bebeğin eşi aşağıda olan var mı?bilgisi olan arkadaşlarrr

Emrens

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
207
12
318
Muğla
slm arkadaşlar.bugün doktora gittim normal rutin kontrolume.doktor eşinin biraz aşağıda olduğunu çok ağır işler yapmamam gerektiğini falan söyledi.. netten okudum 5-6 aydan sonra düzelebiliyormuş.bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazrsa sevinirim

Mrb cnm ilk haftalarimda bende senin durumundaydim. Doktorum 5. Ayda mideye dogru cikar rahatlarsin demisti. Benim kasik agrimda coktu. Oylede oldu. Cok sukur simdi bebegim.Yukarida. bazen mideme dogru tekmelerini hissediyorum :) cok guzel bi duygu. Rabbim isteyen herkese tattirsin bu duyguyu....

seninde eş(plesenta) aşağıdaydı. nette de yazıyor zaten 5. 6. aydan sonrayukarı çıkar diye.bakalım artık rabbim hayırlısını versin

eğer bebeyin eşi rahim boynunu tam kapamıyorsa,genelde sorun olmuyor,4-5 ay içinde yukarı kalkıyor.Kaç haftalık hamilesiniz?

eğer bebeyin eşi rahim boynunu tam kapamıyorsa,genelde sorun olmuyor,4-5 ay içinde yukarı kalkıyor.Kaç haftalık hamilesiniz?

14 haftalık hamileyim.doktorum sadece ağır iş yapmayacaksın ve ilişkiyi yasakladı.hani aşağıda olmasıyla alakalı ekstra bişey söylemedi inş dediğin gibi olur

14 haftalık hamileyim.doktorum sadece ağır iş yapmayacaksın ve ilişkiyi yasakladı.hani aşağıda olmasıyla alakalı ekstra bişey söylemedi inş dediğin gibi olur

28. Haftaya kadar yukari çıkması gerekiyor eğer çıkmazsa plasenta pervia teşhisi koyuyorlar maalesef. İnş çıkar

inşallah yukarı çıkar canım dua et aşağıda kalırsa rahım ağzına baskı yapabılır çalışıomusun ev hanımı mısın ne iş yapıon ayakta duruyo musun

Merhaba canım. Ben ilk gebeliğimde previa totalistim. Yani en ağır olanından. Şu an 2. Bebeğime hamileyim. Yine bebğin eşi aşağıdaydı ama 17. Haftaya kadar yukarı çıktı.
14. Hafta bir şeyleri konuşmak için çok erken bir dönem. Lütfen netteki şeyleri okuma! Merak etme %90 olasılıkla yukarı çıkacak o plasenta (bilimsel kaynaklardan alınan rakamdır, işkembeden atılan değil!)
Dr un sadece tedbirli olmak istemiş, takdir ettim.
Yemek dışında başka bir iş yapma. Annen kayınvaliden temizliğe gelsinler ama. Yukarı çıkana kadar çok eğilip doğrulama yeter.
İçini de ferah tut olur mu tatlım? Sağlıklı gebelikler

öyle yapıyorm zaten annem var şimdi yanımda o gidince kayınvalidem gelecek.öyle idare edicez bakalım
hadi bakalım devam etsin öyle ALLAH YARDIMCIN OLSUN ne güzel annen kayınvalıden yakının da benım kv yanımda anam uzakta bana yardımı olamıo

tsk ederim gerçekten.yaşamış biri olarak söylediklerin içime su serpti..umarım dediğin gibi olur..evlatlarını da allah bağışlasın rabbim sağlıklı ve uzun ömür versin inş

Ben de 12. haftada gittiğimde ilk muayenemde dr. eşin aşağıda ama çıkar büyük olasılıkla demişti. Üstelik iş güç konusunda uyarmadı. İyi ki araştırmaya kalkmadım çünkü 7 ve 2 yaşlarında iki çocuğum var ve o zamanlar eşim şehir dışındaydı ve 7 ay boyunca 10 kg.luk damacana ve 13 kg.luk çocuk taşıma dahil her işi yaptım mecburiyetten. Ve hiç bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Sonradan yukarı çıktı zaten. Gene de dikkatli olmakta fayda var. Eğer kanama eşlik etmiyorsa eşin aşağıda olması çok büyük sıkıntı yaratmıyor okuduğum kadarıyla. Sadece yukarı çıkmazsa normal doğum riskli oluyor. O da çok takılacak bir durum değil çünkü artık kendini normal doğuma şartlandıran, her hangi bir engeli görünmeyen bir çok gebe de çeşitli sebeplerle sezaryenle doğum yapıyor.

Benim ilk haftalarda tamamen kapatıyordu.Lekelenmelerim olmuştu.Biraz yürüyünce bile oluyordu.
Dr şimdi çok erken ama plesenta previa gibi 20.haftadan sonra asıl belli olacak demişti.O zamanlar.
Şimdilik plesentanın ucu rahim ağzına yakın.Her randevuda çıkmış demesini bekliyorum. :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…