorum istersen bekleriz bıraz daha dedi ama bn doum kendiliğnden başlar da bebek dönmediinden bi sıkıntı doğar diye korktum..
İnşallah döner bebekleriniz...zaten sadece %5'i doğum pozisyonu almazmış bebeklerin
bir de çok hareketliyim ben sürekli yürüyorum ve egzersizler yapıyorum.bu durumu olumsuz mu etkiliyor acaba.bu arada bebek de çok hareketli.ama hareketler hep aynı yerden hissediyorum
bi de doktorlar bu çapraz duruşu elleriyle karından düzeltemiyorlar mı.