soldan yumurtlayınca kız,sağdan yumurtlayınca erkek olurmuş.benim ikisi de farketmez tabiki Allah hayırlısını versin.ama merak işte,çünkü ben soldan yumurtlamıştım ve o ay hamile kaldım.eşim çok erkek istiyo,bu inanışta ihtimal yüksekse şimdiden alıştırayım 9 ay sonraya anca alışır:)
Tabiki doğru değil.Çünkü siz hangi taraftan yumurtlarsanız yumurtlayın kadında var olan cinsiyet kromozomu normal şartlar altında XXtir.Cinsiyeti babadan gelen kromozom belirler.Babanın cinsiyet kromozomu da XYdir.Sizden XX geliyor babadan XY geliyor.Ve bunlar çaprazlanıyor. 4 sonuç ortaya çıkıyor şu şekilde: XX XY XX XY 2 tane XX 2 tane XY var.Bu da %50 olasılık demek.Yani çocuk ya erkek olur ya kız. Erkek olması: XY Kız olması:XX
Sağdan veya soldan yumurtlamananın bi etkisi yok yani.eşinizden gelecek olan cinsiyet kromozomuna bağlı :)
canım yumurtlama olmadan gebelik olmuyo.bayanlar her ay ya sağ yumurtalığından ya da sol yumurtalığından yumurta üretirler ve yumurta çatlar,o zaman aralığında spermle karşılaşıp döllenirse gebelik oluşur.ben yumurta takibi yaptırdım o yüzden yumurtamın kendiliğinden büyüyüp çatladığını sol taraftan ultrasonla bizzat gördüm.ama yine söylüyorum,Allahımdan gelen herşeye razıyım ve hayırlı ve sağlıklı bi evladım olsun yeter.
canım yumurtlama olmadan gebelik olmuyo.bayanlar her ay ya sağ yumurtalığından ya da sol yumurtalığından yumurta üretirler ve yumurta çatlar,o zaman aralığında spermle karşılaşıp döllenirse gebelik oluşur.ben yumurta takibi yaptırdım o yüzden yumurtamın kendiliğinden büyüyüp çatladığını sol taraftan ultrasonla bizzat gördüm.ama yine söylüyorum,Allahımdan gelen herşeye razıyım ve hayırlı ve sağlıklı bi evladım olsun yeter.
tatlım döllenme aşamasını azçok biliyorum ama sağ sol konusunu hiç bilmiyodum.Teşekkür ederim açıklaman için.Rabbim senn ve eşinin gönlünüze göre hayırlı ve sağlıklı bir kuzu nasip etsin inş:):)
tatlım döllenme aşamasını azçok biliyorum ama sağ sol konusunu hiç bilmiyodum.Teşekkür ederim açıklaman için.Rabbim senn ve eşinin gönlünüze göre hayırlı ve sağlıklı bir kuzu nasip etsin inş:):)
merhaba arkadaşlar forma yeni katıldım için aslında biraz yabancıyımda denebilir.konuyu okudu ben 16 haftalık hamileyim ve bu hafta cçtesi günü bebeğimin cinsiyetini öğreneceğim,ama benim sizinle payşaşmak istediğim ,hamile kaldığımı öğrendiğimden buyana sağ tarafımın daha sert olduğu ve halada öyle,konunun bebeğin cinsiyeti ile ilgili bilgisi olan varmıdır?
bence bu konuya takılı kalmayın iş eşinizin sperm kromozomlarına bağlı,ona kalırsa gebeliğimin ilk gününden beri yüzüme bakan aaa senin kızın olucak diyodu çünkü resmen çirkinleştim :) yüzümde tuhaf tuhaf lekeler oluştu çok sıkıntılar bulantılar çektim derler ki kız çocuk anneye çektirir bulantı çok olur ve annenin güzelliğini alır diyolardı eşimde ben de artık iyice inanmıştık bu duruma ama ta taamm bebişimiz erkek çıktı :) o yüzden bunları düşünmeyin rabbim bize neyi layık görürse onu alıcaz inşallah kucağımıza :)
soldan yumurtlayınca kız,sağdan yumurtlayınca erkek olurmuş.benim ikisi de farketmez tabiki Allah hayırlısını versin.ama merak işte,çünkü ben soldan yumurtlamıştım ve o ay hamile kaldım.eşim çok erkek istiyo,bu inanışta ihtimal yüksekse şimdiden alıştırayım 9 ay sonraya anca alışır:)
almanyada cok kiside bu konuyu konusuyor....bilmiyorum dogrumu...ama benbu kez soldan yumurtladim doktorum dedi...halbüki hep sagim agrir...ama neyim olcak daha belli degil..bir oglum var..insllah yüce rabbim gönlümdekine bana hayir ederde kizim olur......
Herkesin insallah duasi dilegi kabul olur arkadaslar.....
yahu arkadaşlar ne taraftan yumurtladığınızı nereden biliyosunuz ben onu anlamadım bide daha bebeğimin cinsiyetini öğrenmeden önce bi ortamda konuşurken teyzenin biri demiştiki cinsiyet bilmicek ne var sağda sekiyosa erkek solda sekiyosa kız demişti benim tutmuştu herisini bilmem
yahu arkadaşlar ne taraftan yumurtladığınızı nereden biliyosunuz ben onu anlamadım bide daha bebeğimin cinsiyetini öğrenmeden önce bi ortamda konuşurken teyzenin biri demiştiki cinsiyet bilmicek ne var sağda sekiyosa erkek solda sekiyosa kız demişti benim tutmuştu herisini bilmem
bizim yörede de bahsederler bundan sağda hissedersen erkek solda hissedersen kız olur diye ama tabiki herkesin vücut yapısına göre değişir Rabbim sağlıklı sıhhatli versin herkesinkini inşallah