bebeğin gelişimi için özellikle yediğiniz birşeyler varmı???

ya ben sütte içemiyorum peynir de yiyemiyorum, sırf yiyeyim diye her çeşidini denedim ama çok kötü kokuyor. ne yapıcam yaa

ha bi de doktorum hergün yumurta yeme dedi. 2 günde bir yenmesi gerekiyomuş çünkü kolestrolü yükseltiyomuş. aklınızda bulunsun

canım yoğurt ye oda aynı kapıya çıkar.ben sütten nefret ediyorum içince öğürmeye başlıyorum doktor içme dedi.bak yoğurt konusunda çok kılımdır kokar bana her yoğurdu yiyemem.ama sek yoğurdu tabak tabak yiyiyorum hem kıvamı çok güzel sulanmıyo kolay kolay hemde hiç kokusu yok tadı da çok güzel.dene bak 2 günde 1 paket yoğurt ye o da bebişine iyi gelir

aa evet mısır gevreği falan da yiyebilirsiniz onlar da çok yararlı hem süt tadı da gelmiyo.ben cornflakes in ballı bademlisi var ona bayılıyorum simit gibi yuvarlak yuvarlak okadar tatlı ki şeker bile koymuyorum hiç.tavsiye ederim sütü buşekilde rahatça alırsınız

Bu Arada Bende Bende Sabahlari Bir Bardak Balli Soğuk Sütüm Var Soğukken Daha Hafif Geliyo Süt Sicakken Biraz Kokusu Tiksindiriyo.heman Onun Arkasindan 3 Adet Ceviz Içi Yiyorum Beyin Gelişimi Için Süper Bişi Omega 3 .

merhaba canım ballı süt içiyormuşsun bende bi ara süte bal katıyordum ama sonra öğrendim ki bal sütün kalsiyumunu etkiliyormuş bu nedenle bende az şeker atıp içiyorum balı ayrıca bi tatlı kaşığı tüketebilirsin bal yada pekmez ile tüketmemek gerekli sevgiler:)

Badem, fındık ve cevizden nefret ediyorum resmen zorla yiyorum  ama bugün bir çözüm buldum badem ve cevizi dövücüyle küçük parçalar haline getirdim ve puding içine katıp yedim harika oldu  ….sütten nefret ediyorum ama bi su bardağı doldurup balkona çıkıyorum bir yudumda içiyorum ve soğuk içmenizi tavsiye ediyorum

Hiç süt içemeyen bir anne adayı aynı ölçüde yoğurt yiyerek gerekli kalsiyum ihtiyacını tamamlayabilir. Yoğurt yemekle birlikte tüketilirse sindirimi daha kolay olur. Ayrıca sütle aynı miktarda kefir tüketerek de kalsiyum ihtiyacını karşılanabilir. Yoğurt; cacık ve ayran olarak tüketilebileceği gibi, gaz ve sindirim açısından probiyotik yoğurtlar da tercih edilebilir.
Peynirlerde laktoz çok düşük miktarda bulunur. Kahvaltıda tüketilen peynirin yanı sıra, ara öğünlerde tüketilecek peynirli küçük sandviçlerle yapılan sağlıklı atıştırmalar da iyi birer kalsiyum kaynağı oluşturur.

Eğer rahat tüketebilirse tatlı olarak dondurma ve sütlü tatlıları tercih etmek de kalsiyum açısından önemli bir kaynak oluşturur.

Tok karnına içilen yarım sütlü kafeinsiz kahve de kalsiyum ihtiyacını karşılamada farklı bir destek olabilir.

Marketlerden kolaylıkla bulacağımız, laktozsuz sütler de sağlıklı bir seçim olur.

Sütü ılık, soğuk, sıcak, ballı, kakoo ilave ederek kendinize en uygun tüketim şeklini bulmak adına değişik tüketim yollarını deneyebilir,az miktar da da olsa süt tüketimini sağlayabilirsiniz.

Bir avuç tüketilecek badem fındık gibi yağlı kuruyemişler hem kalsiyum ihtiyacına destek sağlar, hem de omega – 3 yağ asidi almış olursunuz.

Meyve tüketiminde kivi, mandalina, portakal tercihi de kalsiyum tüketimine katkıda bulunur. Ayrıca bu meyveler C vitamini, Folikasit, enzimler ve fonksiyonel bir takım sağlıklı bileşikler açısından da oldukça zengindir.
1 avuç yiyeceğiniz kuru üzüm de kalsiyum alımına destek sağlar. Aynı zamanda üzüm demir ve kateşin gibi bir takım anti oksidan maddeler içerir.
Yeşil yapraklı sebzeler zengin kalsiyum içerikleri yanında, omega 3, beta- karoten, demir, enzimler açısından da iyi bir kaynaktır.

Etlerin üzerine toz kekik ilave ederek, günde 1 yemek kaşığı pekmez tüketerek kalsiyum tüketimini arttıracak kendi alternatiflerinizi oluşturabilirsiniz

kızlar ayranda çok faydalı.. gece yatmadan önce içiceğiniz bir bardak ayran direk bebek kemik gelişimine fayda ediyormuş.. bn başlarda süt içemediğim için ayran ve yoğurt tüketiyordum.. bi doktor yoğurtttan ziyade geceleri yatmadan önce bir bardak ayran tavsiye etti.. fakat şimdi pınarın sütüne alıştım günde 1 litre içiyorum soğuk içildiğinde fazla tiksindirmiyor birde en fazla 2 dikişte bitiriseniz aralardada sevdiiğiniz şeylerden ağzınıza atarsanız mide bulantısını bastırır.. bn ilaç içerken hep arkasından çikolata yerim midemi bastırsın diye..yada sulu pekmezden sonra..

Son düzenleme:
kızlar ben normaldede çok iştahsızım. şimdi hamilelikle iyice herşeyden tiksinir oldum. birtek sabah kahvaltısını rahat yapıyorum. akşam nerdeyse hiçbirşey istemiyorum canım. yemekle zaten aram yok. napıcam hiç bilmiyorum balık ve kırmızı et ağzıma sürmem. zorluyorum birazcık yiyebiliorum sonrada tüm akşam midem bulanıyor. napıcam şaşırdım

gunde 1bardak sütü mutlaka yıyorum1 yumurta ve portakal ve elma yıyorum.ayrıca 5 cevız kabuklularından kırıp arkasından portakal yıyorum bebeğin zekası ıcın cok faydalı dıye duymuştum...inş. faydalı olmustur bebişime:)

süt yogurt peynır ayran.
kırmızı et balık ve tavuk etı (kırmızı et ve balık asla yemezdım kızım ıcın yemeye basladım su an balıga bayılıyorum )
cevız,bol bol sebze meyve
bol bol bol su.
bebek gaz sorunu yasamasın dıye son ıkı ay her gun ıkı nar (bebegımde hıc gaz sorunu yok 3 aylık olacak yakında)
son ıkı ay hurma(dogum kolaylıgı ıcın)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…