Merhaba.
Forumda aradım ama bulamadım benzer bir konu. Bebeğin gereksiz yere kilo almaması için daha doğrusu yağlanmaması için ne yapmak gerekiyor? Fazla kilolu bebeklerde doğumdan sonra da devam edebilecek rahatsızlıklar oluyormuş (Allah korusun bütün bebişleri). Bunu önlemenin bir yolu var mıdır?
annenin doğru beslenmesi bir önlem olabilir. hamilelikte bu yüzden beslenme uzmanlarıyla konuşmakta faydalıda olabilir . kan tahlilleriyle bebeğin ve bizlerin neye ihtiyaç duyduğunu belirliyorlar.
genetik bir bozukluk varsa bunda yapılabilecek birşey yok bazı bebekler; anne aşırı zayıf olsa belki de hiç birşey yemese bile iri bebekler doğuruyor. tam tersi durumlarda az değil. doktorlarımıza bu konuda güvenmekten başka çaremiz yok.
38 haftalik doğum yaptım 23. Haftadan itibaren kilosu boyu önde gidiyordu son kontrolünde 3-4 hafta ondeydi. Tansiyonum oldugu icin düzgün beslenmek zorundayım. Düzgün beslenmeye rağmen tansiyonumun olmasi bebekte zayıf olma ihtimali varken 4400 gr 53 cm doğdu bebeğim. Hemen troidine ve hormonlarına bakıldı oğlumun doğar doğmaz hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ben de 4300 doğmuşum çocuk doktorumuz genetik dedi. Şimdi 1 yaşında 11.5 kilo yani kilolu bir çocuk değil gayette sağlıklı. Lütfen bunları düşünmeyin. Zayıf veya kilolu önemli olan sağlıklı olması. Düzgün beslenin kafi.
Benim için hiç önemli değil zaten zayıf ya da kilolu olması ama fazla yağlanırsa sağlığıyla ilgili bir problem çıkar mı diye korktum ama çok şükür şu anda bormal gidiyor:)